Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
17. 6. 2015,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Pantar

Sreda, 17. 6. 2015, 11.53

8 let

Sodnik je Slovencu delil opomine kot bombone in jezil gledalce

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jure Pantar je prvi slovenski taekwondoist, ki je nastopil na evropskih igrah v Bakuju. Visoko je izgubil proti reprezentantu Azerbajdžana, ki je imel po mnenju slovenskega tabora pomoč sodnika.

Stanežičan Jure Pantar se je v Baku odpravil z visokimi cilji. V prestolnici Azerbajdžana se je že uvrščal med najboljše, tu je lani osvojil drugo mesto na evropskem prvenstvu. Na evropskih igrah mu ni šlo tako dobro, saj je izgubil dvoboj prvega kroga, tako da ni več kovač svoje usode. Priložnost za popravni izpit in lov na medaljo se mu lahko ponudi le še v primeru, če bo njegov krvnik Aykhan Taghizade šel do konca in se v kategoriji do 68 kg uvrstil v finale. Slovenski borec se je po dvoboju odpravil v atletsko vas, kjer bo čakal na dobre novice. Azerbajdžanec bo dvoboje nadaljeval malce po 14. uri po slovenskem času, Jure pa bo stiskal pesti za Aykhana. Če se mu bo uresničila želja, bo malce po 15. uri z opremo v dvorano pripotoval še on, saj ga bodo čakali nadaljnji obračuni.

Lahko "iranski" Azerbajdžanec pomaga Juretu?

Dvoboj je minil v bučnem ozračju. Borci iz Azerbajdžana so v svoji domovini resnični športni junaki, Taghizade pa je "uvoženi" zvezdnik. Je Iranec z azerbajdžanskim potnim listom, ki namerava osvojiti zlato medaljo. V prvem nastopu v kategoriji do 68 kg je 23-letnega slovenskega tekmeca odpravil z visokim rezultatom 11:3, ki pa ne izžareva pravega razmerja moči med borcema. "Rezultat je previsok. Zmaga Azerbajdžanca je zaslužena, a mu je na pomoč priskočil tudi sodnik. Jure je bil močno oškodovan in se znašel pred prevelikim pritiskom. Izgubljal je točke, ki jih ponavadi ne. Zdaj lahko le upamo, da bodo sodniki Azerbajdžancu naklonjeni tudi v prihodnjih tekmah in bo z zmagami povlekel naprej tudi Jureta," si želi Dragan Zarič, eden izmed dveh trenerjev, ki spremljata slovensko reprezentanco v taekwondoju na evropskih igrah v Bakuju. Drugi je Miodrag Krnetić.

Nepristranski gledalci so začeli žvižgati

Zarič je pred 17 leti postal prvi Slovenec, ki je na evropskem prvenstvu v taekwondoju osvojil odličje. Ima ogromno izkušenj z največjih tekmovanj, a že dolgo ni videl tako pristranskega sojenja na velikem tekmovanju.

"Jure je prejel opomin dobesedno za vsak gib. Sodnik mu jih je delil kot bombone. Že tako ima Jure težave z malce večjimi tekmovalci, ta je bil za glavo večji, svoje je dodalo tudi glasno občinstvo, nato pa ga je oškodoval še sodnik. Tisti gledalci, ki so bili takrat v dvorani in so bili nepristranski, so ob teh odločitvah začeli žvižgati in protestirati. Ni bilo pošteno, ker je bil tekmec že tako boljši in ni potreboval take pomoči," je bil trener Zarič še poln svežih in bolečih vtisov z dvoboja, ki je potekal v Kristalni dvorani. Slovenska delegacija ni razmišljala o pritožbi, ker se zaveda, da ima vsak sodnik pravico, da sodi po svoji vesti.

V četrtek se bo prvič na evropskih igrah v Bakuju predstavila Franka Anić.

Ne spreglejte