Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2024,
21.53

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Alessandro Orefice zlata evropska liga slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 26. 5. 2024, 21.53

3 tedne

Odbojkarska zlata evropska liga, Maribor

Slovenke izgubile tudi proti Čehinjam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Slovenija - Češka, zlata evropska liga, odbojka | Slovenke so se dobro upirale favorizirani Češki. | Foto OZS

Slovenke so se dobro upirale favorizirani Češki.

Foto: OZS

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je nocoj v Mariboru odigrala še drugo tekmo na domačem turnirju za zlato evropsko ligo proti reprezentanci Češke. Izid tekme je bil 3:1 (-16, 20, -21, -21) v korist Čehinj. Slovenija ima v omenjenem tekmovanju tako eno zmago in tri poraze, Čehinje poraza še nimajo.

Prvi niz se je začel izenačeno, a so po začetnem vodstvu Slovenk Čehinje postopno pričele prevzemati pobudo. Slovenke podobno kot proti Špankam ponovno niso našle odgovora na igro gostij, ki so proti koncu niza vedno bolj višale svoje vodstvo in ga na koncu dobile s 25:16.

V drugem nizu so Slovenke zaigrale precej bolje v bloku in na sprejemu ter si na priigrale štiri točke prednosti pri izidu 8:4. Podobno prednost so imele tudi v končnici niza (22:18). Postalo je jasno, da imajo enkratno priložnost, da v Lukni osvojijo prvi niz, kar se je na koncu tudi zgodilo, saj so ga dobile s 25:20.

V tretji niz so Slovenke krenile nekoliko ležerno in hitro zaostale z 1:7. V nadaljevanju so nekoliko prebudile in nekajkrat zaostajale zgolj za dve točki. Toda Čehinje so se z boljšo igro ob mreži vselej izvlekle in bile na koncu boljše s 25:21.

Slovenija - Češka, zlata evropska liga, odbojka | Foto: OZS Foto: OZS

Začetek četrtega niza se je začel po slovenskih notah, saj je domača reprezentanca povedla s 4:0. Slovenke so nato imele nekajkrat še prednost petih točk, a se Čehinje niso predale in Slovenke ujele na enajsti točki. Čehinje so postopoma pričele prevzemati pobudo in pred končnico povedle za pet točk (23:18), nato pa niz dobile s 25:21.

Pri Slovenkah sta bili z 19 in 17 točkami najučinkovitejši Lorena Lorber Fijok in Nika Markovič.

Naslednji konec tedna Slovenke čaka turnir v Bratislavi, kjer se bodo pomerile s Švedinjami in Slovakinjami.

Saša Planinšec, srednja blokerka slovenske reprezentance: "Na petkovi tekmi proti Špankam nismo bile dovolj agresivne. To je bilo naše glavno današnje vodilo. Z bolj agresivno igro na prvi liniji smo Čehinje uspele oddaljiti od mreže in potem je veliko lažje igrati blok-obrambo. V petek nam to ni uspevalo, medtem ko nam danes je, a smo naredile preveč lastnih napak za uspeh. Za to, da bomo takšne tekme dobivale, bomo potrebovale igralski kader, ki bo več let skupaj in bo garal. Samo na ta način se lahko takšne tekme zmagujejo."

Alessandro Orefice, selektor slovenske ženske odbojkarske reprezentance: "Danes smo preizkušali različne rešitve, saj je predvsem za mlade igralke pomembno, da začutijo utrip takšne tekme na igrišču. To, kar se dogaja na tekmi, je nekaj povsem drugačnega od tistega, kar počnemo na treningu. Pomembno je, da imamo na voljo čim več taktičnih rešitev in se v lahko v miru pripravimo na zadnji turnir na Slovaškem."

Preberite še:

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke se bodo zoperstavile stoodstotnim Čehinjam
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenske odbojkarice izgubile s Špankami
Ne spreglejte