Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
28. 7. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

NK Aluminij NK Triglav

Sobota, 28. 7. 2018, 4.00

5 let, 8 mesecev

Pred današnjo tekmo 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Derbi ekip, ki naj bi se borili za obstanek

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Triglav Kranj | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Danes je v Prvi ligi Telekom Slovenije na sporedu samo ena tekma. Med seboj se bosta v Kranju udarili ekipi, ki naj bi se borili za obstanek v ligi. Triglav, ki je v prvem krogu osvojil točko, bo gostil Aluminij, ki je sezono začel s polnim izkupičkom.

NK Domžale, NK Rudar Velenje
Sportal Domžale po šovu Ibričića na vrh, Olimpija ostaja na začelju! #video

Triglav Kranj – Aluminij (danes ob 18.00, prenos na Planet)

Triglav je bil lani predzadnji in si je obstanek med prvoligaši zagotovil v dodatnih kvalifikacijah. Aluminij je bil osmi in zasedel zadnje mesto, ki zagotavlja varen konec sezone, ob tem pa zaigral še v finalu pokalnega tekmovanja, s čimer so Kidričani poskrbeli za zgodovinsko sezono 2017/18.

V prvem krogu je Triglav osvojil točko na vročem gostovanju v Murski Soboti, medtem ko je Aluminij malce presenetil in pred domačimi navijači, čeprav je zaostajal, premagal Celjane z 2:1. Zdaj želijo oboji dokazati, da rezultata tekem prvega kroga nista bila naključje.

Triglav pod vodstvom novega trenerja računa predvsem na mlade upe, ki jih v kranjskem nogometnem bazenu nikoli ni manjkalo. Tako v vrstah Kranjčanov prevladujejo doma vzgojeni mladinci, ki jih s klopi vodi Dejan Dončić.

Dejan Dončić je pred začetkom sezone na klopi Triglava zamenjal Sinišo Brkića, ki se je preselil v vlogo športnega direktorja. | Foto: Mario Horvat/Sportida Dejan Dončić je pred začetkom sezone na klopi Triglava zamenjal Sinišo Brkića, ki se je preselil v vlogo športnega direktorja. Foto: Mario Horvat/Sportida

"Vsaka tekma je zgodba zase. Moramo se dobro regenerirati in se pripraviti na naslednjo preizkušnjo. Naš cilj v Kranju bo vedno, da osvojimo čim več zmag, ne glede na nasprotnika, proti kateremu igramo," pred novo tekmo pravi debitant med prvoligaškimi trenerji, ki se bo v novi vlogi prvič predstavil domačemu občinstvu.

Na klopi gostov še vedno sedi Oliver Bogatinov, ki je znano ime prvoligaškega nogometa, v Kranj pa zagotovo ne prihaja z belo zastavo. Obeta se zanimiva tekma, v kateri je mogoč vsak razplet.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte