SiolNET. Sportal Odbojka
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odbojkarska liga narodov bo potekala v enem mehurčku

0,02

termometer

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca 2019
Foto: FIVB

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je v izjavi za javnost sporočila, da bo liga narodov, v kateri bodo prvič nastopili tudi slovenski odbojkarji, organizirana v tako imenovanem mehurčku. Format tekmovanja bo ostal enak, organizator in razpored tekem bosta znana februarja, je na spletni strani zapisala Odbojkarska zveza Slovenije (OZS).

FIVB je zaradi pandemije covid-19 odpovedal lansko izvedbo elitne lige narodov, za letošnje tekmovanje pa je krovna odbojkarska organizacija že prižgala zeleno luč, hkrati pa oznanila, da bo liga potekala po enakem formatu, a v le eni državi. Izvedba 42 turnirjev v 22 državah z 32 reprezentancami namreč v sedanjih razmerah ni mogoča.

Dva scenarija

FIVB ima predvidena dva scenarija, 40-dnevni ter 34- do 36-dnevni mehurček, v katerem bodo odigrali 130 tekem. V prvem delu tekmovanja bo teh po osem na dan, v zaključnem delu, v katerem bo nastopilo šest najboljših reprezentanc, pa bosta po dve tekmi dnevno.

Koncept tekmovanja so na spletnem sestanku soglasno že sprejeli predstavniki vseh nastopajočih držav in hkrati potrdili udeležbo svojih reprezentanc, izjema je le Kitajska, ki na dovoljenje oblasti za nastop še čaka.

FIVB bo predvidoma do konca februarja izbral oba organizatorja, obstaja pa celo možnost, da bo ligo narodov za moške in ženske hkrati gostila le ena država.

"S tekmovanjem v mehurčku FIVB želi vsem reprezentancam in drugim deležnikom zagotoviti varno okolje in varno izvedbo tekmovanja, obenem pa ohraniti začrtan koncept. S tem konceptom organizacije smo potovanja omejili na minimum in zagotovili varnost. Liga narodov bo v le eni državi, organizatorji bodo udeležence redno testirali. Strogi ukrepi, ki bodo v veljavi, pa bodo možnost okužbe močno zmanjšali," so sporočili s sedeža FIVB.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin