SiolNET. Sportal Odbojka
1,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Želel je zgraditi zmagovito ekipo, a …

1,17

termometer

GEN-I Volley Nova KBM Branik | Vasjo Samca Lipicerja je na klopi GEN-I Volleyja zamenjal Tilen Kozamernik | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Vasjo Samca Lipicerja je na klopi GEN-I Volleyja zamenjal Tilen Kozamernik Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

GEN-I Volley se je po uspešni sezoni, zanj daleč najuspešnejši v zadnjih letih, nepričakovano razšel s trenerjem Vasjo Samcem Lipicerjem, ki je v intervju za WorldofVolley povedal, da je bila minula sezona daleč od slabe. "Zgraditi ekipo praktično iz nič ni lahko. Če bi s številkami ocenil sezono, bi rekel osem od deset," pravi.

Tina Vasja Lipicer Samec GEN-I Volley Sportal Presenečenje: Vasja Samec Lipicer ni več trener GEN-I Volleyja

GEN-I Volley je v sezono vstopil z velikimi pričakovanji. Lovil je obe domači lovoriki, na koncu pa po hudem boju ostal brez nje. To je bil najverjetneje tudi glavni razlog, da so se vodilni pri novogoriški ekipi odločili za trenersko zamenjavo. "Potem ko smo po rednem delu osvojili prvo mesto, so najbrž vsi pričakovali, da bomo zmagali v državnem prvenstvu, a to je šport. Imeli smo tudi tri poškodovane igralke, od tega tudi prvo podajalko, na koncu pa klonili po peti tekmi," pravi slovenski strokovnjak, ki je z goriškimi strelami prišel tudi do polfinala pokala Challenge, kar je bil največji uspeh slovenske ženske klubske odbojke do zdaj. 

Edino negativno stvar vidi v pokalu, kjer so malce presenetljivo izgubili v polfinalu proti poznejšim zmagovalkam, odbojkaricam Calcita. "To je bil naš edini negativni moment v sezoni, a zgraditi ekipo praktično iz nič ni lahko. Če bi s številkami ocenil sezono, bi rekel osem od deset," je še povedal. 

Tilen Kozamernik Sportal GEN-I Volley ima novega trenerja

Kam ga bo pot zanesla v prihodnje, še ni znano

Kje bo nadaljeval trenersko poslanstvo, še ni jasno. Pravi, da kakšne izrecne želje nima, saj je treniral že po vsej Evropi in prav povsod se je počutil dobro. "Zagotovo se najboljša odbojka igra v Italiji, Turčiji, Rusiji, Franciji, Nemčiji, na Poljskem in tudi v Romuniji. Tudi na Madžarskem se je dvignila raven, enako velja za Grčijo. Nimam prioritet."

Bolj kot nova destinacija ga zagotovo zanimata projekt in vizija kluba. Ta ga je ne nazadnje privabila tudi nazaj v Novo Gorico, a se je ljubezen med obema stranema končala že po eni sezoni. "Želel sem zgraditi zmagovito ekipo, a lastniki so menili drugače in se odločili, kot so se," še pove Lipicer Samec, ki ga je na klopi Novogoričank zamenjal Tilen Kozamernik.  

Preberite še:

Nova KBM Branik Sportal Mariborčanke ostajajo kraljice slovenske odbojke #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin