SiolNET. Sportal Odbojka
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Pokal Challenge, ženske, polfinale (povratni tekmi)

Ni šlo: Novogoričanke brez finala

0,25

termometer

Aydin BBSK
Turkinje so bile tudi na drugi tekmi pretrd oreh za Novogoričanke in se uvrstile v finale. Foto: CEV

Odbojkarice GEN-I Volleyja so na povratni polfinalni tekmi ženske različice evropskega pokala Challenge poskušale nadoknaditi zaostanke po domačem porazu z 2:3, a jim ni uspelo. Tudi v Turčiji so izgubile, in sicer z 1:3 v nizih (-14, 20, -22, -19), ter se poslovile od Evrope. V težkem položaju je tudi Le Cannet Eve Mori, ki bo prav tako na tujem lovila zmago in uvrstitev v finale. 

Novogoričanke so že z samo uvrstitvijo v polfinale dosegle največji uspeh v zgodovini slovenske klubske odbojke. Tokrat jih je premagala boljša ekipa, ki igra v enem najmočnejših prvenstev na svetu in pri kateri glavno vlogo tujke na čelu z reprezentantkam Dominikanske republike. Kljub temu pa so se ji varovanke Vasje Lipicerja Samca odlično upirale na obeh tekmah, na drugi so bile nekoliko premalo razpoložene v napadu, naredile so preveč napak.

Slovenke so tekmo sicer dobro začele, se izmenjavale v vodstvu vse do izida 8:7. Nato pa so zašle v krizo, šepal je sprejem, tudi s servisi niso izvajale potrebnega pritiska. Posledica je bil delni izid 5:0, s katerim so se gostiteljice odlepile. V nadaljevanju je igra gostij povsem razpadla, do konca niza so osvojile vsega 14 točk.

Drugi niz je Samec začel z novo podajalko, Klaro Perić je zamenjala Zala Zbičajnik, in to se mu je obrestovalo. Novogoričanke so zaigrale bolje v vseh elementih, Tini Grudina, ki je bila edina razpoložena igralka v prvem nizu, so se pridružile tudi druge, kar se je pokazalo na rezultatu. Novogoričanke so vodile od začetka do konca niza, ki se je končal z izidom 20:25.

Novogoričanke so že z uvrstitvijo v polfinale poskrbele za največji uspeh slovenske ženske klubske odbojke. Novogoričanke so že z uvrstitvijo v polfinale poskrbele za največji uspeh slovenske ženske klubske odbojke. Foto: Tine Strosar

Aydin BBSK: Martinez 10, Kasapoglu, Gonzalez Lopez 15, Durukan, Nikolova 12, Akyaldiz 1, Turkkan, Demirhan 1, Dal 2, Özbek 1, Sazlidere, Ural, Düzceler 4, Martinez 21.

GEN-I Volley: Kovačič 9, T. Blažič, Ferlinc 2, Zbičajnik 2, Perić 3, Zaplotnik, Lucas 2, Velikonja Grbac 1, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 8, Zampedri, Grudina 17, Ščuka 12.

Tudi v tretjem nizu so imele gostje na začetku pobudo, odločilni trenutki, ne samo niza, ampak najbrž tudi tekme, so se odvijali sredi niza, ko je domačim s servisom in blokom z delnim izidom 6:0 uspelo pobegniti. Tekmice so jih nato lovile, toda ujeti jim jih ni uspelo.

Podoben potek je bil tudi v četrtem nizu, na začetku so vodile Slovenke, nato pa so domače spet naredile serijo točk, s katero so si tudi zagotovile zmago.

Pri GEN-I Volleyju je bila s 17 točkami najučinkovitejša Grudina, štiri točke je dosegla z blokom, preostale pa s prvim tempom, Lana Ščuka jih je dosegla 12, Isabel Kovačič devet, od tega dve z asom, Tina Lipicer Samec pa osem. Pri domačih je bila z 21 točkami najbolj učinkovita Elisabeth Martinez.

Pokal Challenge, ženske, polfinale (povratni tekmi)

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin