Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2023,
21.56

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Tjaša Kotnik odbojka na mivki Tajda Lovšin

Petek, 14. 7. 2023, 21.56

9 mesecev, 2 tedna

Odbojka na mivki, turnir svetovne turneje v Espinhu

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin obstali v glavnem delu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Tjaša Kotnik Tajda Lovšin | Slovenki sta morali priznati premoč finski in poljski dvojici. | Foto Volleyball World

Slovenki sta morali priznati premoč finski in poljski dvojici.

Foto: Volleyball World

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta turnir svetovne turneje v portugalskem Espinhu končali v glavnem delu. Premoč sta morali priznati finski in poljski dvojici.

Slovenski predstavnici sta v petek tekmovanje začeli proti Finkama Niini Ahtiainen in Taru Lahti-Liukkonen, ki sta se med 24 sodelujočih ekip v skupinskem delu prebili preko drugega kroga kvalifikacij. Prvi niz sta Skandinavki dobili z 21:14, drugega pa z 21:18.

Na drugi tekmi se je dvojica Kotnik/Lovšin srečala s Poljakinjama Aleksandro Wachowicz in Jagodo Gruszczynsko, ki sta na prvem dvoboju z 1:2 klonili proti osmima nosilkama turnirja iz Brazilije. Po ogorčenem boju, zlasti v drugem nizu, sta bili boljši z 21:16 in 21:19.

"Po dolgi odsotnosti sva s Tajdo začeli skupne nastope na turnirjih najvišje ravni na svetu. V Gstaadu in Espingu so nastopile najboljše ekipe na svetu. Vidi se, da nama manjkajo zahtevne tekme, saj sva se na ta dva turnirja podali neposredno po treningih v domovini," je sprva po turnirju dejala Kotnikova.

"Tako proti Finkama kot Poljakinjama sva imeli precej priložnosti, ki pa jih žal nisva izkoristili. Na obeh tekmah sva bili malenkost prekratki, zlasti v drugem nizu proti poljski dvojici, ko sva dlje časa vodili, v ključnih trenutkih pa napravili nekaj napak, kar sta tekmici izkoristili,« je pogled na nastope strnila Ljubljančanka in dodala: »Na ta turnir gledam pozitivno, saj nama je dal dodatnega zagona. V Espinhu so sicer vladale tudi nekoliko drugačne razmere – globlja mivka in veter -, kot sva jih vajeni doma. Ne glede na vse sva se borili. Z vsako tekmo napredujeva, pri tem so nama pomagali tudi treningi z ostalimi dvojicami. Predvsem sem vesela, da sva znova skupaj na igrišču. Veselim se že turnirja v Kanadi in številnih ostalih, ki so pred nama. Priložnosti za doseganje vrhunskih rezultatov in zastavljenih ciljev bo še precej."

Kotnikova in Lovšinova bosta z nastopi na mednarodni sceni nadaljevali prihodnji konec tedna, ko bosta nastopili na turnirju druge kakovostne ravni (Challenge), v kanadskem Edmontonu.

Preberite še:

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke v Grčiji še drugič zmagale
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal V tretje v Grčiji vendarle slovenska zmaga
Ne spreglejte