Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
18. 6. 2016,
13.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Andrea Giani Danijel Koncilja svetovna liga Stožice

Sobota, 18. 6. 2016, 13.46

6 let, 6 mesecev

Pred tekmo s Tunizijo

Andrea Giani prepričan, da jih danes čaka težja naloga

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Andrea Giani | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Po krstni zmagi v elitni svetovni ligi danes ob 20. uri v Stožicah slovenske odbojkarje čakajo Tunizijci, ki so po besedah slovenskega selektorja Andree Gianija boljši kot Katarci.

"Na včerajšnji tekmi na trenutke nismo dovolj dobro izkoriščali naših najmočnejših orožij, predvsem začetnega udarca, premalo pa smo bili prodorni tudi v napadih in protinapadih. Menim, da nas danes čaka težka tekma, saj je Tunizija po moji oceni boljša ekipa od Katarja in včeraj Tunizijci vsekakor niso prikazali igre, ki so jo sposobni igrati. V naši igri moramo narediti nov korak naprej, bolje izkoristiti naše potenciale, kajti tudi če ne igramo perfektno, se učimo in tako napredujemo," pred večerno tekmo opozarja slovenski selektor Andrea Giani.

"Tunizijci na papirju sicer veljajo za najslabšo ekipo v tej skupini, vendar pri odbojki nikoli ne veš, zato moramo k tekmi pristopili z vso resnostjo in skušati raven naše igre še dvigniti," pristop brez podcenjevanja obljublja Danijel Koncilja. | Foto: Morgan Kristan / Sportida "Tunizijci na papirju sicer veljajo za najslabšo ekipo v tej skupini, vendar pri odbojki nikoli ne veš, zato moramo k tekmi pristopili z vso resnostjo in skušati raven naše igre še dvigniti," pristop brez podcenjevanja obljublja Danijel Koncilja. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Lažje jim bo, ker je led prebit

''Debi v svetovni ligi je za nami in menim, da smo včeraj igrali dokaj dobro, le v tretjem nizu nam je preveč popustila zbranost. V nadaljevanju smo se zbrali in stvari postavili na svoje mesto. Danes nam bo po mojem mnenju nekoliko lažje, saj je led prebit. A po drugi strani Tunizijci na papirju sicer veljajo za najslabšo ekipo v tej skupini, vendar pri odbojki nikoli ne veš, zato moramo k tekmi pristopili z vso resnostjo in skušati raven naše igre še dvigniti," je vsakršno podcenjevanje in lahkomiselnost pred Tunizijo prečrtal tudi slovenski bloker Danijel Koncilja.

Sposobni so igrati veliko bolje

Na drugi strani bodo skušali po porazu proti Venezueli svoj pravi obraz pokazati tudi gostje iz Tunizije. "Proti Venezueli nismo igrali najbolje. Moji igralci so bili skozi celotno tekmo v krču in se nikakor niso otresli pritiska, prav tako pa se nam je poznala utrujenost od poti, saj smo v Slovenijo prispeli le dan pred začetkom. Sposobni smo igrati veliko bolje in prepričan sem, da bomo že danes proti Sloveniji prikazali precej boljšo igro in bomo nevaren nasprotnik," pa pred tekmo razmišlja tunizijski strateg Fethi Mkaouar.

Tekma med Slovenijo in Tunizijo se bo začela ob 20. uri, pred tem pa se bosta ob 16.30 med seboj udarili izbrani vrsti Katarja in Venezuele. 

Ne spreglejte