Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 3. 2022,
22.13

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Panvita Pomgrad OK Merkur Maribor Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Sreda, 30. 3. 2022, 22.13

2 leti

1. DOL za moške, polfinale, prvi tekmi

ACH Volley še naprej brez poraza, Kamničani zmagali v Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Pokal Challenge: ACH Volley - Narbonne | Odbojkarji ACH Volleyja tudi po prvi polfinalni tekmi DP ostajajo brez poraza. | Foto Vid Ponikvar

Odbojkarji ACH Volleyja tudi po prvi polfinalni tekmi DP ostajajo brez poraza.

Foto: Vid Ponikvar

Začel se polfinale moškega odbojkarskega prvenstva. V tej sezoni v domačem prvenstvu še neporaženi odbojkarji ACH Volleyja je na prvi tekmi boja za finale s 3:0 v nizih premagal Panvito Pomgrad, branilci naslova OK Merkur Maribor pa so izgubili domačo tekmo proti Calcit Volleyju. 

ACH Volley - Steaua Bukarešta
Sportal ACH, Calcit in Merkur v polfinale brez poraza, Panvita napredovala z enim

Panvita Pomgrad je z uvrstitvijo v polfinale svoj cilj v letošnji sezoni dosegla ali celo presegla, obračun z ACH Volleyem je neke vrste nagrade za uspešno sezono. Možnosti, da preseneti prve favorite prvenstva, jim ne pripisuje nihče, realno razmerje moči je pokazala že prva tekma. Prekmurci so jo sicer dobro začeli, do izida 8:9 vodili, po izidi 12:12 pa so Ljubljančani dosegli šest zaporednih točk, že takrat je bilo jasno, da so ujeli ritem in da bo Panviti v nadaljevanju težko.

Tudi v drugem nizu Panvita ni začela z belo zastavo, tekmecem je dihala za ovratnik, predati se ni hotela, pri izidu 21:18 je še imela nekaj upanja. Toda s štirimi zaporednimi točkami so gostitelji končali niz, z zanesljivo igro pa nadaljevali tudi v tretjem, ki so ga dobili še najlažje, saj so že na začetku povedli s 7:3, nato pa prednost le še večali.

Glavno orožje oranžnih zmajev je bil blok, z njim so dosegli 12 točk, gostje le eno. Bloke so si varovanci Mladena Kašića razdelili, tri je dosegel Nikola Gjorgiev, ki je bil z 18 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme.

Kamničani so po petih nizih premagali Mariborčane. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kamničani so po petih nizih premagali Mariborčane. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mnogo bolj negotov bo dvoboj med Mariborčani in Kamničani, takšna je bila že prva tekma. Kamničani v medsebojnih prvenstvenih tekmah zaostajajo z 1:2, a so dobili zadnji obračun v Mariboru, zato jim optimizma pred odhodom na obračun v Maribor ni manjkalo.

A so v prvem nizu povsem odpovedali. Posledica slabega sprejema je bilo vodstvo Štajercev z 9:2, prednost so držali vse do izida 15:8, nato pa sta sledila še dva asa Ahmeda Ihbajrija in Kamničani v nizu niso več imeli nikakršnih možnosti. So pa se prebudili v nadaljevanju, predvsem v drugem delu drugega niza, pri tem pa so jim pomagali domači, ki so naredili veliko napak. Tako je bila zmaga Calcita v nizu skoraj tako zanesljiva kot v prvem mariborska.

Bolj izenačen je bil tretji niz, pred končnico je semafor še kazal izid 20:20, toda domači so z zbrano in borbeno igro v obrambi dosegli pet zaporednih točk, s tem pa se spet znašli v prednosti. Toda preobratov še ni bilo konec, četrti niz je vnovič zanesljivo pripadel gostom, tako da je o zmagovalcu odločal "tie break".

V njem so na začetku vodili Štajerci, največ za dve točki, toda zaključek je pripadel Gorenjcem. Po izidu 9:9 je Diko Purič dosegel as, sledila pa sta še bloka Tommyja Siiriläja in Jana Klobučarja. Finec je nato dosegel še blok za 10:14 in poraz domačih je bil neizbežen. Blok je bil tisti element, ki je tehtnico nagnil na stran varovancev Matije Pleška, pri katerih so Danilo Pavlović, Mitja Gasparini in Klobučar dosegli 16 točk, na drugi strani jih je sedem več vpisal Roland Gergye.

V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prvi zmagali dvakrat. Drugi polfinalni tekmi sta predvideni 13. in 14. aprila.

1. DOL za moške, polfinale, prvi tekmi

Sreda, 30. marec
ACH Volley : Panvita Pomgrad 3:0 (15, 18, 18) /1:0/ 
ACH Volley Ljubljana: Pernuš 2, Šket 4, Rutar, Mašulović 8, Todorović, Peruničić 1, Okroglič, Kovačič, Gjorgiev 18, Videčnik 5, Kök 9.
Panvita Pomgrad: Vinkovič 7, McConnell 12, Drvarič, Vrabl, Radović 3, Rojnik 1, Lakner, Bedrač 2, Fužir 2, Novak, Hafner, Grabar.

Merkur Maribor : Calcit Volley 2:3 (14, -17, 20, -16, -11) /0:1/
Merkur Maribor: Cafuta 8, Herman, S. Adžović 1, Kovačević 2, Pavlović 2, Bračko 11, Košenina, A. Adžović, Planinšič 3, Kržič 1, Ihbajri 23, Kovačič, Gergye 23.
Calcit Volley: Kos, Hribar, Bregar 1, Purič 4, Kosmina, Gasparini 16, Klobučar 16, Siirilä 7, Brulec 1, Beravs, Plot, Mujanović 4, Pavlović 16.


// - izid v zmagah, igrajo na dve

Nova KBM Maribor : Calcit Volley finale pokal Slovenije
Sportal Brez presenečenja: za krono znova Mariborčanke in Kamničanke
Ne spreglejte