Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2018,
23.03

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Celje

Petek, 31. 8. 2018, 23.03

5 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Domžale

Dva rdeča kartona in delitev točk #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Nogometaši Celja in Domžal so se v tekmi 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z nedoločenim izidom 0:0.

Jucie Lupeta
Sportal Petardi večnih tekmecev in mojstrovini, ki ju morate videti #video

Celjski nogometaši tudi po sedmem krogu državnega prvenstva ostajajo brez zmage. Svojo peto točko so tokrat osvojili proti Domžalčanom, ki pa so od 80. minute igrali z dvema igralcem manj, ob tem pa so danes ostali brez kapetana Zenija Husmanija, ki je prestopil v Turčijo v Girensunspor, s klopi pa jih zaradi kazni ni smel voditi trener Simon Rožman. Navkljub številčni prednosti so bili izbranci Dušana Kosića v napadu premalo konkretni in zbrani.

Celjani in Domžalčani so v prvem polčasu prikazali živahno tekmo, ki pa je večino časa potekala med obema kazenskima prostoroma. Napadalci na obeh straneh so dobili malo uporabnih žog, posebej nevarne priložnosti ni imela nobena ekipa, še najbolj nevaren je bil v 32. minuti Senijad Ibričić, ki pa je zadel le stranski del gola. Celjani so v zaključku polčasa dvakrat nevarno potegnili v protinapad, a resneje domžalske obrambe in vratarja Ajdina Mulalića niso postavili na preizkus.

Gaber Dobrovoljc deset minut pred koncem prejel drugi rumeni karton. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Gaber Dobrovoljc deset minut pred koncem prejel drugi rumeni karton. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Uvod drugega polčasa je minil bolj mirno. Po petih minutah igre je Slobodan Vuk s kakšnih 20 metrov meril preveč po sredini, v 59. minuti je Matej Podlogar zatresel stranski del gola. V 65. minuti so gosti prišli do podaje iz kota, Jure Travner pa je želji po izbijanju zadel prečko svojega gola.

Kmalu zatem se je Domžalčanom začela tekma rušiti. V 72. minuti je drugi rumeni karton dobil Adam Gnezda Čerin, v 80. še Gaber Dobrovoljc. Celjski trener Dušan Kosić je medtem spremenil še postavitev in zaigral bolj odprto ter napadalno, a njegovi igralci prednosti niso znali unovčiti, Domžalčani pa so zadržali vse nalete domače zasedbe.

Celje v naslednjem krogu čaka derbi z velenjskim Rudarjem, tekma bo 15. septembra, dan kasneje bodo Domžale igrale s kranjskim Triglavom.

Celje : Domžale 0:0

Štadion Z'Dežele, sodniki: Kajtazović, Žunić (oba Kranj) in Švarc (Ivančna Gorica).

Strelci: /.

Celje: Rozman, Andrejašič, Džinić, Zaletel (od 64. Cvek), Travner (od 78. Novak), Lotrič, Pišek, Pungaršek, Vidmajer (od 84. Pečnik), Požeg Vancaš, Ibišević.

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Dobrovoljc, Melnjak, Sikošek (od 75. Rom), Ibričić, Hodžić, Gnezda Čerin, Kirm (od 55. Mujan), Podlogar, Vuk (od 68. Ibraimi).

Rumeni kartoni: Zaletel, Cvek; Dobrovoljc, Kirm, Gnezda Čerin, Ibričić.
Rdeča kartona: Gnezda Čerin (72.), Dobrovoljc (80.).

Spremljanje tekme v živo:

Konec tekme!

80. minuta: Nov rdeč karton. Domžale ostajajo le z devetimi igralci. Drugi rumeni karton si je prislužil Gaber Dobrovoljc.

72. minuta: Adam Gnezda Čerin je prejel drugi rumeni karton in moral z igrišča. Domžalčani so ostali z igralcem manj.

65. minuta: Po gneči v kazenskem prostoru Celje je Jure Travner nerodno izbijal z glavo in skoraj premagal svojega vratarja Matjaža Rozmana. Žoga se je od prečke odbila v kot in ostalo je pri 0:0.

59. minuta: Domžalčani so ponovno zatresli mrežo, a spet le zunanji del. Tokrat je močno sprožil Matej Podlogar.

Začetek drugega polčasa!

Konec prevega polčasa!

Strel z razdalje Elvedina Džinića:

39. minuta: Tudi Celjani so poskušali. Po podaji s kota je bil najvišji Elvir Ibišević,a je njegov strel švignil preko vrat.

32. minuta: Po več kot pol ure smo le dočakali prvi nevaren poskus s strani Domžal. Poskušal je Senijad Ibričić, a žoga je zletela mimo celjskih vrat.

25. minuta: Tako kot v Kidričevem tudi v Celju ekipi ne blestita. Priložnosti za zadetek še nismo videli.

Začetek tekme!

Zanimivost - Senijad Ibričić prvič kapetan, debitira Gregor Sikošek:

Začetni postavi Celju:

Ne spreglejte