Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 2. 2016,
16.37

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ema Klinec Ema Klinec Bor Pavlovčič olimpijske igre mladih Lillehammer Anže Berčič

Četrtek, 4. 2. 2016, 16.37

5 let, 7 mesecev

Na OI 18 mladih upov, v ospredju Ema Klinec, Domen Prevc jih je prečrtal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Gostitelj druge izvedbe mladinskih zimskih OI v zgodovini je Lillehammer, ki je bil leta 1994 že prizorišče zimskih OI. Tekmovanja mladinskih OI bodo tudi v Hamarju, Gjoeviku, Oeyerju in Oslu.

Za sedemdeset olimpijskih kolajn se bo potegovalo 1.100 mladih športnikov, starih od 15 do 18 let, iz 70 držav sveta. Med njimi bo tudi 18 športnic in športnikov iz Slovenije. Uradna predstavitev slovenske olimpijske reprezentance Lillehammer 2016 je bila danes na Bledu.

Sedem disciplin s slovenskim pridihom

Slovenci bodo nastopali v sedmih disciplinah. V alpskem smučanju bodo našo državo zastopali Anže Čufar, Živa Otoničar in Meta Hrovat. V biatlonu Blaž Debeljak, Klemen Vampelj in Tais Vozelj, ekipo v deskanju na snegu sestavljajo Tit Štante, Eva Kralj in Kaja Verdnik, nordijski kombinatorec je Vid Vrhovnik, smučarja prostega sloga sta Maksimilijan Blažon in Luka Štros, v ekipi teka na smučeh so Luka Markun, Vili Črv, Nina Klemenčič in Anja Mandeljc. Že na seznamu za Norveško je bila tudi smučarka prostega sloga Nina Arh, a bo zaradi obnovljene poškodbe kolena ostala doma. Prav tako je tik pred zdajci udeležbo na igrah odpovedal alpski smučar Tadej Paščinski, prav tako zaradi poškodbe.

Na letalu za Norveško bosta tudi smučarska skakalca Bor Pavlovčič in Ema Klinec, ki je 16. januarja letos z drugim mestom na tekmi v Saporu dosegla svoje prve stopničke v svetovnem pokalu. Za nove stopničke je nato poskrbela na tekmi svetovnega pokala smučark skakalk v Oberstdorfu, ki jo je končala na tretjem mestu.

Domen Prevc bo raje ostal v svetovnem pokalu

Sprva je bilo načrtovano, da bi na mladinskih igrah nastopil Domen Prevc, mlajši brat slovenskega asa Petra Prevca, a se je skupaj s strokovnim vodstvom v smučarskih skokih odločil, da bo raje nastopal v svetovnem pokalu med člansko elito. Na seznamu za Norveško je bila tudi smučarka prostega sloga Nina Arh, a bo zaradi ponovne poškodbe kolena ostala doma.

Berčič kot ambasador

Na Norveško bo odpotoval prav tako eden najboljših slovenskih kanuistov Anže Berčič, ki se bo mladinskih olimpijskih iger udeležil v vlogi mladega ambasadorja. Berčič ne bo edini slalomist na divjih vodah v vlogi mladega ambasadorja. Francoska ekipa je namreč za svojo ambasadorko izbrala slalomsko reprezentantko Nourio Newman. Berčič bo deloval kot pomočnik vodji odprave Žigi Dobnikarju. "Želim vzpostaviti močan ekipni duh, da pripravim tekmovalce na to, da se spodbujajo in navijajo drug za drugega," je svojo vlogo na MOI opisal Berčič.

Na seznamu je tudi fizioterapevtka Nežka Poljanšek, ki je skrbela za najboljšo slovensko športnico Tino Maze.

Ne spreglejte