Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 5. 2021,
21.54

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Ema Kozin Denis Lazar Aljaž Venko Dejan Zavec boks

Sobota, 22. 5. 2021, 21.54

2 leti, 10 mesecev

Proboxing Zavec, Ptuj

Sodniki razjezili Venkovega tekmeca, le dober trening za Kozinovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Aljaž Venko | Aljaž Venko jo je odnesel srečno. | Foto Vid Ponikvar

Aljaž Venko jo je odnesel srečno.

Foto: Vid Ponikvar

Na Ptuju se je danes odvil prvi večer profesionalnega boksa, ki ga je organiziral naš nekdanji svetovni prvak Dejan Zavec. Nekaj deset gledalcev je videlo osem borb, nastopila je tudi najboljša slovenska boksarka Ema Kozin, ki je bolj za trening odpravila nenevarno srbsko boksarko, odločitev sodnikov po zadnji borbi večera pa je razjezila italijanski tabor.

V zadnji borbi večera sta se pomerila Zavčev varovanec Aljaž Venko in Italijan Luca Chiancone in po štirih rundah energetičnega dvoboja so se sodniki odločili za remi, čeprav je bil Chiancone v tretji rundi očitno boljši boksar v ringu in Venka spravljal v vse mogoče težave.

Sodniška odločitev je kljub nejevolji italijanskega tabora obveljala, Venko tako tudi po svojem četrtem profesionalnem dvoboju ostaja neporažen.

Ema Kozin je v zastrašujoči formi. | Foto: Valores Probox Team ŠC Gepard Ema Kozin je v zastrašujoči formi. Foto: Valores Probox Team ŠC Gepard

Kozinova kot tank

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin je ekspresno opravila s srbsko nasprotnico Radano Knežević, ki ji je treba priznati pogum, da je sploh stopila v ring s svetovno prvakinjo. Ema Kozin se trenutno pripravlja na julijski obračun z Južnoafričanko Noni Tenge na Malti in je že zdaj v zastrašujoči formi. Kneževićevo je že po nekaj sekundah druge runde z močnimi udarci v telo spravila na tla, ko se je ta pobrala in nadaljevala, jo je ekspresno ustavila še drugič in nato tretjič. Takrat je Kneževićeva kleče počakala, da je sodnik v ringu preštel do deset in za zmagovalko razglasil Kozinovo.

Lovro Kramberger (desno) je med profesionalnimi boksarji debitiral z zmago. | Foto: Valores Probox Team ŠC Gepard Lovro Kramberger (desno) je med profesionalnimi boksarji debitiral z zmago. Foto: Valores Probox Team ŠC Gepard

Ljubljančani zadovoljni

Iz ljubljanskega kluba Valores Probox Teama ŠC Gepard sta na Ptuju med profesionalnimi boksarji debitirala Lovro Kramberger in Nijaz Ljubijankić. Oba z odliko. Kramberger, mladi ižanski karateist, je s tehničnim nokavtom v tretji rundi ustavil srbskega veterana Darka Kneževića. V kategoriji crusier je Kramberger že v drugi rundi nasprotnika z udarci v telo dvakrat spravil na tla, a je Srb vseeno na nogah dočakal odrešilni gong, že takoj v začetku tretje runde pa se nato predal.

Ljubijankić je Srba Bojana Veljkovića premagal po soglasni sodniški odločitvi.

Tudi Nijaz Ljubijankić (desno) se je veselil krstne zmage. | Foto: Valores Probox Team ŠC Gepard Tudi Nijaz Ljubijankić (desno) se je veselil krstne zmage. Foto: Valores Probox Team ŠC Gepard

Lazar pometel s Čehom

Dobro se je odrezal še en Zavčev varovanec Denis Lazar. Že v prvi rundi je agresivno napadel Čeha Martina Kabrhela, ki niti približno ni bil dostojen nasprotnik slovenskemu asu. V drugi rundi se ni več želel vrniti v borbo in dvoboj predal. Mariborčan Lazar je tako osvojil še svojo drugo zmago med profesionalci.

Za zanimivi borbi sta poskrbela Nemca. Tom Dzemski, sin nekdanjega dolgoletnega Zavčevega trenerja Dirka, je zmagal predčasno, Madžara Szaba je premagal v začetku druge runde, ko se je ta predal. V borbi večera pa je Dominic Boesel premagal Čeha Ondreja Budero.

Ne spreglejte