Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
28. 9. 2018,
14.59

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48

Natisni članek

SP v odbojki 2018 FIVB svetovno prvenstvo 2018 FIVB SP 2018 slovenska odbojkarska reprezentanca Metod Ropret OZS

Petek, 28. 9. 2018, 14.59

5 let, 6 mesecev

Predsednik OZS Metod Ropret – ocena svetovnega prvenstva

Predsednik priznal, da so padale težke besede in da je upanja malo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48
Metod Ropret | Metod Ropret je potegnil črto pod akcijo svetovno prvenstvo v Italiji in Bolgariji. | Foto Vid Ponikvar

Metod Ropret je potegnil črto pod akcijo svetovno prvenstvo v Italiji in Bolgariji.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski odbojkarji so se po nedeljskem porazu proti Avstraliji poslovili od svetovnega prvenstva v Italiji in Bolgariji. Zasedli so končno deveto mesto, kar je za krstni nastop debitantke vse prej kot slabo. S tem se strinja tudi predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret, vseeno pa ni zadovoljen z vsemi stvarmi, pod velikim vprašanjem je tudi nadaljnje delo srbskega strokovnjaka Slobodana Kovača na slovenski klopi. 

Slovenija Avstralija odbojka
Sportal Slovenci se poslavljajo z grenčico v ustih, konec prvenstva tudi za Francijo

''Svetovno prvenstvo se je za nas končalo nekoliko prej, kot smo si to želeli. Moja ocena prvenstva gre v dve smeri. Najprej poglejmo rezultat. Glede na to, da smo bili prvič na tako velikem tekmovanju, delitev devetega mesto težko označimo kot neuspeh. To je zagotovo dober rezultat in ga bo težko ponavljati vsake štiri leta,'' je sprva slovensko odpravo pohvalil predsednik, nato pa se preselil k igri Slovenije, ki na trenutke ni bila taka, kot mora biti.

''Pri tem se lahko strinjamo, da fantje na vsaki tekmi niso pokazali igre, ki smo si jo želeli in vemo, da so jo tudi sposobni. Kje so razlogi za to, je trenutno težko reči. Vemo pa, da znamo in zmoremo veliko bolje. Ali bi bil naš maksimum dovolj za uvrstitev med najboljših šest, je prav tako težko reči, saj vidimo, kdo vse je še ostal na turnirju. Deveto mesto je zadovoljiv rezultat, ne moremo pa reči, da smo zadovoljni z vsem,'' je oceno sklenil Ropret.

Slovenija Kanada, pripravljalna tekma na SP, odbojka
Sportal Razočarani in jezni slovenski selektor ne ve, ali bi še vztrajal

Odločitev bo padla po zasedanju predsedstva

Vse bolj se zdi, da je Kovač na slovenski klopi že zaključil. Bil naj bi že v pogovorih s turško izbrano vrsto. | Foto: FIVB Vse bolj se zdi, da je Kovač na slovenski klopi že zaključil. Bil naj bi že v pogovorih s turško izbrano vrsto. Foto: FIVB Po izpadu je bil slovenski selektor Slobodan Kovač zelo razočaran nad igralci in igro, medijem je dejal, da niti ne ve, ali si sploh še želi nadaljevati delo na slovenski klopi.

''Tudi sam sem se s selektorjem slišal le po koncu tekme z Avstralijo. Počutil se je, kot se je. Vi veste še bolje  od mene. Padlo je kar nekaj težkih besed, ki jih na primer razumemo kot nekakšno razočaranje po tisti zadnji tekmi, je pa zagotovo pred nami obdobje, ko se bomo morali usesti in pogovoriti ter konec koncev odločiti, kako in ali dalje,'' je potrdil, da je Kovač po tekmi mislil resno. 

Odločitev še ni padla, a se bo prav kmalu: ''Po zasedanju predsedstva bomo podrobno ocenili to akcijo in trenutno stanje v reprezentanci. Po teh ugotovitvah pa bomo ukrepali. Za zdaj se ne nagibamo ne v eno ne v drugo stran, a mislim, da bo odločitev morala pasti kmalu." 

 

Bi moral Slobodan Kovač ostati slovenski odbojkarski selektor?

  • Da.
    79,05 %
    819 glasov
  • Ne.
    20,95 %
    217 glasov
Oddanih 1036 glasov

Slovenija si je pred SP postavila visoke cilje. Želeli so si vsaj uvrstitev med najboljših šest, morda celo odličje, a se ni izšlo. Mogoče je bilo tudi zaradi tega po koncu več slabe volje. | Foto: FIVB Slovenija si je pred SP postavila visoke cilje. Želeli so si vsaj uvrstitev med najboljših šest, morda celo odličje, a se ni izšlo. Mogoče je bilo tudi zaradi tega po koncu več slabe volje. Foto: FIVB

Pogodbo ima še za eno leto, a ...

Kovač ima z OZS pogodbo še za eno leto, a Ropret v tem ne vidi težav. ''Pogodba je le papir," poudarja in dodaja, da besede, ki jih je po tekmi izrekel Kovač, vsem nam ne dajejo veliko upanja. Ne nazadnje je bilo mogoče slišati, da se srbski strokovnjak že dogovarja za delo s turško izbrano vrsto.

''Tudi do nas so prišle te informacije, a ne od njega, kar je najpomembnejše. Bomo videli, kmalu se bomo odločili. Če bo treba, bomo spet šli v lov za novim selektorjem,'' se ne boji Ropret, zaveda pa se, da bo treba morebitno zamenjavo najti prav kmalu. Evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila tudi Slovenija, ni več daleč.

''Obljubim, da se bodo stvari hitro odvile, ko bo več znanega, ko bomo imeli kakšno informacijo več, vas znova skličemo,'' je še sklenil predsednik OZS.

Jani Kovačič
Sportal Slovenca statistično druga na svetu
OZS in reprezentanca sta se že obrnili proti naslednjim dogodkom, ki ju čakata v naslednjem letu, teh je kar nekaj. Najprej si želi OZS priboriti organizacijo turnirja za popolnitev lige narodov, če ji to uspe, reprezentanci ne bo treba igrati evropske lige, septembra bo v Ljubljani igrala ena od skupin evropskega prvenstva, mesec pozneje pa bodo še olimpijske kvalifikacije.

Preberite še:

Ivan Zajcev
Sportal Italijani niti blizu čudeža, Poljska zadnji polfinalist
Ne spreglejte