Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 7. 2016,
15.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Monika Potokar Erika Fabjan odbojka na mivki

Nedelja, 24. 7. 2016, 15.25

6 let, 6 mesecev

Odbojka na mivki, državno prvenstvo

Potokarjeva naslovu v dvorani dodala še naslov na mivki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Odbojka na mivki DP 2016

Monika Potokar in Erika Fabjan ter Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik so novi državni prvaki v odbojki na mivki, ki se je v soboto pozno ponoči končalo v Kranju. Potokarjeva je tako naslovu državne prvakinje v dvoranski odbojki dodala še naslov državne prvakinje v odbojki na mivki.

Na lanskem državnem prvenstvu v odbojki na mivki, ki že tradicionalno poteka v Kranju v času tamkajšnjega Kranfesta, sta bili Potokarjeva in Fabjanova tretji, na letošnjem pa sta se do zaključnih bojev prebili brez izgubljenega niza. V polfinalu sta brez izgubljenega niza, vendar ob na razliko, premagali Nino Kontrec in Mojco Pene ter nato v velikem finalu še Dajano Lucas in Tjašo Jančar z 21:16 in 21:11. Lucasova in Jančarjeva sta bili v polfinalu boljši od dvojice Nina Lovšin in Nataša Fekonja, ki sta se na koncu morali zadovoljiti s četrtim mestom, saj sta bili v boju za tretje boljši Lucasova in Jančarjeva.

Za Eriko Fabjan je bil to tretji naslov državne prvakinje, dvakrat do zdaj je bila najboljša s sestro Simono, za slovensko odbojkarsko reprezentantko Potokarjevo pa je bil to prvi naslov državne prvakinje na mivki, v dvoranski odbojki pa je bila uspešna že z Novo KBM Branikom in v zadnji sezoni s Calcitom Ljubljano. Lanski državni prvakinji v odbojki na mivki sta bili Ana Skarlovnik in Jelena Pešić.

Bolj izenačeno in razburljivo je bilo na moškem državnem prvenstvu, kjer sta lani slavila Nejc Zemljak in Jernej Potočnik, ki tokrat nista igrala skupaj. Potočnik se je s Petrom Juretom Bedračem od nadaljnjega tekmovanja poslovil v četrtfinalu, ko sta bila v treh nizih boljša od njiju Sergej Drobnič in Grega Erpič. Lažje delo na poti do polfinala je imel Zemljak, ki je igral z Janom Pokeršnikom, brez izgubljenega niza sta se vanj uvrstila tudi Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk. Tri nize sta za uvrstitev v polfinale potrebovala tudi Tom Smrke in David Čuk, ki sta se na glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. Smrke in Čuk sta v četrtfinalu premagala Jerneja Vrhunca in Alana Košenino.

Za Eriko Fabjan je bil to tretji naslov državne prvakinje, dvakrat do zdaj je bila najboljša s sestro Simono, za slovensko odbojkarsko reprezentantko Potokarjevo pa je bil to prvi naslov državne prvakinje na mivki. | Foto: Za Eriko Fabjan je bil to tretji naslov državne prvakinje, dvakrat do zdaj je bila najboljša s sestro Simono, za slovensko odbojkarsko reprezentantko Potokarjevo pa je bil to prvi naslov državne prvakinje na mivki.

V prvem polfinalnem obračunu je starejši od bratov Pokeršnik, Danijel, z Boženkom presenetil mlajšega Jana, ki je z Zemljakom sicer dobil prvi niz z 21:16, nato pa sta bila Danijel in Boženk na razliko boljša v drugem in tretjem nizu. Tudi dolenjski polfinalni obračun je bil končan v treh nizih, zmage pa sta se veselila Smrke in Čuk.

Jan Pokeršnik in Zemljak sta bila v boju za tretje mesto boljša od Drobniča in Erpiča, po hudem boju v drugem nizu, ki se je končal z izidom 26:24, pa sta se naslova državnega prvaka veselila Danijel Pokeršnik in Boženk. Za Danijela Pokeršnika je bil to peti državni naslov v odbojki na mivki, za Boženka pa prvi.

V petek je bilo v Kranju na sporedu tudi državno prvenstvo do 21. let. Pri dekletih sta se naslova veselili Tajda Lovšin in Špela Morgan, ki sta bili boljši od Nike Markovič in Katje Mihalinec, pri fantih pa Jernej Vrhunc in Alan Košenina, ki sta premagala Aleksandra Dulaia in Žigo Kumra.

Izidi državnega prvenstva v odbojki na mivki:

Ženske:
Polfinale:

Dajana Lucas/Tjaša Jančar : Nina Lovšin/Nataša Fekonja 2:1 (15, -23, 7)
Monika Potokar/Erika Fabjan : Nina Kontrec/Mojca Pene 2:0 (20, 21)

Za tretje mesto:
Nina Kontrec/Mojca Pene - Nina Lovšin/Nataša Fekonja 2:0 (21, 13)

Finale:
Monika Potokar/Erika Fabjan - Dajana Lucas/Tjaša Jančar 2:0 (16, 11)
Moški:
Polfinale:

Danijel Pokeršnik/Tadej Boženk - Jan Pokeršnik/Nemc Zemljak 2:1 (-16, 19, 13)
Tom Smrke/David Čuk - Grega Erpič/Sergej Drobnič 2:1 -18, 18, 9)

Za tretje mesto:
Jan Pokeršnik/Nejc Zemljak - Grega Erpič/Sergej Drobnič 2:0 (13, 15)

Finale:
Danijel Pokeršnik/Tadej Boženk - Tom Smrke/David Čuk 2:0 (16, 24).
Ne spreglejte