SiolNET. Sportal Odbojka
2,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kapetan slovenske reprezentance

Tine Urnaut ima o Andrei Gianiju dober občutek

2,10

termometer

Tine Urnaut Andrea Giani
Foto: Vid Ponikvar

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut si z govoricami okoli prihodnosti Andree Gianija kaj dosti ne beli glave, a ima občutek, da bosta Italijan in Slovenija nadaljevali sanjsko zgodbo.

Vse odkar je italijanskemu strokovnjaku poleti potekla pogodba s slovensko odbojkarsko zvezo, se predsednik Metod Ropret in njegovi sodelavci trudijo Italijana prepričati, da se vrne na klop slovenske moške reprezentance. A odločitve še ni, to bo Giani slovenski odbojkarski zvezi sporočil januarja. Vse do takrat pa lahko pričakujemo tako in drugačno povezovanje njegovega imena z drugimi reprezentancami.

Do zdaj je jasno le, da Giani ni več kandidat za poljskega selektorja, čeprav se je za to delo zanimal, so pa italijanski novinarji nekdanjega slovenskega selektorja pred dnevi začeli povezovati z Nemčijo, ki jo je po štirih letih zapustil belgijski strokovnjak Vital Heynen.

Povedal mu ni nič novega

Kako vso negotovost in namigovanja doživljajo reprezentanti, smo vprašali kapetana Tineta Urnauta. "Verjamem, da bo Giani ostal na slovenski klopi. V tem trenutku je veliko govoric, verjetno tudi veliko dogajanja. Mislim, da bo slovenska odbojka nadaljevala svojo pot," pravi 28-letni odbojkar.

Urnaut že drugo leto zapored uspešno nastopa za italijanski Trentino, zato ima veliko možnosti, da kakšno besedo spregovori tudi z Gianijem, ki je trener Verone. A o novi pogodbi se nista pogovarjala: "Povedal mi je le to, kar se že ve. Da se še ni odločil in da potrebuje čas za razmislek. Januarja bo vse jasno."

"Če bi nas Andrea zapustil, bi nam bilo zagotovo žal, ker smo res zgradili lepe odnose in dosegli super rezultate." "Če bi nas Andrea zapustil, bi nam bilo zagotovo žal, ker smo res zgradili lepe odnose in dosegli super rezultate." Foto: Vid Ponikvar

Razumejo ga

Na vprašanje, kako reprezentanti dojemajo Gianijevo zanimanje za druge reprezentance, je Urnaut odgovoril, da jih te stvari ne jezijo in da je to nekaj običajnega.

"Kje pa, Gianijeva kandidatura za poljski stolček nas ni razjezila. To je običajno. Razumljivo je, da ga iščejo tudi zelo kakovostne reprezentance, predvsem po rezultatih, ki jih je dosegel z našo reprezentanco in klubom. Verjetno je res velik izziv in sanjsko delo voditi reprezentanco, kot je Poljska, vemo, kako je priljubljena odbojka na Poljskem in koliko vlagajo v reprezentanco. Nekaj običajnega je, da se Andrea zanima tudi za druge možnosti poleg naše reprezentance," je kapetan potrdil, da ni bilo slabe volje, a zaveda se, da je mogoče tudi, da Giani in Slovenija ne bosta nadaljevala skupne poti.

"Če bi nas Andrea zapustil, bi nam bilo zagotovo žal, ker smo res zgradili lepe odnose in dosegli super rezultate. Ampak ne glede na to, kaj se zgodi, bomo sledili našim ciljem," je sklenil Urnaut.

Bo Andrea Giani tudi v prihodnje vodil Slovenijo?

  • Da. 155
  • Ne. 75
Oddanih 230 glasov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 86
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin