Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 6. 2015,
7.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aljaž Venko

Sreda, 24. 6. 2015, 7.44

8 let

Košarkarjem zmaga v skupini, irski boksar premočan za Aljaža Venka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski košarkarji so si z zmago proti Romunom zagotovili prvo mesto v skupini. Boksar Aljaž Venko je zapravil priložnost za osvojitev medalje na evropskih igrah v Bakuju.

V nečloveških razmerah blizu 40 stopinj Celzija in skoraj v brezvetrju so slovenski košarkarji tekmo s čvrstimi Litovci začeli zadržano in dolgo zaostajali. Prvo vodstvo so Jure Eržen, Dario Krejič, Uroš Troppan in Boris Jeršin zabeležili v peti minuti, ko je Krejič zadel izza črte za 8:7.

Slovenci vodstva nato niso več izpustili iz rok, čeprav se Litovci nikakor niso predali. Slabo minuto in pol pred koncem pri vodstvu Slovenije, za katero je Eržen dosegel kar 10 točk, z 20:16, je vse kazalo, da bo tekma končana predčasno, a Litovci se niso predali. Približali so se na dva koša razlike in imeli celo žogo za morebitno izenačenje in podaljšek. "Zelo je bil vroče, a na srečo ni bilo vetra in zadeli smo tudi kaj od daleč ter dobili tekmo. Mislim, da smo zasluženo zmagali in tako bomo tudi nadaljevali. Igrali smo maksimalno zavzeto," je po tekmi povedal Dario Krejič.

Zvečer so padli še Romuni. Obe ekipi, Romuni so za prvi koš potrebovali več kot minuto, Slovenci minuto in pol, sta v uvodu pokazali mišice in trdo igro na telo. Romuni so sicer povedli, kasneje pa so Jure Eržen, Dario Krejić, Boris Jeršin in Uroš Troppan prišli do svoje igre, povedli najprej s 6:2, kasneje z 10:6 in 14:9 in tekma je bila odločena,

"Romunija je zelo težak nasprotnik. Na trenutke igrajo zelo agresivno, so izredno čvrsta ekipa in mi smo odgovorili na enak način. Preprečili smo jim met za tri točke, ostro smo zaigrali tudi pod košem in to je bil naš cilj. Zdaj čakamo, s kom bomo igrali naprej in gremo do konca, do zlate medalje,"je po tekmi povedal Troppan in dejal, da ekipo, igralci so v povprečju stari skoraj 40 let, danes čaka še večerja, pivo in počitek.

S porazom brez možnosti za bron

Sreda je bila v znamenju četrtfinalnega boksarskega obračuna v kategoriji do 75 kilogramov. Slovenski boksar Aljaž Venko se je v Kristalni dvorani, ki je pred tremi leti gostila priljubljeno glasbeno prireditev Eurosong, pomeril z irskim tekmecem Michaelom O'Reilleyjem, a žal izgubil. S tem porazom pa si je zapravil bronasto odličje.

"Zadovoljen sem z borbo, žal pa sem imel to nesrečo z arkado. Malo mi je zmanjkalo do medalje in seveda sem malo razočaran, a upam na naprej, na kvalifikacije za Rio de Janeiro, čaka me evropsko in svetovno prvenstvo, pa sredozemske igre in čez štiri leta nove evropske igre," je dejal 22-letni tekmovalec iz Slovenskih Konjic, ki je v športu začel kot nogometaš pri Dravinji. Tekmovalec, ki trenira v Slovenski Bistrici, je še pojasnil: "Srečala sta se dva različna stila. Njemu bolj ustreza distanca, jaz sem skušal vsiliti svoj boks, kar mi ni vedno uspevalo. Jaz sem imel več čistih udarcev, on pa je bil veliko aktivnejši in oddelal je, kar je moral. Razlika na koncu ni bila velika, a bilo je dovolj za njegovo zmago."

Vovkovo le desetinka ločila od finala

Glede na dejstvo, da imajo v plavalnem taboru pripravljenih še nekaj presenečenj, bodo plavalci med tistimi slovenskimi športi, ki se bodo v domovino vrnili z največ uvrstitvami v deseterico s prvih evropskih iger. Današnji finale Klančarjeve, ki je osebni rekord popravila kar za šest desetink sekunde, je bil pričakovan, skoraj bi to uspelo tudi Vovkovi. Obe sta po starosti v mlajšem letniku in bosta na mladinskem evropskem prvenstvu nastopili tudi leta 2016.

Plavalka Ljubljane Vovkova je bila le dobro desetinko oddaljena od drugega finala na tem tekmovanju. "Nisem plavala najboljše, moj osebni rekord je precej boljši, a pozna se, da sem imela včeraj tri starte in se nisem povsem regenerirala. Seveda sem malo razočarana, ker sem ostala brez finala, saj sem bila zelo blizu. Prehiteti bi morala le tekmico ob meni, s katero sva se borile. A nič zato, tukaj imam še druge tekme," pa je ocenila plavalka Ljubljane.

Mariborčan Grega Popovič je bil na 1500 m prosto 18., Maja Uduč je bila na 400 m prosto 38., Blaž Demšar pa je na 200 m delfin zasedel 22. mesto.

Ne spreglejte