Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 9. 2021,
21.06

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

Belorusija slovenska odbojkarska reprezentanca EuroVolley2021

Ponedeljek, 6. 9. 2021, 21.06

2 leti, 7 mesecev

Po tekmi Belorusija : Slovenija

Približujejo se maksimumu, večji pritisk jih ne skrbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
Slovenska odbojkarska reprezentanca ep | Slovenski odbojkarji ob zanesljivi zmagi nad Belorusijo niso porabili preveč moči, kar je pred torkovo tekmo z Bolgari še kako pomembno. | Foto CEV

Slovenski odbojkarji ob zanesljivi zmagi nad Belorusijo niso porabili preveč moči, kar je pred torkovo tekmo z Bolgari še kako pomembno.

Foto: CEV

Slovenski odbojkarji so na tretji tekmi evropskega prvenstva upravičili vlogo favorita, Belorusijo premagali s 3:0 in na stežaj odprli vrata osmine finala. Po zmagi so misli usmerili proti torku, ko jim bo že ob 16. uri nasproti stal zahtevnejši tekmec. "Dobro je, da stopnjujemo formo, kajti jutri in pojutrišnjem prihajata Bolgarija in Italija, ki sta na malo višji ravni kot današnji nasprotniki," je po zmagi dejal Tonček Štern.

slovenska odbojkarska reprezentanca EP OStrava Belorusija
Sportal Slovenci pred zahtevnima dnevoma suvereno opravili z Belorusi

Po nepričakovanem uvodnem porazu s Čehi in nato prepričljivi zmagi nad Črno goro je slovenska odbojkarska reprezentanca brez izgubljenega niza na kolena spravila Belorusijo. Slovenci so bili po današnji zmagi veseli predvsem dejstva, da stopnjujejo formo in da pred napornima dnevoma (v torek se bodo pomerili z Bolgarijo, v sredo z Italijo) niso potrošili preveč moči.

"Mislim, da moramo po tej zmagi predvsem ostati zbrani in se osredotočiti na vsako tekmo posebej. Tako smo navajeni, to skozi vsa prvenstva ves čas govorimo. Današnja tekma je za nami, jutri moramo biti zbrani in predvsem pozitivni ter osredotočeni, da še naprej stopnjujemo svojo formo," je po zmagi razmišljal Klemen Čebulj, ki je v statistiko vpisal 13 točk.

Čaka jih večji pritisk, a glede na zadnje predstave, jim kaže dobro

"Moramo se zavedati, da nas čakajo tekme in nasprotniki, ki nas bodo postavili pod večji pritisk. To me ne skrbi, a mislim, da nam, glede na zadnje predstave, kaže zelo dobro," pred obračunoma z Bolgarijo in Italijo pravi Jan Kozamernik. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Moramo se zavedati, da nas čakajo tekme in nasprotniki, ki nas bodo postavili pod večji pritisk. To me ne skrbi, a mislim, da nam, glede na zadnje predstave, kaže zelo dobro," pred obračunoma z Bolgarijo in Italijo pravi Jan Kozamernik. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jan Kozamernik je po srečanju z Belorusi izpostavil dejavnik, na katerega so opozarjali že pred evropskim prvenstvom − stopnjevanje forme, kar jim omogoča tudi razpored.

"Rastemo iz tekme v tekmo, to smo nekako napovedovali že pred prvenstvom, da je naša vrlina. Mislim, da znamo izkoristiti te tekme za stopnjevanje forme, da se na vsako srečanje bolje pripravimo. Vesel sem, da se je današnja tekma razpletla tako, kot se je. Moramo pa vedeti, da smo do zdaj igrali proti 'nižje rangiranim' ekipam, in se tudi zavedati, da nas čakajo tekme in nasprotniki, ki nas bodo postavili pod večji pritisk. To me ne skrbi, a mislim, da nam, glede na zadnje predstave, kaže zelo dobro. Jutri nas čaka sicer težka tekma, malo bo časa za regeneracijo, a tega smo navajeni iz lige narodov, zato verjamem, da lahko jutri ponovno pričakujemo dobro predstavo," se ugodnega rezultata nadeja srednji bloker.

"Danes je bilo pozitivno tudi to, da smo odigrali dokaj lahko tekmo in nismo potrošili vseh moči, tako da gremo lahko v hotel počivat in na terapije, da bomo pripravljeni na jutri," pravi Tonček Štern. | Foto: CEV "Danes je bilo pozitivno tudi to, da smo odigrali dokaj lahko tekmo in nismo potrošili vseh moči, tako da gremo lahko v hotel počivat in na terapije, da bomo pripravljeni na jutri," pravi Tonček Štern. Foto: CEV

Pozitivno je to, da niso porabili vseh moči

Da je prostora za izboljšave še kar nekaj, pa je po zmagi dejal Tonček Štern. "Dvigujemo svojo formo in se približujemo maksimumu, a imamo v nekih elementih še malo prostora za napredek. Mislim, da je to dobro, zlasti glede na naš razpored tekem. Dobro je, da stopnjujemo formo, kajti jutri in pojutrišnjem prihajata Bolgarija in Italija, ki sta na malo višjem nivoju kot današnji nasprotniki. Danes je bilo pozitivno tudi to, da smo odigrali dokaj lahko tekmo in nismo potrošili vseh moči, tako da gremo lahko v hotel počivat in na terapije, da bomo pripravljeni na jutri."

Torkov obračun z Bolgarijo se bo začel ob 16. uri, dan pozneje pa bodo ob 15.45 Slovencem nasproti stali še Italijani. Slovenci upajo, da bo prav zadnji štel za prvo mesto. 

Slovenija : Belorusija 3:0 (20, 20, 15)
Štern T. 10, Pajenk 6, Kozamernik 5, Šket, Vinčić 3, Štalekar, Štern Ž., Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret, Urnaut 6, Čebulj 13, Možič; Lazuka, Babkevič 5, Masko 1, Burau, Pranko, Ciuskevič 1, Miškevič 11, Škredau 3, Panašenka 11, Budzjukin, Kuraš, Marozau, Davjškiba 13.
Ne spreglejte