Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 1. 2021,
21.46

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Nantes Calcit Volley liga prvakinj

Četrtek, 28. 1. 2021, 21.46

3 leta, 2 meseca

Liga prvakinj, skupina B, drugi turnir

Kamničanke se od Evrope poslavljajo z dvema osvojenima nizoma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Calcit Volley | Kamničanke so na zadnji tekmi pokazale odlično igro, a za več kot osvojen niz to ni bilo dovolj. | Foto CEV

Kamničanke so na zadnji tekmi pokazale odlično igro, a za več kot osvojen niz to ni bilo dovolj.

Foto: CEV

Kamničanke so v ligi prvakinj izgubile vseh šest srečanj, skupno pa so osvojile vsega dva niza. Enega proti Fenerbahčeju na turnirju novembra v Trevisu, drugega pa danes proti Nantesu. V prvem so bile boljše s 25:22. Naslednje tri so domačinke dobile s 25:19, 25:20 in 25:21.

Slovenske državne prvakinje so v uvodnem nizu vodile od starta do cilja. V zaključek so vstopile z vodstvom 22:17, ki so ga gostiteljice sicer znižale na 23:22, a so nato naredile dve napaki in ostale praznih rok.

V nadaljevanju sprejem kamniške ekipe ni bil več na ravni prvega niza. Premalo prodoren je bil tudi napad, prav tako blok. To so domačinke izkoristile, povedle z 18:11 in izenačile izid v nizih na 1:1.

Podobno sta potekala tudi tretji in četrti. Calcit je bil enakovreden do sredine, v zaključkih pa so bile Francozinje bolj zbrane in natančne. Tretjega so zaključile s štirimi zaporednimi točkami, v četrtem pa so Slovenke skoraj nadoknadile zaostanek 17:23, a nato zapravile tri napade za 22:23 in po asu najboljše igralke tekme, Carli Anne Snyder, končale letošnjo evropsko epizodo.

Trener Aljoša Jemec, da so zapravili priložnost za prvo zmago v ligi prvakinj. | Foto: CEV Trener Aljoša Jemec, da so zapravili priložnost za prvo zmago v ligi prvakinj. Foto: CEV

Aljoša Jemec, trener Calcita Volleyja: "Zapravili smo priložnost, da bi prišli do prve zmage v ligi prvakinj. Predvsem zato, ker smo igrali z dobro energijo, dobrim pristopom, pravo borbo in glede tega igralkam nimam česa očitati, ampak sem pa slabe volje, ker smo izgubili tekmo na lahkih situacijah. V ključnih trenutkih tekme smo delali otroške napake, ki si jih na tej ravni preprosto ne bi smeli dovoliti. Utrujenost tu ne igra nobene vloge, to so bile zadeve, ki bi jih preprosto morali bolje oddelati. Na lepo žogo, na lep sprejem, bi morala biti povezava med podajalko in napadalko boljša. Škoda, ker smo resnično imeli lepo priložnost, da se domov vrnemo z zmago."

Andjelka Radišković, igralka Calcita Volleyja: "Danes smo imele veliko priložnost za zmago. Začele smo zelo dobro in prvi niz končale v svojo korist. V drugem smo začele slabo, imele smo težave s sprejemom in ga na žalost izgubile. Mislim, da je bil ta drugi niz odločilen za današnjo tekmo. Francozinje imajo zelo dobro ekipo in igrajo zelo dobro odbojko. To so dokazale tudi v preteklih dveh dneh proti Coneglianu in Fenerbahčeju. Na žalost nam je zmanjkalo sreče, naredile smo preveč napak in te napake so bile za nas usodne."

Liga prvakinj, skupina B:

Turnir v Nantesu:

Torek, 26. januar:
Fenerbahče : Nantes 3:0 (22, 16, 20)
Calcit Volley : Conegliano 0:3 (-21, -11, -11)

Sreda, 27. januar:
Fenerbahče : Calcit Volley 3:0 (13, 18, 20)
Nantes : Conegliano 0:3 (-20, 20, -24)

Četrtek, 28. januar:
Nantes : Calcit Volley 3:1 (-22, 19, 20, 21)
20.30 Conegliano - Fenerbahče

Lestvica:
1. Conegliano 5 tekem - 15 točk
2. Fenerbahče 5 - 12
3. Nantes 6 - 6
4. Calcit Volley 6 - 0

Ne spreglejte