Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2018,
15.35

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Jan Pokeršnik Nejc Zemljak Tjaša Kotnik Tjaša Jančar FIVB World Tour Ljubljana

Sreda, 18. 7. 2018, 15.35

5 let, 9 mesecev

Rekordno število prijav za ljubljanski spektakel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
mivka | Foto Aleš Oblak

Foto: Aleš Oblak

V Ljubljani bomo med 3. in 5. avgustom spremljali odbojkarski spektakel. Zanimanje za prvi turnir svetovne serije v odbojki na mivki pri nas je izjemno, saj se je nanj prijavilo kar 96 dvojic iz 29 držav, med njimi tudi dvanajst slovenskih. 

Za obračune na peščenih igriščih na Kongresnem trgu in v Športnem parku Ludus je bilo prvotno prijavljenih 73 dvojic iz 21 držav, tik pred iztekom prijavnega roka pa se je število še povzpelo. Organizatorji pri Odbojkarski zvezi Slovenije so tako našteli udeležbo kar 51 moških ekip iz 23 držav in 45 ženskih ekip iz 18 držav. 

Rekordne številke

"Letošnje številke so res fascinantne, pravzaprav rekordne, odkar organiziramo mednarodne turnirje v odbojki na mivki v Sloveniji. Tokrat bo tekmovanje na še višjem nivoju kot pretekla leta in še bolj globalno obarvano, saj gre za turnir svetovne serije, na katerega so prijavljeni pari tako iz Evrope kot iz drugih držav po svetu, Brazilije, ZDA, Avstralije, Kube, Japonske in od drugod. Turnir postaja vse bolj prepoznaven v svetovnem merilu in tudi doma, veselimo pa se tudi dejstva, da naši tekmovalci na mednarodnem nivoju dosegajo vse boljše rezultate in da bodo v Ljubljani nastopili vsi najboljši slovenski pari," je po zaključku prijav dejal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije, Gregor Humerca.  

Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik bosta šesti nosilki. | Foto: Aleš Oblak Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik bosta šesti nosilki. Foto: Aleš Oblak

Pri dekletih bosta nosilki Nizozemki ...

Pri dekletih bosta prvi nosilki turnirja Nizozemki Annemieke Driessen in Ilke Meertens, kot drugi bosta nastopili Čehinji Martina Bonnerova in Martina Maixnerova, lani tretjeuvrščeni Ukrajinki Ina in Irina Makhno bosta igrali kot tretjepostavljena dvojica. Najboljši Slovenki, Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar, se bosta v boj za najvišja mesta podali kot šesti nosilki, neposredno na glavnem delu turnirja pa bomo spremljali še tri slovenske dvojice, mladi Katarino Bulc in Nino Zdešar, Nino in Tajdo Lovšin ter slovenski podprvakinji Ano Skarlovnik in Jeleno Pešić, ki sta za nastop prejeli posebno povabilo mednarodne zveze. 

Sportal Odbojkarja na mivki proti rokometni vratarki: kdo je bil boljši? #video

... pri fantih glavna slovenska aduta

V moškem delu turnirja bosta vlogo prvih nosilcev imela domača odbojkarja na mivki, Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki na svetovni »entry« lestvici trenutno zasedata 112. mesto. Kot druga nosilca bosta nastopila Brazilca Márcio Gaudie in Arthur Lanci, kot tretja Ukrajinca Sergej Popov in Vladislav Jemeliančuk. Na glavnem turnirju bomo spremljali še slovenska prvaka, Danijela Pokeršnika in Tadeja Boženka ter Gašperja Plahutnika in Sergeja Drobniča, medtem ko bosta mlada odbojkarja na mivki, Rok Možič in Žiga Kumer, igrala s posebnim povabilom.

V moški konkurenci se največ pričakuje od Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika. | Foto: Aleš Oblak V moški konkurenci se največ pričakuje od Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika. Foto: Aleš Oblak

Na glavni turnir je neposredno uvrščenih po 12 moških in ženskih dvojic, za preostala štiri mesta se bo po 16 parov pomerilo v kvalifikacijah. Prva nosilca predtekmovanja, v katerem bomo imeli Slovenci en par, Iztoka Novaka in Jureta Petra Bedrača, bosta Poljaka Mateusz Paszkowski in Mateusz Lysikovski. Sedemnajst parov, med njimi tudi Slovenca Urh Port in Denis Robida, odhaja v čakalnico.

Pri ženskah je vloga prvih nosilk pripadla Poljakinjama Marti Lodej in Aleksandri Wachowicz, uvrstitev na glavni turnir si bosta skušali priigrati tudi edini Slovenki v kvalifikacijah, Nika Bevc in Kaja Kersnik. Katarina Fabjan in Klara Kregar bosta morali, skupaj s še štirinajstimi dvojicami, v čakalno vrsto. 

odbojka na mivki
Sportal Veliko zanimanje za turnir svetovne serije v Ljubljani

Kvalifikacije že v petek

Kvalifikacije bodo na sporedu v petek, 3. avgusta. V soboto in nedeljo, 4. in 5. avgusta, bomo v Športnem parku Ludus in na Kongresnem trgu v Ljubljani spremljali boj za najvišja mesta, ki nam bo prinesel prva zmagovalca katerega od turnirjev svetovne serije na slovenskih tleh. 

Vzporedno s svetovno serijo bodo v Ljubljani potekala tudi Sberbank finala državnih prvenstev v mlajših kategorijah, na katerih si bodo najboljši mladi odbojkarji in odbojkarice na mivki skušali priigrati naslove državnih prvakov.

Ne spreglejte