Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 8. 2014,
20.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 9. 8. 2014, 20.04

6 let, 7 mesecev

V Nandžingu mlade atletinje brez fantovske družbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na bližnjih mladinskih olimpijskih igrah v kitajskem Nandžingu bodo med 48 mladimi slovenskimi športniki nastopile tudi štiri atletinje, med fanti pa Slovenija ne bo imela atletskega predstavnika.

Vse štiri slovenske predstavnice Leda Krošelj, Tina Božič, Lara Omerzu in Tjaša Stanko so lani uspešno nastopile že na olimpijskem festivalu evropske mladine. Božičeva je osvojila bron v skoku v daljino ter troskoku, bronasti pa sta bili tudi Krošljeva v skoku ob palici in Omerzujeva v skoku v višino. Nova olimpijska izkušnja jih čaka na Kitajskem, kjer bodo igre potekale od 16. do 28. avgusta.

"Uvrstitev v Nanjing je bil največji cilj te sezone, zato sem zelo vesela, da mi je uspelo. Na Kitajsko se odpravljam zelo navdušena, polna pričakovanj, malo imam tudi treme. Letošnji cilj je bila uvrstitev na mladinske olimpijske igre in seveda čim boljši rezultat in uvrstitev na tem tekmovanju," je pred odhodom v Nandžing povedala Krošljeva.

"Že v kvalifikacijah pričakujem težko tekmo, saj smo rezultatsko tekmovalke zelo skupaj. Veliko bo odvisno od počutja na igrah, pričakujem, da bo svoje naredil tudi adrenalin," je dejala Omerzujeva, ki je letos preskočila letvico na 182 centimetrov. Ob podobnem dosežku bi lahko posegla po visoki uvrstitvi.

Tjaša Stanko se ob atletiki posveča tudi rokometu, zato je njena uvrstitev na igre še poseben uspeh: "Na tekmi nas bo nastopilo 15, glede na rezultate letos in pripravljenost pa si želim uvrstitve v prvo polovico tekmovalk. Ker sem aktivna na več športnih področjih sem tudi priprave morala temu prilagoditi."

"Tina je imela v tej sezoni žal težave s hrbtom, ki so nam prekrižale načrte. Poškodba je zdaj pod nadzorom, tako da vseeno upamo, da bo Tini uspel preboj v finale," pa je dejal nekdanji atlet Boštjan Fridrih, trener Božičeve, ki bo v Nandžingu nastopila le v troskoku.

Ne spreglejte