Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
10. 2. 2017,
12.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Metod Ropret Andrea Giani odbojka

Petek, 10. 2. 2017, 12.23

6 let, 6 mesecev

Izjemno zanimanje za selektorski stolček. Prijavilo se je kar 30 kandidatov.

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Slovenska odbojkarska reprezentanca | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) pospešeno išče rešitev, koga postaviti na selektorski stolček članske moške izbrane vrste, ki jo je v preteklih letih tako uspešno vodil novopečeni nemški selektor Andrea Giani. Glede na število prijavljenih na razpis bo imela OZS širok izbor.

Ko se je Andrea Giani pred dnevi odločil, da bo svojo selektorsko pot namesto v Sloveniji nadaljeval v Nemčiji, so na OZS zavihali rokave in objavili razpis, ki se je končal v ponedeljek.

Vloge dobili z vseh koncev sveta

Metod Ropret in njegovi sodelavci bodo lahko izbirali iz širokega bazena kandidatov. | Foto: Vid Ponikvar Metod Ropret in njegovi sodelavci bodo lahko izbirali iz širokega bazena kandidatov. Foto: Vid Ponikvar Zanimanja je bilo veliko, na javni razpis, ki je objavljen na spletni strani OZS, se je prijavilo 30 kandidatov. Večinoma gre za tuje odbojkarske strokovnjake, med katerimi so tudi uveljavljena imena. 

"Kot sem pričakoval, je bilo zanimanje za službo slovenskega selektorja veliko. Dobili smo vloge z vseh koncev sveta, med katerimi so tudi izjemna imena," je informacije potrdil predsednik OZS Metod Ropret. Ob tem je še enkrat spomnil na Andreo Gianija, ki je v slabih dveh letih naredil toliko dobrega za slovensko odbojko.

"Giani ne bo nikoli pozabljen, a zdaj je del druge zgodbe. Slabe volje po njegovi odločitvi ni bilo. Še vedno bomo sodelovali in si izmenjevali informacije. Z zadevo, na katero nimaš vpliva, si nima smisla beliti glave, obrniti moramo nov list," je dodal.

Prvo zasedanje že danes

Andrea Giani bo za vedno ostal v srcih slovenskih ljubiteljev odbojke. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Andrea Giani bo za vedno ostal v srcih slovenskih ljubiteljev odbojke. Foto: Morgan Kristan / Sportida Prvi sestanek na temo selektorja bo potekal že danes, končna odločitev pa bo predvidoma znana do konca tega meseca.

"Danes se bomo sprehodili čez vse kandidate in skrčili izbor. Čeprav za zdaj še ne morem govoriti o konkretnih imenih, so na seznamu tudi velika imena svetovne odbojke, a to je šele začetek. OZS nima neomejenega proračuna, ponudi lahko, kolikor ima. Tako kot do zdaj bomo delali v realnih okvirih, v manevrskem prostoru, ki je za nas sprejemljiv," opozarja predsednik OZS, ki se nagiba k temu, da selektor ostane tujec.

"Formule, ki deluje, nima smisla spreminjati," je dejal in potrdil, da je med 30 kandidati, ki so se prijavili na razpis, tako ali tako malo domačih strokovnjakov. "Kdorkoli bo izbran, bo stopil v velike čevlje, a tukaj so imena, ki bi lahko v njih brez težav hodila. A kot sem že rekel, treba bo počakati na to, kaj bodo rekli, ko jim predstavimo naše finančne okvire."

Kdo od naštetih bi bil idealen za slovenskega selektorja?

  • Radostin Stojčev
    49,78 %
    112 glasov
  • Slobodan Kovač
    3,56 %
    8 glasov
  • Lorenzo Bernardi
    8,89 %
    20 glasov
  • Vladimir Alekno
    6,22 %
    14 glasov
  • Andrea Anastasi
    4,00 %
    9 glasov
  • Ljubomir Travica
    11,56 %
    26 glasov
  • Ni pomembno, kdo. Hočem, da je Slovenec.
    16,00 %
    36 glasov
Oddanih 225 glasov

Kaj odbojkarje čaka v letu 2017?

* Izzivov naši izbrani vrsti v letu 2017 ne bo manjkalo, saj fante čaka naporna reprezentančna sezona, ki se bo s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo začela 23. maja v ljubljanskih Stožicah. Slovenci na odbojkarskem SP še niso nastopi, a v kvalifikacijski skupini z Belgijo, Portugalsko, Latvijo, Izraelom in Gruzijo imajo za ta podvig veliko možnosti.

* Junija bodo odbojkarji nastopali v drugem kakovostnem razredu svetovne lige. 

* Konec avgusta bo na sporedu vrhunec, Slovenci bodo na evropskem prvenstvu na Poljskem branili srebro.

Ne spreglejte