SiolNET. Sportal Odbojka
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger
pripravljalni turnir, stožice

Slovenci premagali Bolgare in izgubili s Srbi

0,12

termometer

slovenska odbojkarska reprezentanca Srbija pripravljalna tekma
Slovenska A reprezentanca je izgubila z B reprezentanco Srbije. Foto: Aleš Oblak

Slovenska odbojkarska A reprezentanca je na pripravljalni tekmi z B-zasedbo Srbije izgubila z 1:2 (15, -23, -18), na drugi tekmi pa je slovenska izbrana vrsta s 3:0 (24, 27, 19) premagala B-ekipo Bolgarije.

Odbojka: Slovenija - Srbija Sportal Slovenka ekipa A boljša od Bolgarov, ekipa B pa od Srbov

Na tekmi proti Srbiji, ki je za Slovence predstavljala uvod v drugi tekmovalni dan pripravljalnega turnirja Ljubljana Challenge, je Alberto Giuliani v ogenj poslal svojo A-zasedbo z Dejanom Vinčićem, Tončkom Šternom, Alenom Pajenkom, Maticem Videčnikom, Klemnom Čebuljem in Janom Klobučarjem ter Janijem Kovačičem na mestu prostega igralca.

Drugo tekmo proti Bolgariji pa so začeli Gregor Ropret, Alen Šket, Sašo Štalekar, Jan Kozamernik, Žiga Štern, Rok Možič in Jani Kovačič.

"Videli smo, da je dobro, da rotiramo ekipo. Imamo kakovostne igralce in lahko kljubujemo vsaki ekipi, ki se nam postavi nasproti. To me veseli, saj bo v ligi narodov to nujno zlo zaradi velikega števila tekem. Igrati dve tekmi zaporedoma ni mačji kašelj oz. tega nismo vajeni. Vseeno imamo dober izkupiček po dveh dneh. Poleg tega je bil tudi današnji poraz tesen, saj smo bili ves čas blizu in imeli svoje priložnosti. Prostora za napredek je vsekakor dovolj," je po tekmah dejal srednji bloker Jan Kozamernik.

"Videli smo, da je dobro, da rotiramo ekipo. Imamo kakovostne igralce in lahko kljubujemo vsaki ekipi, ki se nam postavi nasproti. To me veseli, saj bo v ligi narodov to nujno zlo zaradi velikega števila tekem," je po srečanju povedal Jan Kozamernik. "Videli smo, da je dobro, da rotiramo ekipo. Imamo kakovostne igralce in lahko kljubujemo vsaki ekipi, ki se nam postavi nasproti. To me veseli, saj bo v ligi narodov to nujno zlo zaradi velikega števila tekem," je po srečanju povedal Jan Kozamernik. Foto: Aleš Oblak

 

V nedeljo še zadnja testa

V petek je Slovenija A premagala Bolgarijo A z 2:1, Slovenija B pa je Srbijo B premagala s 3:0. V nedeljo se bosta zadnji dan pripravljalnega turnirja merili Slovenija A in Srbija A (15.30) ter Slovenija B in Bolgarija A (17.15).

Selektorji vseh treh reprezentanc, ki se bodo med seboj srečale v dvorani v Stožicah, so se z željo, da na tekmah preizkusijo čim več igralcev, odločili, da bodo turnir odigrali z dvema ekipama. Reprezentance so tako razdeljene na zasedbo A in zasedbo B, v vsaki je lahko največ 14 igralcev (reprezentance bodo ligo narodov lahko odigrale z več kot 14 odbojkarji). Zasedbi bosta med seboj odigrali po tri nize in ločeno nabirali točke, vsak osvojeni niz bo posamezni reprezentanci prinesel po eno točko. Zmagovalka turnirja bo reprezentanca z največ zbranimi točkami. 

Zaradi strogega režima, ki ga v dnevih pred odhodom v Rimini zahteva FIVB, so vse tekme zaprte za javnost.

Pripravljalni turnir, Stožice

Sobota, 22. maj
Slovenija A : Srbija B 1:2 (15, -23, -18)
Slovenija B : Bolgarija B 3:0 (24, 27, 19)

Alberto Giuliani Sportal Pričakuje agresivno Slovenijo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin