Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 2. 2023,
20.09

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

OK Maribor Liga MEVZA ACH Volley

Četrtek, 23. 2. 2023, 20.09

1 leto, 2 meseca

SREDNJEEVROPSKA LIGA MEVZA, MOŠKI, POLFINALE

Diši po slovenskem finalu, vodita ACH Volley in Calcit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
ACH Volley : Modena pokal CEV | ACH Volley je danse s 3:1 v nizih zmagal v Mariboru. | Foto Grega Valančič/Sportida

ACH Volley je danse s 3:1 v nizih zmagal v Mariboru.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V polfinalu lige MEVZA so prvi na parket stopili odbojkarji Merkur Maribora in ACH Volleyja Ljubljana, ki so uvodni polfinalni obračun igrali v sredo v mariborski dvorani Tabor. S 3:1 v nizih so zmagali Ljubljančani. SK Zadruga Aich/Dob in tretji slovenski predstavnik, Calcit Volley, sta se pomerila v četrtek, najprej na avstrijskih tleh. Kamničani so zmagali s 3:1 v nizih, povratna tekma pa bo v Sloveniji 1. marca. Na prvi marčevski dan bo na sporedu tudi povratni obračun med ACH Volleyjem Ljubljana in Merkur Mariborom.

1. DOL: ACH Volley - Calcit Volley
Sportal Močno oslabljeni ACH Volley z deseto zmago, uspešen tudi Calcit
odbojka na mivki
Sportal Mevza tudi s klubskim prvenstvom v odbojki na mivki

Minulo soboto so se Ljubljančani in Mariborčani merili na prvenstveni tekmi v Tivoliju. ACH je upravičil vlogo favorita, a Merkur Maribor je nudil dostojen odpor, kar mu je vlilo optimizem, da bi v domači dvorani lahko prvake spravil na kolena. A spet se je moral zadovoljiti le s solidnim bojem, osvojenim nizom, na morebitno zmago proti oranžnim zmajem pa bo moral še počakati.

Varovanci Sebastijana Škorca so tekmo začeli samozavestno, začetek je pripadel njim. Do izida 12:9 so bili predvsem po zaslugi servisov Roka Bračka in Žige Donika boljši na igrišču, vodili so še s 15:14, nato pa so gosti dosegli šest zaporednih točk in niz je bil odločen.

V drugem nizu Štajerci niso zapravili na začetku priborjene prednosti, toda v nadaljevanju so Ljubljančani vendarle stopili skupaj, zvišali ritem, gladko dobili tretji niz, zanesljivo pa tudi četrtega.

ACH Volley je prevladoval predvsem v bloku, z njim je dosegel 13 točk, šest Nemanja Mašulović, ki se je po bolezni vrnil v ekipo, pet pa Filip Šestan in Danijel Koncilja. Slednji je dosegel tudi dva asa in skupno 17 točk, štiri manj od najučinkovitejšega soigralca Nikole Gjorgieva. Najučinkovitejši igralec tekme pa je bil mariborski sprejemalec Žiga Donik, dosegel je 23 točk.

Povratna tekma bo v sredo, 1. marca, v Ljubljani.

Kamničani so se namučili v Pliberku. | Foto: Klemen Brumec Kamničani so se namučili v Pliberku. Foto: Klemen Brumec

Kamničani do prednosti v Avstriji

V drugem polfinalu je Calcit Volley v Pliberku dobil prvo tekmo proti avstrijski Zadrugi Dob, izid tekme je bil 1:3 (-22, -22, 17, -24).

Tako kot letošnja prva medsebojna tekma v Kamniku, ki so jo v rednem delu domači dobili s 3:2, je bila tudi druga v Pliberku izenačena. Slovenci so že vodili z 2:0, avstrijska ekipa, ki jo vodi Zoran Kedačič, je zanesljivo zmagala v tretjem, četrti pa je bil najbolj izenačen, po začetnem zaostanku pa so ga vendarle dobili slovenski podprvaki.

Tekmo so bolje odprli gostitelji, povedli so s 3:0 in prednost še nekaj časa držali. A drugi del niza je pripadel gostom in so ga tudi brez težav dobili. Nekaj več so jih imeli v drugem nizu, ko so zaostajali tudi 15:18, a se vrnili v igro. Na 20. točki sta bili ekipi izenačeni, nato pa je za nekoliko občutnejšo prednost poskrbel blok Uroša Pavlovića, niz pa se je končal z napako domačih.

V nadaljevanju so Kamničani popustili, domači so znižali zaostanek, nato na začetku četrtega niza vodili s 7:3, toda Calcit je po zaostanku vendarle začel igrati bolje. Tekmece je hitro ujel, nato sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, končnica pa je vendarle pripadla gostom. Zadrugo Dob je po izidu 22:24 sicer ubranila dve zaključni žogi, tretje pa ne.

Povratna tekma v Kamniku bo v sredo, 1. marca, ko bo znan tudi zmagovalec slovenskega polfinalnega obračuna.

Srednjeevropska liga, polfinale

Prvi tekmi:

Sreda, 22. februar:
OK Merkur Maribor : ACH Volley 1:3 (-20, 21, -15, -20)

Dvorana Tabor, gledalcev 200, sodnika: Juraček, Viktorini (oba Slovaška).
Merkur Maribor: Jevšnik, Vodušek 1 (1 as), Pernuš 2 (1 blok), S. Adžović, McConnell 10, Bračko 12 (2 asa), Kumer, Ja. Kržič 6 (2 bloka), Donik 23 (2 asa, 2 bloka), Leva, Fink 4, Najdič, Iršič, Peruničić.
ACH Volley: Mejal, Šket, Mašulović 11 (1 as, 6 blokov), Todorović 6 (2 asa, 1 blok), Bošnjak, Koncilja 17 (2 asa, 5 blokov), Šestan 11 (2 asa, 1 blok), Kovačič, Gjorgiev 21, Videčnik, Kök 6, Šen.

Četrtek, 23. februar:
AICH/DOB : Calcit Kamnik 1:3 (-22, -22, 17, -24)

Dvorana Jufa Arena, gledalcev 200, sodnika: Brlas, Stipaničev Matečić (oba Hrvaška).
SK Zadruga Aich/Dob: Raineer, Pitakoudis 6, Kopschar, Steiner (L), Jordanov 16, Kružkov 10, Kratz, Kaibald 18, Szabo 8, Krassnig, Kitzinger, Madjunkov, Butler 5, Gacs. Trener: Zoran Kedačič.
Calcit Volley: Planinšič 2, Mujanović 1, Vinkovič, Lazar, Klobučar 8, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 8, Sosa Sierra 21, Mitrašinović 10, Aponza Carabali 7, Pavlović 9. Trener: Jurij Žavbi.

Povratni tekmi:

Sreda, 1. marec:
18.00 ACH Volley – OK Merkur Maribor
20.00 Calcit Volley – AICH/Dob

Ne spreglejte