Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2014,
13.29

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Soči 2014

Četrtek, 6. 2. 2014, 13.29

2 leti, 3 mesece

Pero mišica bo poskušal v naslednjih dneh osvojiti rusko "prijateljico"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na olimpijskih igrah v Sočiju bo imela Slovenija močno skakalno reprezentanco. V tej sezoni dobro razpoloženi Peter Prevc ima le eno željo: narediti skok s čim manj napakami.

Dan pred odhodom je naš najboljši skakalec v tej zimi odgovarjal na pisma, obiskal tudi zdravnika, nato pa vse misli usmeril v Soči, kjer bodo imeli danes skakalci prvi uradni trening pred nedeljsko posamično tekmo na manjši napravi. "Med drugim sem odgovoril na 50 pisem in jih poslal po pošti," je o tem, kaj je počel zadnji dan pred vkrcanjem na letalo za Rusijo, povedal Prevc.

Čeprav je star 21 let, je že stari znanec na olimpijskih igrah. Pri vsega 17 letih je nastopil v Vancouvru in bil na manjši napravi odličen sedmi, na veliki pa 16., kar je bilo zanj takrat izvrsten rezultat.

V Sočiju spada Pero mišica med kandidate za odličja. Dobri nastopi v svetovnem pokalu botrujejo temu tako, saj je trenutno drugi mož v skakalnem svetu – vsega 13 točk zaostanka za Poljakom Kamilom Stochom.

A se Prevc, kot je to že v navadi, z rezultatom ne obremenjuje in gleda izključno na izvedbo posameznega skoka: "Medalja ni cilj, je pa to, kar šteje. Moj cilj je dobra tehnična izvedba skoka. Da minimaliziram napake."

Za skakalce je dobrodošlo, da imajo v Sočiju malce več počitka pred prvo preizkušnjo, ki bo v nedeljo. Tako si bodo lahko nekoliko napolnili baterije po napornem ritmu, ki ga diktira svetovni pokal: "Prav super je, da imamo več časa za regeneracijo. Imeli bomo dva treninga, kvalifikacije in šele nato tekmo. V tem času bom lahko marsikaj preizkusil na skakalnici, da odpravim kakšno napako. V miru se bom lahko pripravil na tekmo."

Prevc poudarja, da mu lani skakalnica v Sočiju ni bila všeč. Na drugi tekmi zaradi padca ni preskočil kvalifikacij, a je bil zato na prvi trinajsti in v finali seriji napredoval celo za enajst mest. Povrh vsega je prišel letos v Rusijo v povsem drugačni formi, zato lahko z optimizmom zre proti tekmi. "Skakalnica je lepa, a ni ostrejših prehodov in hujših krivin, zato skoraj nobenega nič ne zmoti," o napravi in morebitni novi "prijateljici", ki jo bo poskušal osvojiti v prihodnjih dneh, pravi Prevc.

Slovenski skakalci bodo v igri za odličja tudi na ekipni tekmi, saj se v zadnjih letih praktično vselej znajdejo na odru za zmagovalce – v tej sezoni so na obeh tekmah celo obakrat stali na najvišji stopnički. "Tisti, ki bo po osmih skokih naredil čim manj napak, bo pri vrhu. Do zdaj smo bili močni. Če bomo sproščeno šli naprej in verjeli drug v drugega, nam lahko tudi v prihodnje uspeva," je še dejal Prevc.

Ne spreglejte