Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2012,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Inter Samir Handanović Vid Belec Chelsea

Četrtek, 20. 12. 2012, 12.31

8 let

Žreb: Handanović v Cluj, Čech se vrača domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Samir Handanović in Vid Belec bosta evropsko pomlad z Interjem začela v Cluju, Newcastle Harisa Vučkića se bo pomeril z Metalistom. Chelsea potuje v Prago, Lazio in Tottenham pred zahtevno nalogo.

Do finala bo v ligi Europa odigranih še 60 tekem. Pri žrebu je pomagal ambasador velikega finala v Amsterdamu, nekdanji nizozemski reprezentant Patrick Kluivert, ki je svojemu Ajaxu priskrbel dvoboja s Steauo iz Bukarešte. Naslov brani Atletico Madrid, ki je skupinski del končal na drugem mestu, v 1/16 finala pa se bodo Radamel Falcao, Diego Simeone in druščina spopadli z Rubinom iz Kazana.

Spomladi bosta nastopila dva kluba s slovenskimi nogometaši. Inter Samirja Handanovića ter Vida Belca se bo podal v Romunijo k tamkajšnjemu prvaku Cluju, ki je jeseni v ligi prvakov osvojil tako Brago kot Old Trafford. Milančani so pokal UEFA osvojili že trikrat. Med klubi, ki niso bili nosilci, je bil tudi Newcastle še vedno poškodovanega Harisa Vučkića. Pomeril se bo z Metalistom iz Harkova.

Aktualni evropski prvak, Chelsea, ki je v ligi prvakov neslavno v skupinskem delu osvojil šele tretje mesto, se bo pomeril s praško Sparto. Tako se bo vratar Petr Čech za kratek čas vrnil v domovino. V skupini, kjer je slovenske barve častno zastopal Maribor, sta napredovala Lazio in Tottenham. Rimljani se bodo za osmino finala udarili z nemškim predstavnikom, Borussio iz Mönchengladbacha, Londončane pa čaka zahtevna francoska ovira, saj jih bo skušal izločiti Lyon. Od zanimivih parov velja izpostaviti še Zenit - Liverpool.

Izločilni boji se bodo začeli 14. februarja, povratne tekme bodo teden dni pozneje, nadaljevali pa s šestnajstino finala, ki bo na sporedu 7. in 14. marca. Nadaljevalo se bo s četrtfinali (4. in 11. april), polfinaloma (25. april in 2. maj), finale pa bo 15. maja prihodnje leto na Areni v Amsterdamu.

Zmagovalec lige Europa bo prejel 3 milijone evrov, kar je precej manj od zmagovalca lige prvakov, ki ga UEFA nagradi z 10,5 milijona evrov.

Ne spreglejte