Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 6. 2019,
18.45

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

Natisni članek

odbojka na mivki Rok Možič Rok Možič Rok Bračko

Nedelja, 16. 6. 2019, 18.45

4 leta, 10 mesecev

Odbojka na mivki, kadetsko evropsko prvenstvo

Slovenca evropska podprvaka!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25
Rok Možič in Rok Bračko sta v Avstriji zasedla drugo mesto. | Rok Možič in Rok Bračko sta na EP do 18 let osvojila srebrno odličje. | Foto CEV

Rok Možič in Rok Bračko sta na EP do 18 let osvojila srebrno odličje.

Foto: CEV

Slovenska odbojkarja Rok Možič in Rok Bračko sta na evropskem prvenstvu do 18 let v Badnu osvojila izjemno drugo mesto. V napetem finalu sta morala priznati premoč le Nemcema Leonu Meierju in Luiju Wüstu.

Komaj 17-letni Možič in še dve leti mlajši Bračko, oba člana Športnega Društva Ludus iz Ljubljane, sta v Avstriji poskrbela za enega največjih uspehov slovenske odbojke na mivki. V skupinskem delu sta zabeležila tri zmage in se neposredno uvrstila v sobotni četrtfinale.

Tam sta bila boljša od Izraelcev Dayja in Hadarja, kar je bilo dovolj za nedeljski polfinale. Tam sta bila z izvrstno predstavo boljša od ruske dvojice Osipov/Vasilenko, na koncu pa je le za malo zmanjkalo še za češnjo na vrhu torte.

Rok Bračko velja za najperspektivnejšega kadeta v Sloveniji. | Foto: CEV Rok Bračko velja za najperspektivnejšega kadeta v Sloveniji. Foto: CEV

V velikem finalu sta z 22:20 dobila prvi niz, nato pa sta Nemca, ki sta pred dnevi pokazala svojo moč tudi v Novem mestu, z 21:19 izenačila, nato pa dobila še odločilni tretji niz (15:12). Možič je pred dnevi proti nemški navezi izgubil tudi v navezi s Črtom Bošnjakom.

Rok Možič je že takoj po koncu podelitve odpotoval na Tajsko, kjer bo v paru s Črtomirom Bošnjakom, med 18. in 23. junijem, nastopil na svetovnem prvenstvu v odbojki na mivki do 21 let, na katerem bosta Slovenca igrala s posebnim povabilom Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB).

Slovenske barve sta zastopali tudi Taja Lapajne in Zala Špoljarič, ki sta se uspešno uvrstili v izločilne boje, nato pa ju je premagala estonska naveza Lass/Kuivonen. Na koncu sta zasedli 17. mesto in osvojili 64 točk.

Preberite še:

Sportal Dva tesna poraza zapečatila usodo Slovencev
Jasmin Čuturić
Sportal Legenda v vlogi, ki je do zdaj v Sloveniji še ni bilo #video
Iza Mlakar
Sportal Izjemen prestop: Iza Mlakar okrepila evropske prvakinje
Ne spreglejte