SiolNET. Sportal Odbojka
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Obisk treninga v Kranjski Gori

Odbojkarji pilijo formo pred prvo akcijo #foto #video

0,38

termometer

 | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pred odbojkarji slovenske moške izbrane vrste so še zadnji treningi pred prvo pripravljalno tekmo naporne sezone, ko se bodo v Hočah udarili z Iranom. Četa Slobodana Kovača je dobre volje in pripravljena, da se vse skupaj začne zares.


Slovenska izbrana vrsta se je v Kranjski Gori zbrala 2. maja, kjer je sprva trenirala pod vodstvom pomočnika selektorja Sama Miklavca, v nedeljo pa se je fantom skupaj z Dejanom Vinčićem, Alenoma Pajenk in Šket priključil še selektor Slobodan Kovač. Ta čaka le še na igralca italijanskih klubov Tineta Urnauta in Klemna Čebulja.

Na igrišču je on šef

Kovač je prepričan, da težav s prilagajanjem na en drugega ne bo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kovač je prepričan, da težav s prilagajanjem na en drugega ne bo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

''Prvi vtisi so zelo pozitivni. Vse je tako, kot mora biti. Hotel, pogoji za treningi, zagnanost fantov. Menim, da je Miklavc v moje odsotnosti opravil odlično delo. Izbor je pravi, najboljši so tukaj, a časa ni več veliko,'' so bile uvodne besede Kovača pri druženju z novinarji.

Devetinštiridesetletni selektor je prepričan, da je slovenska izbrana vrsta kot nalašč za njegov način dela. ''Zunaj terena hočem biti do vseh pošten in korekten, na terenu zahtevam red. Tukaj sem jaz šef. Fantom sem rekel, tako kot treniramo, bomo tudi igrali. Za zdaj ni prav nobenih težav, zavedam pa se, da bo, ko se bodo začele tekme, marsikdo tudi nezadovoljen. A naloga selektorja je, da ima vse to pod nadzorom, da vse to uspešno uravnoteži in iz ekipe izvabi največ."

Takšne so priprave pred prvo akcijo:

[video: 62899 / ]

''Fantje so v preteklosti pokazali, da so izjemni, sam pa te lastnosti še spoznavam. Gre za visoko reprezentanco, kar je kot nalašč za moj način dela. Moja taktika temelji na dobrem začetnem udarcu, dobrem bloku in protinapadu, zato mislim, da ne bo težav z prilagajanjem,'' je optimističen Kovač.

Utrinki s treninga Matica Klanška Veleja:

1 / 21
2 / 21
3 / 21
4 / 21
5 / 21
6 / 21
7 / 21
8 / 21
9 / 21
10 / 21
11 / 21
12 / 21
13 / 21
14 / 21
15 / 21
16 / 21
17 / 21
18 / 21
19 / 21
20 / 21
21 / 21

Kovač se ne namerava skrivati

Prva akcija Slovenije bodo kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu, kjer slovenska članska izbrana vrsta še ni bila. Kvalifikacijski turnir bo v Stožicah, kar bo idealna priložnost za nov velik uspeh slovenske odbojke. Cilj je jasen.

''Prva akcija so kvalifikacije za svetovno prvenstvo, kjer si želimo le eno, da Slovenijo prvič popeljemo na odbojkarski mundial. Potem pa naprej. Ne bomo taktizirali. Moj način ni tak, da bi se skrival za besedami, kot so 'težko bo', 'presenečenja so mogoča' … Ne, zavedam se, da so fantje res dobri, zato bomo merili na najvišja mesta na vseh treh frontah. Torej tudi v svetovni ligi in evropskem prvenstvu,'' še dodaja Kovač.

Se bo Sloveniji uspelo prvič uvrstiti na svetovno prvenstvo?

  • Da. 114 glasov
    93,44%
  • Ne. 8 glasov
    6,56%
Oddanih 122 glasov

Že v nedeljo prvi test

Prvi test Slovenije bo že v nedeljo, ko jih čaka prijateljski obračun v Hočah z močno izbrano vrsto Irana, ki ga je med letoma 2014 in 2015 vodil ravno Kovač. Azijsko ekipo tako odlično pozna in čeprav rezultat morda še ne bo v ospredju, jo bo želel vseeno premagati.

Spored pripravljalnih tekem Slovenije:

Nedelja, 14. maj:
19.00, Slovenija - Iran (Hoče)

Ponedeljek, 15. maj:
19.00, Slovenija - Iran (Stožice)

Sobota, 20. maj:
19.30, Slovenija - Srbija (Šoštanj)

Nedelja, 21. maj:
Slovenija - Srbija (Stožice)

Kvalifikacijski turnir za nastop na svetovnem prvenstvu - Ljubljana (Stožice):

Sreda, 24. maj:
17.30, Slovenija - Gruzija

Četrtek, 25. maj:
17.30, Latvija - Slovenija

Petek, 26. maj:
17.30, Slovenija - Portugalska

Sobota, 27. maj:
17.30, Izrael - Slovenija

Nedelja, 28. maj:
17.30, Slovenija – Belgija

Na SP se neposredno uvrsti le prvouvrščena reprezentanca, drugouvrščeno pa bo imela možnost za popravni izpit na še enem turnirju.

Kdo sestavlja reprezentanco Slovenije (16):

Podajalci: Dejan Vinčić (Czarni Radom, Pol), Gregor Ropret (Afyon, Tur)

Sprejemalci: Tine Urnaut (Trentino, Ita), Klemen Čebulj (Lube Civitanova, Ita), Alen Šket (Fenerbahče, Tur), Jan Klobučar (United Volleys, Nem), Matej Kök (Astec Triglav), Žiga Štern (ACH Volley)

Blokerji: Alen Pajenk (Fenerbahče, Tur), Danijel Koncilja (Lausanne, Švi), Jan Kozamernik (ACH Volley), Sašo Štalekar (Calcit Volleyball)

Korektorja: Mitja Gasparini (Korean Air Jumbos, JKr), Tonček Štern (Verona, Ita)

Liberi: Jani Kovačič (ACH Volley), Urban Toman (Astec Triglav)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin