SiolNET. Sportal Odbojka
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Črnučah uradno odprli 1,3 milijona vreden projekt #video

1,43

termometer

 | Foto: Športni Park Ludus Črnuče
Foto: Športni Park Ludus Črnuče

V ljubljanskih Črnučah je bila danes uradna otvoritev prve dvorane za odbojko na mivki v Sloveniji. Ob štirih igriščih v dvorani, je v športnem parku Ludus na voljo še šest zunanjih igrišč za odbojko na mivki.

Športna dvorana v Črnučah je bila zgrajena na javno zasebnem partnerstvu med mestno občino Ljubljana in društvom Ludus, ki ga vodita nekdanja odbojkarja Tomi Šmuc in Martin Hrast, vsa sredstva, ki so bila vložena v infrastrukturo, pa so izključno s strani Ludusa.

Cilj odbojko na mivki dvigniti na višjo raven

"Odbojka na mivki je v zadnjem času vse bolj priljubljena in ker je tudi olimpijski šport, je bil skrajni čas, da odbojkarji in odbojkarice pridejo do možnosti izbire med dvoransko odbojko in odbojko na mivki. Naš namen je razvijati športno panogo kot takšno, imeti svoj klub, igralce, v končni fazi pa tudi izobraževati trenerje, sodnike ..., se pravi, da bi odbojko na mivki dvignili na višjo raven," je ob otvoritvi dejal Šmuc, nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant.

Možne še številne druge aktivnosti

"V dvorani se bo možno ukvarjati tudi z drugimi športi na mivki, kot so nogomet, rokomet, tenis, badminton in drugo, kar se zdaj že izvaja v svetu. Poleg dvorane s štirimi igrišči za odbojko na mivki, je v objektu še ena manjša, 200 kvadratnih metrov velika večnamenska dvorana, v kateri se bodo izvajale vodene vadbe, vadbe za starejše občane, rojstnodnevne zabave in podobno. Že zdaj pa imajo v njej telovadbo predšolski otroci," je še dodal Šmuc.

Na otvoritvi dvorane v športnem parku Ludus so bili prisotni tudi Nina Lovšin in Lea Gostinčar ter Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki bo v letošnji sezoni Slovenijo zastopali na turnirjih svetovne serije FIVB in evropske serije CEV.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 87
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin