Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
23. 9. 2021,
22.40

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij 1. SNL

Četrtek, 23. 9. 2021, 22.40

2 leti, 6 mesecev

1. SNL, 10. krog

Šok terapija v Mariboru uspela, senzacija v Kopru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

3

Maribor Celje | Maribor in Celje sta poskrbela za sklepno dejanje 10. kroga. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Maribor in Celje sta poskrbela za sklepno dejanje 10. kroga.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Maribora so v četrtkovem štajerskem derbiju v Ljudskem vrtu premagali Celje (2:0) in prekinili niz štirih tekem brez zmage. Začasni trener Radovan Karanović je tako na vročem stolčku debitiral z odliko. Vijolice so se približale vrhu, saj je Aluminij na Bonifiki presenetil vodilni Koper (3:1), branilec naslova Mura pa je v gosteh pri Taboru osvojil točko (1:1). V sredo je Olimpija po preobratu v režiji Mustafe Nukića ugnala Domžale (2:1), Bravo pa je na krilih Sandija Ogrinca poglobil krizo Radomelj.

Olimpija - Celje
Sportal Znani četrtfinalni pari, branilci naslova gostijo Koper

Fotogalerija s tekme v Mariboru, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 42

Burno dogajanje v Ljudskem vrtu je prineslo veliko sprememb, zato je slovenska nogometna javnost z velikim zanimanjem pospremila četrtkov štajerski derbi, na katerem sta se v zadnji tekmi 10. kroga udarila Maribor in Celje. Gostje so pred tem na zadnjih treh gostovanjih v Ljudskem vrtu osvojili kar sedem od devetih mogočih točk, vijolice pa so imele rezultatsko krizo, saj so na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah osvojile zgolj točko in zdrsnile v spodnjo polovico razpredelnice. Ker športni direktor Marko Šuler še išče novega kandidata za trenerja, je na vroči stolček proti Celju sedel začasni trener Radovan Karanović. Nesojeni pomočnik Simona Rožmana je prvič v karieri vodil tako pomembno tekmo in se na krstnem nastopu izkazal.

Veselje Ognjena Mudrinskega po krstnem zadetku v 1. SNL pred južno tribuno, na kateri so najglasnejši navijači Maribora. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Veselje Ognjena Mudrinskega po krstnem zadetku v 1. SNL pred južno tribuno, na kateri so najglasnejši navijači Maribora. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Vijolice so hitro povedle, v 14. minuti je v polno zadel Nino Žugelj, nato pa so bile nevarnejše tudi v nadaljevanju srečanja. V 58. minuti mariborsko občinstvo ni skrivalo nezadovoljstva nad odločitvijo Dejana Balažiča, saj je bilo prepričano, da je Žan Zaletel kot zadnji mož celjske obrambe naredil prekršek nad Markom Alvirjem, zaradi česar bi moral prejeti rdeči karton. Sodnik ni dosodil ničesar in razburil navijače, celjskemu strokovnemu vodstvu na čelu s trenerjem Agronom Šaljo pa je nove sive lase povzročil David Zec, ko si je privoščil veliko napako v obrambi in ponudil darilo Ognjenu Mudrinskemu. Srbski legionar ga je sprejel in se razveselil strelskega prvenca v 1. SNL.

Ostalo je pri 2:0, Mariborčani so se razveselili pomembne zmage, s katero so se vodilnemu trojčku približali na -3, Celjani pa so padli na osmo mesto in si nakopali nove skrbi pred nadaljevanjem prvenstva.

Poročilo s tekme:

Maribor Celje
Sportal Radovan Karanović debitiral z dragoceno zmago

Kdo je Radovan Karanović?

Radovan Karanović je v trenerskem krstu na klopi NK Maribor premagal Agrona Šaljo. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Radovan Karanović je v trenerskem krstu na klopi NK Maribor premagal Agrona Šaljo. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Začasni trener NK Maribor se je rodil leta 1968 v Drvarju (BiH). Nogometno kariero je začel v Bosni in Hercegovini, jo nadaljeval v Srbiji, nato pa je v Sloveniji zaigral za mariborski Železničar, ptujsko Dravo, ljubljanski SET Vevče in Pohorje. Po koncu kariere se je odločil, da bo njegovo stalno prebivališče v Mariboru, hkrati pa se je podal v trenerske vode.

V NK Maribor je sprva delal z mlajšimi kategorijami, v prvi ligi je bil najprej pomočnik Alena Šćulca pri Krškem, po odhodu Primorca pa je vodil Posavce kot začasni trener na treh tekmah. V drugi ligi je vodil Beltince vse do poletja, ko ga je zamenjal Damjan Gajser, nato se je posvetil delu z mlajšimi kategorijami v Krškem. Prejšnji teden se je pridružil strokovnemu vodstvu NK Maribor in postal pomočnik Simona Rožmana, s katerim je sodeloval le na nedeljski tekmi proti Muri (1:2).      

Kidričani priredili senzacijo na Primorskem

Precejšen dokaz o tem, kako nepredvidljivo je slovensko nogometno prvenstvo, je dala tekma med Koprom in Aluminijem. Vodilni kanarčki so bili pred dvobojem izraziti favoriti za zmago. Na Bonifiki so bolje vstopili v dvoboj in nato sredi prvega polčasa prek Bedeja Osujija povedli z 1:0. Kidričani, ki so konec prejšnjega tedna pustili bled vtis v Sežani (0:4), so ob koncu prvega dela izenačili na 1:1, v drugem delu, ko so Koprčani že v uvodnih sekundah zapravili novo veliko priložnost za zadetek, pa povsem šokirali gostitelje. V 48. minuti je Gašper Pečnik povedel Štajerce v vodstvo z 2:1, Armin Đerlek pa je zgolj dve minuti pozneje postavil končni rezultat (3:1).

Trener Aluminija Oskar Drobne je bil lahko zelo zadovoljen z razpletom dvoboja v Kopru. | Foto: Grega Valančič/Sportida Trener Aluminija Oskar Drobne je bil lahko zelo zadovoljen z razpletom dvoboja v Kopru. Foto: Grega Valančič/Sportida

Srbski legionar je v izdihljajih srečanja zatresel še okvir vrat, globoko v sodnikovem podaljšku pa je za malce slabše voljo v vrstah Kidričanov poskrbel Tin Martić, ko je zaradi ostrega prekrška prejel rdeči karton. Aluminij je tako presenetil vodilni Koper, ki je prvič v tej sezoni izgubil dvakrat zapored, Kidričani pa so proslavljali prvo zmago v gosteh, hkrati pa se Kopru maščevali za izpad v pokalu (1:2 v Kidričevem).

Poročilo s tekme:

Olimpija Aluminij
Sportal Aluminij presenetil vodilnega prvoligaša in osvojil Bonifiko

Na Krasu brez zmagovalca

V zgodnjih popoldanskih urah sta se v sončni Sežani za točke spopadla Tabor in Mura. Začelo se je zelo pestro, gledalci so na stadionu Rajko Štolfa v uvodnih sedmih minutah videli kar dva zadetka. Najprej je Marko Krivičić s pomočjo Rodrigueja Bongonguija "prevaral" Matka Obradovića in že v 4. minuti popeljal češnjice v vodstvo, a je veselje gostiteljev trajalo le tri minute. Amadej Maroša je spretno kaznoval napako Jana Koprivca, ki mu je žoga padla iz rok.

Ante Šimundža je na gostovanju pri Dušanu Kosiću osvojil točko. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ante Šimundža je na gostovanju pri Dušanu Kosiću osvojil točko. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Napadalec Mure je postavil končni rezultat, saj v nadaljevanju srečanja ni bilo več zadetkov, čeprav je bilo nekajkrat pošteno vroče pred vrati obeh moštev. Tako sta se stara trenerska znanca Dušan Kosić in Ante Šimundža razšla brez zmagovalcev. Odkar je Ljubljančan prevzel rdeče-črne, je na treh prvenstvenih tekmah osvojil sedem točk, v pokalu pa izpadel proti nekdanjim izbrancem Celjanom.

Poročilo s tekme:

Dino Stančić Tabor
Sportal Konec stoodstotnega učinka Kosićevega Tabora v 1. SNL, Mura do točke

Nukić z mojstrovino osrečil Olimpijo

V sredo so se pod žarometi največjega nogometnega objekta v Sloveniji pomerile Olimpija in Domžale. Domžalčani so v Stožicah, kjer tradicionalno zmajem povzročajo veliko težav, začeli odlično, že v drugi minuti je Sven Šoštarič Karić iz bližine poskrbel za vodstvo gostov. Olimpija je odgovorila odločno. V nadaljevanju srečanja je bila boljši tekmec, pritiskala proti vratom Ajdina Mulalića in že slabih 15 minut pozneje po kotu izenačila prek Mustafe Nukića.

Mustafa Nukić je bil veliki junak derbija Ljubljanske kotline v Stožicah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mustafa Nukić je bil veliki junak derbija Ljubljanske kotline v Stožicah. Foto: Grega Valančič/Sportida

Zeleno-beli so terensko premoč dokončno kronali v 87. minuti, ko je Nukić z drugim zadetkom določil zmagovalca. Po izjemnem preigravanju in podaji Aldairja je nekdanji član Brava, v prejšnji sezoni tudi prvi asistent 1. SNL, z mojstrsko potezo, strelom s peto, spretno zatresel domžalsko mrežo in na noge spravil navijače Olimpije. Zmaji so tako po točkah ujeli vodilni Koper.

Poročilo s tekme:

nk olimpija
Sportal Olimpija v zadnjih minutah do zmage nad Domžalami

Bravo poglobil krizo Radomelj

Uvod v drugo četrtino prvenstva se je začel v Domžalah, kjer zadnjeuvrščenim Radomljanom ni uspelo prekiniti niza porazov. Izbranci Roka Hanžiča so izgubili še sedmič zapored, tokrat jih je z 2:0 ugnal Bravo. Varovanci trenerja Dejana Grabića, ki se jim je med tednom v napadu pridružil še nekdanji mladi reprezentant Leon Sever, so se z zmago začasno izenačili z vodilnim Koprom, ki ima tekmo manj.

Sandi Ogrinec je k zmagi Brava nad Radomljami prispeval oba gola. | Foto: Grega Valančič/Sportida Sandi Ogrinec je k zmagi Brava nad Radomljami prispeval oba gola. Foto: Grega Valančič/Sportida

Oba zadetka je prispeval Sandi Ogrinec, drugega z bele točke. Člani Brava so na desetih tekmah izgubili le enkrat, strateg Grabić pa je tako prvič, odkar se na stolčku Radomelj v prvi ligi dokazuje njegov dobri prijatelj in nekdanji sodelavec Hanžič, ugnal klub iz okolice Domžal.

Poročilo s tekme:

Sandi Ogrinec Bravo
Sportal Bravo slavil v Domžalah

1. SNL, 10. krog:

Sreda, 22. september:
Radomlje : Bravo 0:2 (0:1)
Ogrinec 25., 66./11-m
Poročilo s tekme

Olimpija : Domžale 2:1 (1:1)
Nukić 16., 87.; Karić 2.
Poročilo s tekme

Četrtek, 23. september:
Tabor : Mura 1:1 (1:1)
Krivičić 4.; Maroša 7.
Poročilo s tekme

Koper : Aluminij 1:3 (1:1)
Osuji 23.; Prša 45.+1, Pečnik 48., Đerlek 50.; R.K.: Martić 90.+3/Aluminij
Poročilo s tekme

Maribor : Celje 2:0 (1:0)
Žugelj 14., Mudrinski 65.
Poročilo s tekme

Najboljši strelci:

5 – Maks Barišič (Koper), Almedin Ziljkić (Olimpija)
4 – Rodrigue Bongongui (Tabor), Mustafa Nukić (Olimpija), Kaheem Parris (Koper), Dino Stančić (Tabor),
3 – Ivan Božić (Celje), Kai Cipot (Mura), Marko Krivičić (Tabor), Loren Maružin (Bravo), Sandi Ogrinec (Bravo)
... 

Ne spreglejte