Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
21. 6. 2019,
12.48

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

odbojka na mivki Črtomir Bošnjak Rok Možič Rok Možič

Petek, 21. 6. 2019, 12.48

4 leta, 10 mesecev

SP v odbojki na mivki 2019

Slovenska najstnika pišeta zgodovino

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Rok Možič | Rok Možič in Črtomir Bošnjak sta na Tajskem nepremagljiva. | Foto FIVB

Rok Možič in Črtomir Bošnjak sta na Tajskem nepremagljiva.

Foto: FIVB

Nadarjena slovenska odbojkarja na mivki Rok Možič in Črtomir Bošnjak navdušujeta na Tajskem, kjer je na sporedu svetovno prvenstvo do 21 let. Čeprav sta stara šele 17 in 18 let, sta nanizala štiri zmage, prav vse brez izgubljenega niza, in se uvrstila med najboljših osem. V četrtfinalu jih čaka ruski par Vasilij Ivanov in Sergej Gorbenko, ki sta v osmini finala presenetila favorizirana Nemca Filipa Johna in Rudyja Schneiderja. Obračun za polfinale bo v soboto ob 7. uri po našem času.

Slovenija občuduje na svetovnem prvenstvu v odbojki na mivki na Tajskem predstavnika, ki sta se po izjemnih predstavah uvrstila med osem najboljših parov. Sedemnajstletni Rok Možič in leto dni starejši Črtomir Bošnjak sta se v četrtfinale uvrstila suvereno, po štirih zaporednih zmagah, v katerih nista oddala niti niza. V osmini finala sta prekrižala načrte kubanskemu paru Alayo/Portes.

Rok Možič | Foto: FIVB Foto: FIVB

Prvi niz sta dobila z 21:14, v drugem pa sta tekmeca nudila nekoliko močnejši odpor, a vseeno okusila kakovost vedno bolj uigranega mladega slovenskega tandema. Slovenca sta v drugem nizu zmagala z 21:18, s tem pa so se jim odprla vrata četrtfinala svetovnega prvenstva. Od medalje, ki bi pomenila izjemen uspeh, sta tako oddaljena le še dva koraka! 

Rok Možič in Rok Bračko sta v Avstriji zasedla drugo mesto.
Sportal Slovenca evropska podprvaka!

Slovenca razred zase v skupini G

V skupinskem delu sta premagala vse tekmece in se zlahka uvrstila v izločilni del. Najprej sta ugnala avstralsko dvojico Takken/Nicolaidis (21:18, 21:16), nato argentinski par Zelayeta/Amieva (21:12, 21:19), za uspešen konec skupinskega dela – nastopila sta v skupini G – pa sta vzela mero še Alžircema Omaru/Mohamedu-Islemu (21:15, 21:13).

Po zaslugi prvega mesta sta si zagotovila neposredno napredovanje v osmino finala, drugo- in tretjeuvrščeni par v tekmovalni skupini pa je čakal popravni izpit, repasaž za preboj v izločilni del.

Slovenski par, ki ga na SP sestavljata najstnika, bo znova tekmoval v petek, ko ga čaka dvoboj osmine finala. | Foto: FIVB Slovenski par, ki ga na SP sestavljata najstnika, bo znova tekmoval v petek, ko ga čaka dvoboj osmine finala. Foto: FIVB

Možič in Bošnjak na svetovnem prvenstvu v Udo Thaniju nastopata s pomočjo posebnega povabila Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB).

Na tajsko mivko bosta znova stopila v soboto, ko se bosta potegovala za preboj v polfinale. Če bi jima uspelo, bi izboljšala najboljšo slovensko uvrstitev na SP do 21 let. Od leta 2001 se lahko z njo pohvalita Barbara Kristan in Ana Oblak, ki sta osvojili peto mesto. Na letošnjem svetovnem prvenstvu na Tajskem Slovenija v konkurenci nežnejšega spola nima predstavnic.

Ne spreglejte