Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 2. 2018,
17.46

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Taekwondo Maribor Jure Pantar Ivan Trajković Ana Petrušić Dunja Lemajič

Nedelja, 25. 2. 2018, 17.46

6 let, 2 meseca

Taekwondojista Pantar in Petrušičeva druga v Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Jure Pantar taekwondo | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Mariborska dvorana Tabor ta konec tedna gosti mednarodni turnir G-1 v olimpijskem taekwondoju WTF, ki šteje za točke svetovnega pokala. Članske borbe so bile na sporedu že v soboto, danes so na vrst mladinske. V soboto sta Jure Pantar in Ana Petrušič osvojila drugi mesti, Ivan Trajković in Dunja Lemajič pa sta bila tretja.

Na odprtem prvenstvu Slovenije 2018 je v dveh dneh nastopilo kar 1.062 udeležencev, od tega 247 kadetov, 466 mladincev in 349 članov iz 33 držav. Slovenski borci in borke so tudi v članski konkurenci poskrbeli za stopničke. Med člani do 68 kilogramov je Jure Pantar klonil v finalu, kjer je moral priznati premoč Grku Konstantinosu Chamalidisu.

"Malo mi je zmanjkalo moči, a to ni izgovor"

"Z današnjim dnem sem zadovoljen, prvi dve borbi sem suvereno zmagal, v tretji pa sem imel zelo težkega nasprotnika iz Srbije, proti kateremu sem že izgubil. Tokrat sem zmagal, zato sem vesel. V polfinalu sem imel zelo visokega Italijana, užival sem in zmagal. Borba je bila izredno težka, že kar nekaj časa nisem imel v enem dnevu toliko borb, tako da sem bil malo utrujen. Z Grkom, proti kateremu sem nastopil v finalu, sem se prav tako že boril, malo mi je zmanjkalo moči, a to ni izgovor, oba sva imela do finala že štiri borbe. Lovil sem zaostanek, a mi ni uspelo. Kljub temu sem z dnevom zadovoljen," je po srebru dejal Pantar, ki je zamenjal kategorijo in zdaj nastopa med borci do 68 kg, ki je olimpijska, sicer pa se bori tudi v konkurenci do 63 kg.

Drugo mesto je med borkami do 53 kilogramov osvojila tudi Ana Petrušič, ki je v finalu izgubila proti Madžarki Luci Patakfalvyjevi.

"Preveč sem divjal, napravil dve taktični napaki, ki sta bili ključni"

Trajkovič je med borci do 87 kg v polfinalu izgubil proti kasnejšemu drugouvrščenemu Belorusu Uladzislavu Salakouvu, ki je v finalu klonil proti Hrvatu Ivanu Šapini. Trajkovič je s tem osvojil bronasto medaljo.

Ivana Trajkoviča sta dve taktični napaki izločili iz boja za zlato.  | Foto: Vid Ponikvar Ivana Trajkoviča sta dve taktični napaki izločili iz boja za zlato. Foto: Vid Ponikvar

"Seveda sem si želel zmagati pred domačim občinstvom, a se žal ni izšlo. Vendar pa vem, kje v polfinalu sem delal napake, tako da bova to s trenerjem že do naslednje borbe popravila. Malo mi je zmanjkalo moči, dobil sem tudi dva opomina in potem lovil zaostanek. Preveč sem divjal, napravil dve taktični napaki, ki sta bili ključni, da sem izgubil polfinale in s tem možnost borbe za zlato," je po bronu dejal športnik Maribora Trajkovič, ki ga že čez en teden čaka nova tekma svetovnega pokala v Sofiji, nato pa še tekmi v Belgiji in Maroku.

Bronasta je bila tudi Lemajičeva med borkami do 67 kg, kjer je zmagala Poljakinja Anika Godel-Chelmecka pred Madžarko Rebeko Furedi.

"Uspešen prvi dan je za nami, imeli smo dva finala, od tega dve srebrni medalji in osvojili tudi dva brona. Glede na to, da je to prvi turnir v sezoni, smo dobili potrditev, da smo dobro začeli. Turnir je zelo močan in ni mačji kašelj," pa je o tekmovanju dejal tehnični direktor zveze Kristijan Kovačič. Vrhunec sezone slovensko reprezentanco čaka v začetku maja, ko bo na sporedu evropsko prvenstvo.

Ne spreglejte