Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2016,
11.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Oleg Gorbačov

Četrtek, 7. 7. 2016, 11.46

6 let, 7 mesecev

Slovenke v Estonijo po vstopnico za evropsko prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Slovenska ženska mladinska reprezentanca se bo konec tedna v Rigi borila za vstopnico na letošnje evropsko prvenstvo.

V Latviji bodo Slovenke nastopile v prvi skupini tretjega kroga kvalifikacij v družbi Hrvaške, Nemčije in domače reprezentance. V drugi skupini, ki jo bo gostila Srbija, bodo poleg gostiteljic nastopile še Češka, Poljska in Finska.

"Priprave so potekale v nekaj sklopih že od maja. Odigrali smo osem pripravljalnih tekem z različnimi ameriškimi selekcijami ter zadnji dve z reprezentanco Hrvaške, ki bo tudi nastopila na turnirju v Rigi. Na žalost se spopadamo kar z velikim številom poškodb, upam pa, da bo to čim manj vplivalo na našo igro. V zadnjem trenutku sta se zato reprezentanci pridružili Špela Lužovec in Tali Lekše, saj Ana Marija Vovk in Maja Košenina zaradi poškodb ne bosta potovali z nami v Rigo. Anja Maček ima poškodovan gleženj, vendar ostaja v kadru za nastop. Vse reprezentance v skupini so bolj ali manj izenačene, po kakovosti nekoliko izstopa le Nemčija, tako da pričakujemo težke tekme," je pred odhodom pojasnil selektor Slovenije Oleg Gorbačov, ki je zadnje dni nekoliko slabe volje zaradi poškodb in posledično sprememb v igralskem kadru.

Selektor Oleg Gorbačov in njegov pomočnik Simon Krakar imata pred turnirjem kar nekaj težav s poškodbami. | Foto: Selektor Oleg Gorbačov in njegov pomočnik Simon Krakar imata pred turnirjem kar nekaj težav s poškodbami.

Slovenske odbojkarice se bodo na prvi tekmi v petek pomerile z domačinkami. Na evropsko prvenstvo bosta napredovali obe prvouvrščeni reprezentanci iz skupin, pa tudi drugouvrščena reprezentanca z največ zbranimi točkami. Letošnje evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu od 27. avgusta do 4. septembra, bosta gostili Slovaška in Madžarska. 

Na zadnjem evropskem prvenstvu, ki je bilo leta 2014 organizirano v Estoniji in na Finskem, so slovenske mladinke osvojile drugo mesto, naslov evropskih prvakinj pa je osvojila Srbija.

Seznam reprezentance:

Pia Blažič, Anja Maček, Taja Tučen, Špela Lužovec, Tali Lekše, Kaja Keglevič, Manca Lenart, Iza Vodlan, Teja Bavdaž, Nika Cigale, Nika Čotar in Nina Kotnik. Selektor: Oleg Gorbachov, pomočnik: Simon Krakar, statistik: Sebastjan Mavrič

 

 

Že uvrščene reprezentance na EP:

Skupina 1 Nitra (Slovaška): Slovaška, Turčija, Belgija, Francija, Bolgarija, najboljša 2.uvrščena 3.krog

Skupina 2 Györ (Madžarska): Madžarska, Italija, Rusija, Belorusija, prvi 1.skupina 3.krog, prvi 2.skupina 3.krog

Ne spreglejte