Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 7. 2015,
15.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Thomas Bach MOK Rio de Janeiro olimpijske igre Brazilija

Četrtek, 30. 7. 2015, 15.23

8 let

Šlo bo na tesno, ampak "Rio bo pripravljen za OI"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Delavci bodo verjetno še vedno dokončevali dela na olimpijskem štadionu, ko se bodo prihodnje leto začele olimpijske igre v Rio de Janeiru, toda svet bo spet navdušen nad dogodkom.

To je v Kuala Lumpurju dejal predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach, ki bo Rio obiskal 5. avgusta, ko se bo začelo enoletno odštevanje do OI 2016.

Brazilci "ne smejo izgubiti niti sekunde" Bach je prepričan, da bodo kljub težavam in zamudam pri gradnji objektov v Riu Brazilci vseeno pravočasno dokončali vse projekte. "Ne smejo pa izgubiti niti sekunde. Mogoče se bo zgodilo, da ko bomo prišli na olimpijski štadion Maracana na odprtje iger, bomo imeli priložnost rokovati se z delavci, ki bodo končevali dela na štadionu. Ko pa bomo prišli na tribune, sem prepričan, da bomo vsi navdušeni nad gostoljubnostjo in entuziazmom Brazilcev," je dejal Bach.

Prvi mož Moka meni, da se organizacijski komite zaveda izzivov, ki so pred njim, in da morajo delati vsak dan. Bach je v Maleziji po zasedanju izvršnega odbora Moka, ki bo v petek izbral gostitelja olimpijskih iger 2022 (kandidata sta Peking in Almaty), poudaril, da bo eden glavnih izzivov za Brazilce močno onesnažen zaliv Guanabara, kjer bodo jadralske olimpijske preizkušnje.

Onesnažen zaliv povzroča težave Sam zaliv je slikovit, toda v njem plavajo odpadki, vanj je speljana kanalizacija, posledično zdravje ogrožajo nevarne bakterije. Nekateri olimpijski deskarji na vodi in jadralske posadke so že pozvali, da tekmovanja premaknejo drugam.

Prireditelji so to zavrnili, Bach pa je pojasnil, da so jim predlagali nekatere ukrepe, ki jih že izvajajo za zagotavljanje varnosti in zdravja športnikov, nekatere pa bodo izvedli tik pred igrami, ki bodo med 5. in 21. avgustom 2016.

Med samimi igrami bodo na morje poslali floto bark, ki bodo pobirale smeti. Organizatorji so še priznali, da zaliva ne bodo mogli očistiti do začetka iger, da pa bo vseeno varen za izvedbo tekmovanj.

Ne spreglejte