Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 7. 2021,
15.18

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

4

Natisni članek

Tokio 2020

Sreda, 21. 7. 2021, 15.18

2 leti, 9 mesecev

Koronavirus med olimpijci

Vse več osmoljencev, brez OI tudi številka ena s strelske lestvice: "Zlomljena"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

4

Fernanda Aguirre | Čilska taekwondistka Fernanda Aguirre je ostala brez olimpijskega nastopa. | Foto Reuters

Čilska taekwondistka Fernanda Aguirre je ostala brez olimpijskega nastopa.

Foto: Reuters

Čilska taekwondistka Fernanda Aguirre je prva športnica, ki so ji japonski prireditelji zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus prepovedali nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Brez nastopa na OI je ostala tudi britanska strelka Amber Hill, številka 1 svetovne lestvice v disciplini skeet.

Enaindvajsetletna južnoameriška borka je v deželo vzhajajočega sonca prišla iz Uzbekistana, kjer je opravila sklepne priprave za olimpijske igre, a je bila ob prihodu pozitivna.

"Fernanda Aguirre ne kaže nobenih simptomov bolezni in se dobro počuti. Žal ne bo mogla nastopiti, ker so Japonci njej in njenemu trenerju odredili desetdnevno karanteno," so sporočili iz čilskega olimpijskega komiteja.

Enaindvajsetletna Aguirrejeva je na družbenih omrežjih že zapisala, da je "uničena in zelo žalostna".

Amanda Hill v svoji disciplini zaseda prvo mesto. A za odličja se ne bo potegovala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Amanda Hill v svoji disciplini zaseda prvo mesto. A za odličja se ne bo potegovala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Brez nastopa tudi Britanka, Nizozemka, Čeh, Rus ...

Agencija AFP je popoldne poročala še o dveh športnikih, ki ne bosta tekmovala na OI. To sta nizozemska predstavnica v rolkanju Candy Jacobs in češki namiznoteniški igralec Pavel Siruček, sicer 52. igralec svetovne lestvice. Oba sta bila pozitivna na zadnjem testiranju na novi koronavirus. Nizozemka je informacijo delila na družbenih omrežjih, češka delegacija pa je novico objavila na uradni spletni strani.

Italijanska tiskovna agencija Ansa je danes poročala, da je brez nastopa na OI ostala tudi britanska strelka Amber Hill, številka 1 svetovne lestvice v disciplini skeet. Novico je objavila britanska strelska zveza, potrdila pa jo je tudi Hillova, ki je rezultate testa na novi koronavirus dobila tik pred poletom v Tokio. "Zlomljena. Edina beseda, s katero lahko opišem, kako se počutim. Čeprav nimam simptomov, se bom glede na vladne zahteve izolirala in poskušala predelati trenutno dogajanje," je Hillova zapisala na svojem profilu na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber x (@amberjohill)

Okužba odnesla OI tudi evropskemu prvaku

 Ruski plavalec Ilja Borodin bo izpustil olimpijske igre v Tokiu, ki se bodo začele v petek, poročata hrvaška tiskovna agencija Hina in Reuters. Evropski prvak na letošnjem prvenstvu v madžarski Budimpešti je bil namreč pozitiven na novi koronavirus, je danes v izjavi za javnost sporočila Ruska plavalna zveza.

Osemnajstletnik iz Brjanska je maja letos na EP postavil nov državni rekord ter mladinski svetovni rekord na 400 m mešano s časom 4:10,02 in osvojil zlato kolajno. S tem je imel sedmi čas sezone 2021, natanko sekundo hitrejši pa je bil letos prvi na tej lestvici, Japonec Daiya Seto.

Ruska plavalna zveza je v izjavi za javnost dodala, da so bili vsi drugi člani plavalne ekipe negativni na testiranju na novi koronavirus.

Potrjeno bodo olimpijske igre v Tokiu zaradi okužb izpustili čilska taekwondoistka Fernanda Aguirre, nizozemska predstavnica v rolkanju Candy Jacobs, češki namiznoteniški igralec Pavel Siruček in britanska strelka Amber Hill.


Jamie Kermond
Sportal Zaradi kokaina začasno izključen z olimpijskih iger
Pedri
Sportal Izjemna zasedba Španije, preostali le s peščico zvezd
Ne spreglejte