Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 2. 2014,
20.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

umetnostno drsanje

Četrtek, 20. 2. 2014, 20.35

8 let

Rusija slavi: Sotnikova zlata v umetnostnem drsanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rusinja Adelina Sotnikova je zmagala v posamični konkurenci v umetnostnem drsanju.

Kljub napaki pri doskoku v današnjem prostem programu je 17-letnica za več kot pet točk premagala branilko zlata iz Vancouvra, Južnokorejko Yuno Kim, ki je bila po kratkem programu vodilna, prav tako je prosti program oddrsala brez napake. Štirikratna ruska državna prvakinja Sotnikova je z današnjo zmago osvojila prvo olimpijsko zlato za Rusijo v posamični ženski konkurenci. V kratkem in prostem programu skupaj je zbrala 224,59 točke.

"Postavila sem svoj najboljši rezultat v sezoni, pravzaprav sem dosegla svoj najboljši rezultat v celotni karieri in to mi je uspelo na olimpijskih igrah. Nisem si mislila, da sem sposobna tako drsati, kot sem danes," je dejala Sotnikova.

Rusinja je bila po kratkem programu na drugem mestu. In kljub napaki je prevzela zlato južnokorejski zvezdi Kimovi, ki je oddrsala brez napake. Prav tako je brez napake oddrsala tretjeuvrščena Kostnerjeva. "Upam samo, da so se sodniki pravilno odločili," je po tekmi dejala Italijanka, sicer nekdanja svetovna prvakinja v umetnostnem drsanju.

Kim je objavo sodniških ocen sprejela s solzami v očeh. Imela je namreč velike upe oziroma načrte, da bo postala tretja drsalka, ki ji je uspelo osvojiti zlato v posamični preizkušnji na dveh olimpijskih igrah zapored. Doslej sta to dosegli Norvežanka Sonja Henie in Nemka Katarina Witt.

Sotnikovo je sicer pred mesecem dni na evropskem prvenstvu v Romuniji premagala njena rojakinja, vzhajajoča zvezda umetnostnega drsanja Julija Lipnicka. Danes se je mlada drsalka morala zadovoljiti s petim mestom, potem ko je enkrat padla, prav tako je naredila eno napako pri doskoku.

Presenečenje prostega programa je bila Japonka Mao Asada, ki je bila po kratkem programu na 16. mestu. Nosilka srebra iz Vancouvra, ki je napovedala, da bo današnji nastop njen zadnji, je za prosti program dobila 142,71 točke in je bila na koncu šesta.

Ne spreglejte