Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
27. 6. 2017,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Tine Urnaut

Torek, 27. 6. 2017, 20.00

1 leto, 2 meseca

Tine Urnaut: Storili so vse, da nam ne bi uspelo, a se nismo dali #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Slovenija odbojka | Foto Uroš Iskra

Foto: Uroš Iskra

Reprezentanti slovenske moške izbrane vrste so se po zmagoslavju v drugi kakovostni skupini svetovne lige vrnili v domovino in se napotili na zaslužen počitek. Dve tretjini sezone so oddelali za čisto desetko, konec avgusta pa bodo na Poljskem branili še drugo mesto z evropskega prvenstva 2015 v Bolgariji in Italiji.

Slovenija je po kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Stožicah, kjer se je s petimi zmagami prvič v zgodovini uvrstila na svetovno prvenstvo, svojo kakovost pokazala tudi v drugi kakovostni skupini svetovne lige in se z zmago na sklepnem turnirju v Avstraliji uvrstila v najboljšo skupino.

Dve tretjini sezone za čisto desetko

''Res je, s prvim delom sezone smo lahko resnično zadovoljni, saj smo izpolnili vse, kar smo si zastavili. Najprej tista uvrstitev na svetovno prvenstvo, zdaj smo še drugič v dveh letih dobili svetovno ligo in vsem pokazali, da si zaslužimo mesto med najboljšimi reprezentancami tega sveta,'' je po prihodu v Ljubljano dejal kapetan reprezentance Tine Urnaut.

Takole so odbojkarji po enem mesecu spet objeli svoje bližnje:

Težje ne bi moglo biti

Pot ni bila lahka. Še več. Težje Slovenija ne bi mogla imeti, a se ji je kljub temu uspelo uvrstiti med elito v najkrajšem mogočem času. Slovenija je v štirih tednih odigrala 11 tekem, samo eno je izgubila, in v tem obdobju zamenjala tri celine in tri časovne pasove.

''Kaj takega do zdaj ni preživela še nobena reprezentanca v svetovni ligi. Res so se vsi kar najbolj trudili, da nam ne bi uspelo priti do cilja, a se nismo dali. Pod noge so nam metali vse mogoče ovire, a na koncu je odločalo igrišče, kjer pa smo vseeno pokazali toliko več kot drugi, da smo na koncu suvereno osvojili to drugo skupino,'' je povedal o novem neverjetnem podvigu, ki je zahteval visoko psihično in fizično pripravljenost. 

Naredili so, kar je bilo potrebno

Slovenski odbojkarji tako nadaljujejo pohod in imajo nov razlog za veselje, še pred zadnjim turnirjem v Avstraliji pa so v javnost pricurljale informacije, da Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) za novo sezono pripravlja nov format tekmovanja, v katerem ima mesto za prihodnjo sezono že zagotovljenih 16 reprezentanc, med njimi pa ni Slovenije.

Čeprav gre za zdaj povsem neuradne informacije, so v slovenskem taboru dvignile veliko prahu.

"Kaj razmišlja in želi FIVB, ne vemo, niti na to igralci ne moremo vplivati, verjamem pa, da bo Slovenska odbojkarska zveza naredila vse, kar je v njeni moči, da bo Slovenija prihodnje leto nastopala med najboljšimi reprezentancami tega sveta." | Foto: FIVB "Kaj razmišlja in želi FIVB, ne vemo, niti na to igralci ne moremo vplivati, verjamem pa, da bo Slovenska odbojkarska zveza naredila vse, kar je v njeni moči, da bo Slovenija prihodnje leto nastopala med najboljšimi reprezentancami tega sveta." Foto: FIVB

''Igralci smo te zadeve bolj kot ne odmislili in se držali poti, ki je veljala do zdaj. Trdno smo bili motivirani, da osvojimo prvo mesto, ki je do zdaj zagotavljalo napredovanje. In to nam je tudi uspelo. Kaj razmišlja in želi FIVB, ne vemo, niti na to igralci ne moremo vplivati, verjamem pa, da bo Slovenska odbojkarska zveza (OZS) naredila vse, kar je v njeni moči, da bo Slovenija prihodnje leto nastopala med najboljšimi reprezentancami tega sveta,'' se je od črnega scenarija, ki bi pomenil pravo športno sramoto, oddaljil Urnaut, a se zaveda, da je v odbojki videl že veliko nemogočih stvari in ta ne bi veliko izstopala.

Bo Slovenija v prihodnji sezoni igrala med elito?

  • Da.
    72,47 %
    987 glasov
  • Ne.
    27,53 %
    375 glasov
Oddanih 1362 glasov

Veliko stvari je mogočih le v odbojki

''To, da igraš pet tekem v petih dneh, je mogoče le v odbojki, to, da v enem mesecu igraš na štirih celinah in zamenjaš tri časovne pasove, je mogoče le v odbojki. Kaj bo s pravili za prihodnjo sezono, pa bomo videli. Svetu smo pokazali, da si zaslužimo mesto med najboljšimi,'' je še sklenil Urnaut. 

Slovenskega kapetana v odbojki ne bi presenetilo ničesar več. | Foto: Aleš Oblak Slovenskega kapetana v odbojki ne bi presenetilo ničesar več. Foto: Aleš Oblak

Zdaj na počitnice, a ne za dolgo

Slovenski odbojkarji so zdaj odšli na zaslužene počitnice, a ne za dolgo, saj jih že konec avgusta čaka vrhunec sezone, evropsko prvenstvo na Poljskem, kjer bodo branili tisto fantastično srebrno kolajno iz Sofije 2015.

V skupini C se bodo v Krakovu merili v težki skupini s Španci, Bolgari in Rusi, a če bodo Slovenci nadaljevali v tem ritmu, se nimajo česa bati tudi na prvenstvu stare celine.

Ne spreglejte