Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 2. 2014,
13.22

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
slovenska hokejska reprezentanca Soči 2014 olimpijske igre

Natisni članek

Sobota, 15. 2. 2014, 13.22

2 leti, 5 mesecev

''Dokazali smo, da se nismo prišli zabavat, ampak da imamo ambicije"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Po izjemnem dosežku Slovenije, ki je prvič premagala Slovake in prišla do premierne olimpijske zmage, je v našem taboru vladalo veliko veselje. Pri Slovakih pa žalost in vprašanja, kaj delajo narobe.

"Trenutno nas preplavlja adrenalin. Premagati Slovake, ki imajo izjemne igralce, je odlično. Prvič smo na olimpijskih igrah in to je naša prva zmaga," je bil po zgodovinski zmagi vesel vratar Robert Kristan, ki se je dotaknil še domače klubske scene: "Hokej v Sloveniji ni na visoki ravni. Upam, da bodo ljudje videli naš dosežek, ga cenili in naredili nekaj, kar bo slovenski klubski hokej peljalo v pravo smer. Imamo odlične talente, ki bi bili lahko v prihodnosti del reprezentance."

"Proti Rusom smo morda pokazali preveč spoštovanja in strahu. Vsi vemo, kdo so Rusi, a konec koncev so tudi oni le ljudje. Treba je igrati. Danes smo storili prav to. Spoštovali smo Slovake, a vedeli smo, da znamo igrati. In to smo storili. Ponosen sem na svoje soigralce," se je smejalo strelcu prvega zadetka Roku Tičarju, ki je za uradno spletno stran Mednarodne hokejske organizacije o svojem zadetku pripomnil še: "Poskušal sem streljati visoko, a na koncu je plošček vratarju ušel med nogama. Spremljala me je sreča."

Varovance Matjaža Kopitarja že v nedeljo ob 13.30 čaka zadnja tekma predtekmovanja, ki jo bodo odigrali proti Američanom, tako prav veliko časa za proslavljanje ne bo, na kar je opozoril tudi Robert Kristan: "Počutimo se neverjetno, a nimamo veliko časa za slavje, kmalu nas čaka še težka tekma proti Ameriki."

Zdeno Chara: "Razočaranje"

Reprezentanca, ki je še na zadnjih olimpijskih igrah igrala tekmo za tretje mesto, je doživela še drugi poraz v Sočiju. Če je bil tisti proti Ameriki lažje sprejemljiv, je bil ta proti deželici na sončni strani Alp pravi šok. "Razočaranje," je bil kratek in jedrnat kapetan Zdeno Chara. "To je bila res slaba predstava Slovaške, a na tem turnirju smo že videli, da 'outsiderji' igrajo zelo dobro. Poskusili bomo ugotoviti, kaj delamo narobe in kaj je treba popraviti. Upamo, da bomo proti Rusom igrali bolje," je kapetana dopolnil Tomas Tatar. Tudi strelec edinega slovaškega zadetka Tomas Jurco je bil po porazu zaskrbljen: "Nič nam ne gre po načrtih, stvari se ne odvijajo po naših željah. Upamo lahko le, da se bomo zbrali pred prihodnjo tekmo."

Slovaki so po dveh porazih v predtekmovanju že obsojeni na zadnje mesto skupine A, medtem ko si je Slovenija zagotovila tretje mesto, kar v boju za četrtfinalno vstopnico vsaj na papirju prinaša lažjega nasprotnika.

Ne spreglejte