Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2019,
19.05

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Jure Obšivač NK Domžale

Torek, 29. 1. 2019, 19.05

5 let, 3 mesece

Jure Obšivač

Domžale izkušenega branilca našle v Kazahstanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Jure Obšivač | Jure Obšivač je novi član rumene družine, s katero je podpisal enoletno pogodbo. | Foto Alen Obrez

Jure Obšivač je novi član rumene družine, s katero je podpisal enoletno pogodbo.

Foto: Alen Obrez

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je v svoje vrste pripeljal novega branilca. Kot so sporočili iz kluba, je enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto podpisal Dalmatinec Jure Obšivač, nazadnje član kazahstanskega Atyraua.

"Ponosen sem, da bom odslej del tako dobro organiziranega kluba, ki se hkrati vsako leto preizkuša tudi na mednarodni ravni. Sem zelo motiviran, da moštvu pomagam do izpolnitve ciljev in da hkrati tudi sam naredim korak naprej. Soigralci so me dobro sprejeli, treningi so odlični, pogoji na najvišjem nivoju, tako da verjamem, da je pred mano zelo pozitivno obdobje," je ob sklenitvi dogovora dejal 28-letni nogometaš Jure Obšivač, ki je kariero začel pri ekipi Kaštel Gomlica, že v mlajših kategorijah pa se je preselil v vrste splitskega Hajduka, kjer je nekaj nastopov vknjižil tudi v članski zasedbi.

"Želeli smo izkušenejšega nogometaša v obrambi, kar Jure nedvomno je. Poleg vseh drugih kvalitet, ki jih poseduje, je tudi zelo dominanten v skoku, kjer smo imeli v zadnjem obdobju nekaj težav in na ta način smo jeseni izgubili kar nekaj točk. Njegova kariera je dokaz, da gre za kakovostnega nogometaša, za katerega verjamemo, da nam bo hitro pomagal in dodatno stabiliziral igro našega moštva," je novinca v rumeni družini opisal športni direktor Matej Oražem.

Po končanem mladinskem stažu je najprej kot posojen nogometaš dalmatinskega velikana branil barve hrvaške drugoligaške ekipe Dugopolje, sledile pa so štiri sezone igranja v dresu Istre in Splita. Z dobrimi igrami si je predlansko poletje priigral prestop v tujino - preizkusil se je v Kazahstanu in v Romuniji.

Sportal Trener Olimpije kipi od samozavesti, Avramovski in Medved odšla #video
Ne spreglejte