Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 8. 2012,
13.11

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Špela Ponomarenko Janić kajak

Četrtek, 9. 8. 2012, 13.11

8 let, 3 mesece

Špela Ponomarenko Janić na 200 metrov brez taktiziranja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je na olimpijskih igrah v Londonu osvojila končno 12. mesto v sprintu na mirnih vodah na 500 metrov.

Primorka, ki je bila na OI 2008 šesta na tej razdalji, je danes nastopila v finalu B, kjer je bila četrta. V petek bo nastopila še v kvalifikacijah na 200 metrov.

Ponomarenkova, ki se ji po petem mestu v polfinalu ni uspelo prebiti v tako želeni finale, ne nazadnje je bila letos na 500 metrov že tretja na EP in druga na tekmi svetovnega pokala v Poznanu, je bila na koncu z izidom na 500-metrski progi nezadovoljna.

“Z uvrstitvijo v finale B gotovo ne morem biti zadovoljna. Moji cilji so bili veliko višji. V polfinalu sem prehitro začela, pa me je potem to stalo na koncu, imela sem povsem trde roke. Pa še včeraj na treningu se zaradi tega nisem dobro počutila. Zato sem danes malo bolj rezervirano startala, mogoče še malce preveč, saj na koncu nisem mogla ujeti vodilnih. Toda bala sem se, da bi se ob odločnejšem startu ponovila zgodba s 500 metrov in da bi jutri čutila posledice na 200 metrov. Toda finale B je pač tak, nikoli ne greš vanj z mislijo na kolajno, ampak da boš deveti, deseti, enajsti …” je po nastopu povedala izkušena slovenska tekmovalka, ki je pokomentirala tudi razplet na vrhu te discipline.

Zmagala je dvakratna evropska prvakinja ter aktualna svetovna in evropska podprvakinja, Madžarka Danuta Kozak, srebro je osvojila branilka naslova, Ukrajinka Ina Osipenko-Radomska, bron pa malce presenetljivo Južnoafričanka Bridgitte Hartley.

Madžarka je bila konstantna celo sezono, zdelo se mi je, da bo med prvimi tremi ali pa tudi prva, Ukrajinka je vedno dobra na največjih tekmah, edino presenečenje je Južnoafričanka. Zanjo ne bi nikoli rekla, da bo med dobitnicami kolajn, toda danes je veslala res dobro, očitno je bil njen dan,” je povedala Ponomarenko Janićeva, ki upa, da bo njen dan nastopil v petek, ko jo čakajo kvalifikacije in polfinale njej ljube 200-metrske preizkušnje.

Zdaj se bom najprej malo spočila, potem pa šla na trening, naredila nekaj krajših pospeševanj, da se čim bolje pripravim za jutri. V kvalifikacijah bom verjetno spet malo bolj rezervirano veslala, saj gremo vse v polfinale in je tudi majhna časovna razlika do polfinala. Potem pa v polfinalu na vse ali nič brez taktiziranja. Upam, da bo jutri moj dan in da mi bo šlo bolje kot te zadnje dni,” pravi 30-letna Primorka, ki si tako kot na 500 m želi finale.

V London sem prišla z željo po finalu v obeh disciplinah. Ostala mi je še ena možnost. Imela sem dve, ene nisem najbolje izkoristila, upam, da bo v drugo le šlo po mojih željah,” je zaključila najboljša slovenska tekmovalka na mirnih vodah.

Ne spreglejte