Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2020,
19.20

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

Natisni članek

Sašo Udovič Prva liga Telekom Slovenije NK Celje Safet Hadžić

Petek, 22. 5. 2020, 19.20

3 leta, 11 mesecev

Sašo Udovič pred nadaljevanjem Prve Lige Telekom Slovenije

Bi odpustil Hadžića? Na to ne bi niti pomislil. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

Še natanko dva tedna in končno se bo – po skoraj treh mesecih – nadaljevala Prva liga Telekom Slovenije. Povsem mogoče je, da prvič po 10 letih prvak ne bo ne Maribor ne Olimpija. Tako o napovedi nadaljevanja prvenstva razmišlja nekdanji reprezentant Sašo Udovič. Podprl je delo Safeta Hadžića, njegova morebitna menjava na klopi Olimpije se mu zdi nerazumna.

Pozitivna vibracija za vse je, da se prva liga nadaljuje, pove Udovič. "Pred dvema mesecema smo se pogovarjali, kakšen bo nogomet brez gledalcev na tribunah, da to ne bo pravo. Ampak danes vsi podpišemo, da se igra, četudi brez gledalcev. Pomembno je, da fantje igrajo, da so tekme na televiziji," pravi nekdanji slovenski reprezentant.

Sašo Udovič komaj čaka, da se nogomet vrne tudi na slovenske zelenice. | Foto: Vid Ponikvar Sašo Udovič komaj čaka, da se nogomet vrne tudi na slovenske zelenice. Foto: Vid Ponikvar

Dva meseca brez treningov, trije brez tekem. To je velik izziv. "Tiste dva ali tri tedne, ki jih bodo imeli prvoligaški klubi na voljo za priprave, preprosto ni dovolj, tako da bo z vidika poškodb, z vidika fizične priprave seveda zelo težko."

Največja kluba v državi sta še pred trenerskim izzivom. Trenerju Olimpije Safetu Hadžiću se po pisanju številnih znova maje stolček, a Udovič je jasen. "Olimpija vodi in to je tisto, kar pove največ. To se pač ne spreminja, ne glede na to, kaj si želi v Evropi oziroma pozneje. Mislim, da je Safet Hadžić v tem trenutku optimalna izbira za Olimpijo."

Lahko ne bo niti novincu na klopi Maribora Sergeju Jakiroviću, ki je stopil v velike čevlje Darka Milaniča. "Predvsem tudi, kar zadeva Zlatka Zahoviča, ki je pustil neizbrisen pečat v zadnjem desetletju, lahko rečemo. To so veliki koraki, ne v neznano, ampak brez tega dvojca je Maribor popolnoma druga stvar."

Udovič je zaščitil Safeta Hadžića. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Udovič je zaščitil Safeta Hadžića. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Medtem ko se Olimpija in Maribor ukvarjata z lastnimi težavami, pa iz zasede preži Celje. Gre za priložnost, kot je ni imelo že 10 let! "Ni skrivnost, da Celje igra odlično, je drugo na lestvici, konec koncev je Maribor šele četrti. Tu je še Aluminij, na katerega je zagotovo treba računati. Mura, ki je vedno nevarna," razmišlja Udovič.

Kaj lahko bi se zgodilo, da bi o prvaku odločal zadnji krog. V Celju potihoma že razmišljajo, da bi postali prvaki v zadnjem krogu doma proti Olimpiji. Nič proti ne bi imel niti Udovič: "Z vidika, lahko rečemo, tistih objektivnih ljubiteljev nogometa bi bil to sanjski razplet. Nisem pa prepričan, da bi se Olimpija s tem v trenutku strinjala. Ne delajmo računa brez krčmarja."

Kdo bo prvak?

  • NK Olimpija
    63,52 %
    195 glasov
  • NK Celje
    9,45 %
    29 glasov
  • NK Aluminij
    1,63 %
    5 glasov
  • NK Maribor
    21,50 %
    66 glasov
  • NK Mura
    3,91 %
    12 glasov
Oddanih 307 glasov

Preberite še:

Miran Srebrnič Koper
Sportal Koper boljši od Gorice #video
Sportal Stoletje, v katerem se je dogajalo marsikaj #video
Safet Hadžić Olimpija
Sportal Diši po tem, da Nejc Vidmar ne bo več kapetan Olimpije #video
Maribor Ljudski vrt
Sportal Mariborčani so si oddahnili: Velik dan za mesto in nogomet!
Sportal Novost v Ljudskem vrtu, novi trener Maribora o smoli Milaniča #video

 

Ne spreglejte