Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2016,
20.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani odbojka svetovna liga

Petek, 24. 6. 2016, 20.07

6 let, 6 mesecev

Izjave po tekmi Slovenija : Katar

Mitja Gasparini: Zdaj smo še korak bližje zaključnemu turnirju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Slovenija Katar | Foto FIVB

Foto: FIVB

Kakšno je bilo po prepričljivi zmagi proti Katarju razpoloženje v taboru slovenske odbojkarske reprezentance? Selektor Andrea Giani ni bil povsem zadovoljen.

Andrea Giani, selektor Slovenije: "Zmaga s 3:0 je lepa, z igro pa nisem stoodstotno zadovoljen. V napadu se je še vedno v določenih delih igre, predvsem na začetku, pojavljalo preveč napak, veseli pa me igra v bloku, obramba in dobri servisi. V napadu sta bila Tine Urnaut in Mitja Gasparini v redu, manj sem zadovoljen s Klemnom Čebuljem, sploh pa ne s prvim tempom Alena Pajenka. To bo treba popraviti, saj bi lahko bile te stvari na močnejših tekmah za nas usodne. Treba je priznati, da Katar ni na ravni najboljših evropskih ekip, uvrstil bi ga nekje med tretjim in četrtim razredom svetovne odbojke. Jutri je na vrsti Portoriko, mlada ekipa, ki je hitra, a dela veliko napak. Če bomo igrali, kot je treba, ne bi smelo biti težav."

Mitja Gasparini, korektor Slovenije: "Zdaj smo še korak bližje zaključnemu turnirju, zato moramo biti zadovoljni. Mogoče smo danes res uspešno dvigali žoge, se z blokom dotikali žog, da se ni odbijalo na vse strani, toda zagotovo igra še ni bila na ravni, kot bi si želeli. V napadu bi morali igrati bolje, bili pa smo vseeno dovolj dobri, da smo vknjižili nove točke. Za nas je vsaka tekma neke vrste priprava za zaključni turnir, pravzaprav za finale zaključnega turnirja, ki ga želimo dobiti, zato se je treba učiti iz napak. Samozavesti nam ne manjka, a za izpolnitev cilja bomo potrebovali boljše igre."

"Zdaj smo še korak bližje zaključnemu turnirju, zato moramo biti zadovoljni," je dejal Gasparini. | Foto: FIVB "Zdaj smo še korak bližje zaključnemu turnirju, zato moramo biti zadovoljni," je dejal Gasparini. Foto: FIVB

Danijel Koncilja, bloker Slovenije:
"Začeli smo slabše, a ko smo ujeli ritem, smo se pobrali in v nadaljevanju je bila igra kar v redu. Mogoče je celo dobro, da začnemo slabše, da bi lahko nato bolje nadaljevali. Vse ni bilo, kot je treba, držali smo se sicer trenerjevih navodil, toda bilo je malo preveč napak v napadu. Portorika ne poznamo, spoznali ga bomo na videu, vsekakor pa pričakujemo novo zmago."

Ne spreglejte