Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
19.01

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Aydin BBSK GEN-I Volley pokal challenge

Sreda, 6. 3. 2019, 19.01

4 leta, 10 mesecev

Pokal Challenge, ženske, polfinale (povratni tekmi)

Ni šlo: Novogoričanke brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Aydin BBSK | Turkinje so bile tudi na drugi tekmi pretrd oreh za Novogoričanke in se uvrstile v finale. | Foto CEV

Turkinje so bile tudi na drugi tekmi pretrd oreh za Novogoričanke in se uvrstile v finale.

Foto: CEV

Odbojkarice GEN-I Volleyja so na povratni polfinalni tekmi ženske različice evropskega pokala Challenge poskušale nadoknaditi zaostanke po domačem porazu z 2:3, a jim ni uspelo. Tudi v Turčiji so izgubile, in sicer z 1:3 v nizih (-14, 20, -22, -19), ter se poslovile od Evrope. V težkem položaju je tudi Le Cannet Eve Mori, ki bo prav tako na tujem lovila zmago in uvrstitev v finale. 

Novogoričanke so že z samo uvrstitvijo v polfinale dosegle največji uspeh v zgodovini slovenske klubske odbojke. Tokrat jih je premagala boljša ekipa, ki igra v enem najmočnejših prvenstev na svetu in pri kateri glavno vlogo tujke na čelu z reprezentantkam Dominikanske republike. Kljub temu pa so se ji varovanke Vasje Lipicerja Samca odlično upirale na obeh tekmah, na drugi so bile nekoliko premalo razpoložene v napadu, naredile so preveč napak.

Slovenke so tekmo sicer dobro začele, se izmenjavale v vodstvu vse do izida 8:7. Nato pa so zašle v krizo, šepal je sprejem, tudi s servisi niso izvajale potrebnega pritiska. Posledica je bil delni izid 5:0, s katerim so se gostiteljice odlepile. V nadaljevanju je igra gostij povsem razpadla, do konca niza so osvojile vsega 14 točk.

Drugi niz je Samec začel z novo podajalko, Klaro Perić je zamenjala Zala Zbičajnik, in to se mu je obrestovalo. Novogoričanke so zaigrale bolje v vseh elementih, Tini Grudina, ki je bila edina razpoložena igralka v prvem nizu, so se pridružile tudi druge, kar se je pokazalo na rezultatu. Novogoričanke so vodile od začetka do konca niza, ki se je končal z izidom 20:25.

Novogoričanke so že z uvrstitvijo v polfinale poskrbele za največji uspeh slovenske ženske klubske odbojke. | Foto: Tine Strosar Novogoričanke so že z uvrstitvijo v polfinale poskrbele za največji uspeh slovenske ženske klubske odbojke. Foto: Tine Strosar

Aydin BBSK: Martinez 10, Kasapoglu, Gonzalez Lopez 15, Durukan, Nikolova 12, Akyaldiz 1, Turkkan, Demirhan 1, Dal 2, Özbek 1, Sazlidere, Ural, Düzceler 4, Martinez 21.

GEN-I Volley: Kovačič 9, T. Blažič, Ferlinc 2, Zbičajnik 2, Perić 3, Zaplotnik, Lucas 2, Velikonja Grbac 1, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 8, Zampedri, Grudina 17, Ščuka 12.

Tudi v tretjem nizu so imele gostje na začetku pobudo, odločilni trenutki, ne samo niza, ampak najbrž tudi tekme, so se odvijali sredi niza, ko je domačim s servisom in blokom z delnim izidom 6:0 uspelo pobegniti. Tekmice so jih nato lovile, toda ujeti jim jih ni uspelo.

Podoben potek je bil tudi v četrtem nizu, na začetku so vodile Slovenke, nato pa so domače spet naredile serijo točk, s katero so si tudi zagotovile zmago.

Pri GEN-I Volleyju je bila s 17 točkami najučinkovitejša Grudina, štiri točke je dosegla z blokom, preostale pa s prvim tempom, Lana Ščuka jih je dosegla 12, Isabel Kovačič devet, od tega dve z asom, Tina Lipicer Samec pa osem. Pri domačih je bila z 21 točkami najbolj učinkovita Elisabeth Martinez.

Pokal Challenge, ženske, polfinale (povratni tekmi)

 

Ne spreglejte