Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2015,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaža Klemenčič Tina Perše Gregor Krajnc Tjaša Ristić

Petek, 12. 6. 2015, 18.51

8 let

Ristićeva tik za medaljami, Klemenčičeva ob nepravem času na nepravem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska gorska kolesarka Blaža Klemenčič je na evropskih igrah osvojila šesto mesto v krosu. Karateistka Tjaša Ristić je v polfinalu priznala premoč Turkinji in zasedla četrto mesto.

"Akcija v četrtem krogu je bila odločilna. Ena od tekmovalk pred mano je padla in nasprotnice so ušle. Ob nepravem času sem bila na nepravem mestu. Vidno vlogo je odigral tudi veter, sama se v teh razmerah nisem znašla, čeprav je bila medalja dolgo blizu. Na koncu se razlike ni dalo več ujeti, posebej potem, ko se je skupina povsem razbila," je tekmo opisala 35-letna Klemenčičeva, za dobro taktiko pohvalila Švicarke, zdaj pa se bo pripravila na nadaljevanje sezone. Zaradi nastopa v Bakuju bo bržkone izpustila svetovno prvenstvo v maratonu. Za nameček se dan za Klemenčičevo ni najbolje začel, saj imajo azerbajdžanski prireditelji težave z organizacijo in ogrevalno kolo je pred tekmo zamujalo uro in več.

Druga Slovenka, mlada Tina Perše, je bila s 14. mestom zelo zadovoljna. "To je bila moja prva večja članska preizkušnja. Zadovoljna bi bila, če bi izboljšala štartno številko 21, na koncu sem bila 14. in super sem zadovoljna. Dosti boljše ni šlo, dala sem vse od sebe, na koncu napadala tudi Čehinjo pred mano, a je bila ta premočna."

Neffova, najmočnejša tekmovalka sezone, je po pričakovanjih zmagala tudi v Bakuju. V drugi polovici proge je močno pospešila in tekmice ji v drugi polovici niso mogle slediti. Bolj zanimiv je bil boj za srebro, ki ga je dobila Švicarka Stirnemannova.

Ristićeva v polfinalu pohodila poškodovani gleženj

V boju za medaljo je bila tudi kranjska karateistka Tjaša Ristić. Ristićeva je v predtekmovanju v svoji skupini remizirala s Francozinjo Lucie Ignace (0:0) in Španko Irene Colomar (1:1) ter prepričljivo premagala Belgijko Nele de Vos (7:0), s čimer je osvojila drugo mesto ter se uvrstila v popoldanski polfinale. Tam je bila nato brez možnosti za odličje. Najprej je z 0:6 izgubila proti Turkinji Merve Coban, nato pa z enakim izidom še v malem finalu proti Hrvatici Ani Lenard. V finalu je Francozinja šele v podaljšku ugnala Turkinjo.

"S Turkinjo se pred tem še nisem borila, ampak je res dobra. Na žalost sem v polfinalu pohodila poškodovani gleženj, poškodba je že od prej in v tekmi za tretje mesto enostavno nisem dovolj bila zbrana. Z Ano se že dolgo poznava, a danes ni šlo. Za medaljo moraš biti 100-odstoten in to zaradi poškodbe nisem bila. Z jutranjim delom in polfinalom sem super zadovoljna," je povedala mlada tekmovalka z Gorenjske.

Kočar kot prvi Slovenec

Prvi slovenski športnik v zgodovini, ki je nastopil na evropskih igrah, je 20-letni rokoborec murskosoboškega kluba Daniel Kočar. Varovanec Dejana Šerneka je v uvodnem nastopu v kategoriji do 59 kilogramov izgubil z Norvežanom Stig-Andrejem Bergejem z 0:4. Ta je v naslednjem krogu izgubil z Azerbajdžanjcem Elmarjem Muhmatarovom, s čimer je Kuhar izpadel tudi iz repesaža.

"Daniel je tukaj najmlajši tekmovalec z 19 leti in mislim, da je pogumno branil barve Slovenije. Tekmec na nasprotni strani je bil premočan, lani je bil tretji na svetovnem prvenstvu in z 31 leti ima mnogo izkušenj. Vsekakor je vsaka takšna tekma za Daniela, ki je še mladinec, zelo pomembna," je ocenil Šernek, ki veliko pričakuje od nedeljskega nastopa Jureta Kuharja.

Nastopila je tudi mlada triatlonka Eva Skaza, ki je zasedla 32. mesto, še eno zlato je Švici priborila Nicola Spirig. Trojno zmago pa so Švicarji slavili tudi med gorskimi kolesarji v krosu, kjer je bil Gregor Krajnc, ki je zaostal za krog, 30.

Ne spreglejte