Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 2. 2014,
13.40

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Soči 2014 Rok Marguč Rok Flander Klemen Bauer Barbara Jezeršek

Torek, 25. 2. 2014, 13.40

2 leti, 2 meseca

Margučevih 9 stotink, Flandrova alergija ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zadnji skupini olimpijske odprave so bili tudi Rok Marguč in Rok Flander, Barbara Jezeršek in Klemen Bauer. Tokrat sicer brez medalj, a z visokimi cilji za Pjongčang.

Rok Marguč: Sam sem kriv, da sem ostal brez medalje

Deskar Rok Marguč še vedno obžaluje 9 stotink sekunde zaostanka, ki si jih je nabral po prvi četrfinalni vožnji paralelnega veleslaloma na ZOI v Sočiju, ko je tik pred ciljem, prepričan, da je krepko v vodstvu, zmanjšal hitrost in zmago nehote prepustil nasprotniku v paru, Švicarju Nevinu Galmariniju. Ta se je na koncu veselil celo srebrne olimpijske medalje.

"Videlo se je, da so Rusi trenirali na olimpijski progi in tako imeli prednost domačega terena, a mislim, da jo to na neki način tudi prav. Mi smo bili na tej progi le dvakrat in to se zagotovo pozna. Osebno sem si želel več, a za to, da sem ostal brez medalje, sem si kriv sam. Škoda, ampak gremo naprej," je odločen Marguč, ki je prepričan, da tudi prihodnje zimske olimpijske igre v Pjongčangu v Južni Koreji ne bodo zadnje z njegovo udeležbo. "Z motivacijo nimam težav, dovolj jo bo najmanj za prihodnja štiri leta," je po prihodu na domača tla povedal Marguč, ki so mu bile igre pod petimi olimpijskimi krogi v Sočiju bolj všeč kot tiste v Vancouvru. "Za športnike je bilo na vsakem koraku odlično poskrbljeno. Pričakovali smo bolj poostreno varnost, pa niti ni bilo tako ostro, kar zadeva prehrano, ki naj bi bila po pripovedovanju nekaterih na začetku bolj slaba, se je sčasoma unesla in ob našem prihodu so kuharji že obvladovali tudi pripravo pice, s čimer so na začetku menda imeli kar precej težav," je dodal Marguč, ki se iz Sočija vrača z izvrstnim 5. mestom v paralelnem veleslalomu in 12. mestom v slalomu.

Barbara Jezeršek: Očitno zame še ni napočil pravi čas

Med potnicami zadnjega dela olimpijske odprave, ki je v zgodnjih jutranjih urah pripotovala v domovino, je bila tudi smučarska tekačica Barbara Jezeršek, ki kljub napornim trem tednom v Sočiju ne bo imela časa za počitek. Že jutri zjutraj jo namreč čaka nov trening.

"Čakata me še dve pomembni tekmi, desetkilometrska preizkušnja v prosti tehniki v Lahtiju in 30-kilometrska v Oslu. Kar zadeva naskok na olimpijske igre v Pjongčangu, pa dajmo času čas. Bomo videli iz sezone v sezono, upam pa, da bo šlo."

Jezerškova je z igrami v rezultatskem pogledu izredno zadovoljna. "Še posebej zadnja 30 –ka bi bila lahko fantastična, in če ne bi bilo padca, sem prepričana, da bi se uvrstila najmanj med prvo deseterico. Očitno čas še ni bil pravi, vendar verjamem, da bo tudi zame prišla takšna odločilna tekma," je dejala športnica, ena redkih, ki so se v Rusiji drznili izpostaviti svojo istospolno usmerjenost.

"Glede varnosti je bilo poskrbljeno na značilno vojaški način, in če jih primerjam z igrami v Vancouvru, so tiste zame še vedno neponovljive. Tudi Soči je bil posebna izkušnja, žal pa smo bili športniki razpršeni po vsej Rdeči Poljani in časa za druženje ni bilo, prav pogrešali smo drug drugega," je povedala Barbara, ki je priznala, da so zadnja dva dneva kar težko čakali na obljubljeno letalo.

Klemen Bauer: Ni se razpletlo po pričakovanjih, ni pa bil niti polom

V družbi kolegov iz biatlonskih vrst Jakova Faka, Janeza Mariča in Petra Dokla je ponoči domov pripotoval tudi Klemen Bauer, 26. v šprintu na deset kilometrov, 24. v zasledovanju na 12,5-kilometrski preizkušnji, 52. po posamični tekmi na 20 kilometrov in 6. v štafeti.

"Ni se razpletlo povsem po željah, ne bi pa rekel, da je bila vse skupaj katastrofa. Mislim, da smo s 6. mesto v štafeti popravili splošen vtis."

Pjongčang 2018? "Prihodnje olimpijske igre so seveda možnost in mislim, da bomo takrat imeli drugačne ambicije in cilje. Vsaj tako razmišljam zdaj. Cilj je seveda vedno medalja, ampak včasih niti dobro delo ni zagotovilo zanjo," pravi Bauer, ki čuti, da je letos zmanjkalo vsega po malem. "To je vrhunski šport in za vse preprosto ni prostora."

Flander že pred tekmovanji izgubil bitko z alergijo

Deskar Rok Flander se iz Sočija vrača z izvrstnim 6. mestom v paralelnem veleslalomu in 22. mestom v slalomu. "S svojimi dosežki v Sočiju sem zadovoljen, saj sem se naučil veliko novega, žal pa sem že pred začetkom tekmovanj izgubil bitko z alergijo."

"Bivali smo nad gradbiščem in povsod je bilo ogromno prašnih delcev, jaz pa sem alergičen na prah, poleg tega je menda cvetela tudi breza in vse skupaj je bilo zame dokaj problematično. Z alergijo se težko skoncentriraš, težko dihaš in to je precejšna ovira. No, pa sploh nisem bil edini s takimi težavami," je potožil deskar, ki za nadzorovanje alergije ne jemlje nikakršnih zdravil, kvečjemu si pomaga s homeopatijo.

"Sicer pa mislim, da so bile olimpijske igre odlično pripravljene in da so Rusi izpolnili vsa pričakovanja. Res je, da so bile snežne razmere spomladanske, ampak to smo pričakovali in na to smo se pripravili," je dejal Flander, ki se je, kot pravi, v Sočiju počutil precej bolje kot pred štirimi leti v Vancouvru.

Ne spreglejte