Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 7. 2017,
14.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Jan Pokeršnik Nejc Zemljak odbojka na mivki CEV Masters Ljubljana

Sreda, 12. 7. 2017, 14.40

6 let, 6 mesecev

Na ljubljanski mivki Slovenija z osmimi dvojicami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ljubljana Beach Volley Challenge odbojka na mivki | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Ljubljana bo med 20. in 22. julijem prvič prizorišče dveh turnirjev evropskih serij v odbojki na mivki. Za nastop na moškem turnirju CEV Masters se je prijavilo kar 55 dvojic iz 22 držav, za ženski CEV Satellite pa so organizatorji zbrali prijave 41 parov iz 19 držav.  

Ljubljanski CEV Masters je eden od skupno le treh turnirjev najmočnejše evropske serije z nagradnim skladom 25 tisoč evrov, hkrati pa tudi zadnji turnir pred evropskim prvenstvom, ki ga bo med 16. in 20. avgustom gostila Latvija. CEV Satellite, turnir drugega ranga z nagradnim skladom 4.000 evrov, je eden od 11 tovrstnih turnirjev pod okriljem Evropske odbojkarske zveze (CEV).

Za oba turnirja, ki bosta potekala na dveh prizoriščih, na Kongresnem trgu in v Športnem parku Ludus v Črnučah, je med evropskimi dvojicami vladalo izjemno zanimanje. Pravica do nastopa na glavnem delu turnirja CEV Masters, torej med najboljšimi dvanajstimi ekipami, je na koncu pripadla le petim tujim dvojicam, prvima nosilcema, Švicarjema Nicu Beelerju in Marcu Krattigerju, Nemcema Schümannu in Tholeju, Avstrijcema Kunertu in Dresslerju, Angležema Gregoryju in Sheafu ter Ukrajincema Babichu in Gordieievu. 

Kdo bo zastopal slovenske barve pri fantih ...

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik bosta glavna slovenska aduta. | Foto: Grega Valančič / Sportida Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik bosta glavna slovenska aduta. Foto: Grega Valančič / Sportida Na turnirju bomo lahko spremljali tudi tri slovenske ekipe. Dvojici Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik ter Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk sta se v finalni del uvrstili kot dvojici iz države gostiteljice, Sergej Drobnič in Alan Košenina bosta nastopila s posebnim povabilom. Za preostala štiri mesta na glavnem delu turnirja se bo v kvalifikacijah borilo 16 parov (preostali pari ostajajo na čakalni listi), med njimi tudi Slovenca Jernej Potočnik in Vid Jakopin.

Na ženskem turnirju CEV Satellite bosta v vlogi prvih nosilk Nemki Kim Behrens in Anni Schumacher, med pet dvojic, ki so se po točkah na lestvici uvrstile neposredno na glavni turnir, pa sta še Nizozemki Meertensova in Driessnova, Ukrajinki Inna in Iryna Mahno, Avstrijki Rimserjeva in Plesiutschnigova ter Danki Sondergardova in Okholmova. 

... in kdo pri dekletih?

Nina Lovšin bo nastopila skupaj z Leo Gostinčar. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nina Lovšin bo nastopila skupaj z Leo Gostinčar. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenske barve bodo zastopale Špela Morgan in Tajda Lovšin ter Nina Lovšin in Lea Gostinčar, ki imajo na mednarodni lestvici med slovenskimi ekipami največ točk, posebno povabilo sta prejeli Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik. V kvalifikacijah, v katerih bosta igrali tudi Slovenki Mojca Pene in Nina Kontrec, si bo preboj med najboljše skušalo zagotoviti 16 dvojic, ki se bodo pomerile za štiri prosta mesta. 

Turnirja se bosta uradno začela s kvalifikacijami, ki bodo na sporedu v četrtek, 20. julija, od 10. ure  v Črnučah, dan pred tem pa bodo potekali še obračuni ekip, ki prihajajo iz iste države in se bodo med seboj pomerile za eno mesto v kvalifikacijah (t. i. country quota). Glavni del turnirja se bo začel v petek, 21. julija, ob 9. uri v Črnučah in na Kongresnem trgu, finalni obračun za ženske bo v soboto, 22. julija, ob 20. uri, za moške pa ob 21. uri v središču Ljubljane.

Ne spreglejte