Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 7. 2021,
8.00

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

1. SNL NK Olimpija NK Olimpija Borac Banjaluka Almedin Ziljkić

Sobota, 10. 7. 2021, 8.00

2 leti, 9 mesecev

Almedin Ziljkić

Olimpija bogatejša za reprezentanta, prvaku BiH kar milijon evrov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Almedin Ziljkić | Almedin Ziljkić je dvakrat oblekel državni dres BiH, pred dnevi pa zaigral v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Cluju. | Foto Guliverimage

Almedin Ziljkić je dvakrat oblekel državni dres BiH, pred dnevi pa zaigral v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Cluju.

Foto: Guliverimage

Klubski nogometni prvak Bosne in Hercegovine Borac iz Banjaluke sporoča, da je Almedin Ziljkić sklenil dogovor z ljubljansko Olimpijo. Zmaji o tem še ne poročajo, Borac pa je zapisal, da bi lahko za 25-letnega reprezentanta BiH ob morebitnih bonusih iztržil kar milijon evrov.

NK Maribor Urartu
Sportal Anglež zadel za NK Maribor, ki je novo okrepitev našel pri Muri

''Napočil je trenutek, da se preizkusim v močnejši ligi. V Olimpijo odhajam kot prvak. Upam, da bom osvajal lovorike tudi z njo,'' je pojasnil Almedin Ziljkić, zvezni igralec, ki najraje igra na levi strani in naj bi po navedbah banjaluškega kluba z zeleno-belimi podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Ziljkić je barve Borca branil poltretje leto in si izbojeval status enega od najbolj priljubljenih nogometašev. S prvakom Bosne in Hercegovine je pred dnevi nastopil na prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za ligo prvakov in doživel poraz na gostovanju pri romunskem CFR Cluj (1:3). Odigral je 74 minut, to pa je bil očitno njegov zadnji nastop za rdeče-modre, saj je njegov klub na uradni strani že postregel z izjavami tako nogometaša kot tudi vodstva kluba o tem, da bo nadaljeval kariero v Ljubljani.

Borac namerava z njegovim prestopom zaslužiti kar sedemmestno število evrov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Borac namerava z njegovim prestopom zaslužiti kar sedemmestno število evrov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Z Borcem ga je vezala pogodba do junija 2022, tako da bi lahko prvak BiH, če se bodo uresničile vse napovedi o bonusih, postal bogatejši za okrog milijon evrov, so še zapisali pri najboljšem klubu iz BiH, ki je v dobrih poslovnih odnosih s predsednikom Olimpije Milanom Mandarićem. V pripravljalnem obdobju bi se morala kluba pomeriti na prijateljskem srečanju v Kranju, a je Borac po prihodu na prizorišče odklonil to možnost, saj ni hotel zaigrati proti pomlajeni zasedbi Olimpije, ki jo je nameraval poslati na igrišče trener zmajev Savo Milošević.

Nogometaši Olimpije bodo v tej sezoni branili naslov pokalnega zmagovalca v Sloveniji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nogometaši Olimpije bodo v tej sezoni branili naslov pokalnega zmagovalca v Sloveniji. Foto: Grega Valančič/Sportida

Nekdanji zvezdnik srbskega in evropskega nogometa bo zdaj pri Olimpiji vodil tudi donedavnega člana Borca, sicer rojenega na tleh Srbije (Novi Pazar), ki pa je za reprezentanco Bosne in Hercegovine, od tam prihaja njegova žena, že zbral dva nastopa. Zaigral je proti Iranu in Nizozemski, zdaj pa je menil, da je napočil primeren trenutek za menjavo okolje. Slovensko prvenstvo šteje za močnejšega od tistega v BiH, čeprav je zanimivo, da je Olimpija v prejšnji evropski sezoni potegnila krajšo prav proti predstavniku BiH, Zrinjskemu iz Mostarja.

NK Olimpija, NK Maribor, prva liga, Andres Vombergar
Sportal Ljubljenec navijačev Olimpije odšel daleč stran
Ne spreglejte