Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 7. 2021,
23.50

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Rok Bračko Alan Košenina odbojka na mivki

Sobota, 31. 7. 2021, 23.50

1 leto, 2 meseca

Turnir svetovne serije v odbojki na mivki (Ljubljana)

Slovenca na spektaklu v Ljubljani le še dva koraka do naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani poteka turnir svetovne serije v odbojki na mivki. Po sobotnem delu tekmovanja v boju za odličja vztrajata tudi Slovenca Alan Košenina in Rok Bračko. V polfinalu se bosta v nedeljo ob 18. uri pomerila s švedskim parom.

Alan Košenina
Sportal Košenina in Bračko v četrtfinalu

Slovenska odbojkarja na mivki Alan Košenina in Rok Bračko sta zelo dobro odigrala prvi dan glavnega dela turnirja FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana by I feel Slovenia in si z dvema zmagama zagotovila neposredno uvrstitev v četrtfinale. Košenina in Bračko, sicer v paru z Rokom Možičem tudi aktualni evropski prvak do 20 let, sta se nato za mesto v polfinalu pomerila s Čehoma Janom Dumkom in Matyasom Dzavoronokom, ki sta bila v repasažu usodna za Jana Pokeršnika in Nejca Zemljaka. Mariborčana sta prvi niz dobila z 21:19, v drugem izgubila z 18:21, nato pa z izjemno igro s 15:12 dobila tretji niz.

Košenina: Lahko premagava vsakega

"Noro. Gledalci, scena, vse. Z Rokom sva prišla, da bi se imela dobro in ko uživaš, ko se dobro razumeš, rezultati pridejo sami od sebe. Igrava sproščeno, igrava dobro. Veva, zakaj sva prišla in vidiva, da lahko premagava vsakega," je bil po uvrstitvi med štiri najboljše dvojice turnirja vesel Košenina.

"Na turnir sva se prijavila, da bi pokazala najino najboljšo igro, morda zmagala kakšno tekmo. Zdaj, ko sva prišla v polfinale, pa je prvi cilj medalja, morda tudi zmaga," pa je dodal 17-letni Bračko.

Slovenska predstavnika v polfinalu čaka obračun s Švedoma Martinom Appelgrenom in Alexandrom Herrmannom, ki bo na sporedu v nedeljo ob 18. uri. Pred tem se bosta Litovca Audrius Knasas in Patrikas Stankevicius, ki sta iz nadaljnjega tekmovanja izločila Danijela Pokeršnika in Črtomirja Bošnjaka, pomerila s Srboma Milošem Milićem in Lazarjem Kolarićem.

Finale deklet ob 21. uri

Pri ženskah so znane vse polfinalistke. V prvem polfinalu, ki bo ob 15. uri, se bosta Čehinji Martina Williams in Marie-Sara Stochlova pomerili z Belgijkama Sarah Cools in Liso Van Den Vonder, drugo mesto v polfinalu pa si bodo uro kasneje skušale priigrati Nizozemki Mexime in Emi van Driel ter Italijanki Claudia Scampoli in Margherita Bianchin.

"Na turnir v Ljubljani sva prišli iz Sofije, kjer gledalcev ni bilo, zato sem neizmerno vesela, da sva končno lahko igrali pred polnimi tribunami. Tudi prizorišče je izjemno. Kar se tiče same igre sva z dosedanjim potekom seveda zadovoljni. Želiva si zlate medalje, a tudi, če bova osvojili srebro ali bron bo to za naju v tem trenutku lep uspeh," je po četrtfinalni zmagi dejala Bianchinova.

Polfinalnim srečanjem na Pogačarjevem trgu bodo sledile še tekme za odličja. Dekleta se bodo za bron merila ob 19. uri, finale bo ob 21. uri. Moški obračun za tretje mesto se bo začel ob 20. uri, veliki finale pa ob 22. uri.

Ljubljana Beach Volley
Planet TV Na Planet 2 prenos turnirja svetovne serije v odbojki na mivki
Ne spreglejte