Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
13.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Domžale NK Maribor NK Maribor Ljudski vrt Slobodan Vuk

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 13.59

7 let, 12 mesecev

Zmaga v Ljudskem vrtu kot pomembno spoznanje v karierah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so pripravili presenečenje v Ljudskem vrtu, in ne le to. Prikazali so tudi odlično igro, dosegli tri zadetke in na ta način po besedah trenerja storili pomemben korak v karierah.

Domžalčani so se pogumno zoperstavili Mariboru in po vsega 20 minutah dosegli tri gole v Ljudskem vrtu ter povsem šokirali Mariborčane. Prva gola je dosegel Slobodan Vuk. Pri prvem golu je izkoristil podajo Ivana Knezovića, po izvedenem kotu Žige Kousa. Drugič pa je vratarja Marka Pridigarja premagal po prodoru in podaji Dragana Čadikovskega. Za Kamničana je bilo to prvič, da je na eni tekmi dosegel dva zadetka v slovenski ligi.

V vsega 14 minutah je dvakrat mrežo Marka Pridigarja zatresel Slobodan Vuk, tretji gol pa je dodal Jure Balkovec, ki je mojstrsko zadel z razdalje. Presenečeni domačini so si v nadaljevanju tekme pripravili nekaj priložnosti, vendar več od častnega zadetka Nusmirja Fajića v 75. minuti niso zmogli. Domžalčani so aktualnim prvakom zadali drugi domači poraz v letošnji sezoni, postali pa so prva ekipa, ki jim je v tekočem prvenstvu zabila več kot dva gola. "Vsako gostovanje v Ljudskem vrtu je težko. Zasluženo smo zmagali. Oboji smo imeli veliko priložnosti, mi smo zadeli trikrat, oni pa le enkrat. Vsekakor se bom rad spominjal te tekme. Maribor je najboljša ekipa v Sloveniji, zato se kaj takega ne dogaja vsak dan. Tega se bomo radi spominjali," je povedal 23-letni napadalec.

S štirimi zadetki se je povzpel na drugo mesto klubske liste strelcev, zmaga v Mariboru pa je pomembna pred nadaljevanjem prvenstva in doseganju cilja. Domžale imajo na tretjem mestu štiri točke zaostanka za drugo Olimpijo. "Cilj je Evropa, kar nam uspeva. Ta tekma nam pomeni zelo veliko, videli smo, da lahko igramo z najboljšo ekipo v prvenstvu. V tem stilu je treba le nadaljevati," je za klubsko spletno stran povedal dejal Slobodan Vuk.

Še posebno ponosen na igralce pa je bil Stevan Mojsilović, ki je pred tekmo napovedoval zmago. "Igralci si zaslužijo čestitke za vso tekmo. Igrali smo samozavestno. Na začetku tekme je vse, kar smo sprožili proti vratom, končalo v golu. Verjeli smo v to, kar počnemo in mislim, da zasluženo zmagali. Nisem govoril na pamet, da bomo zmagali. Veliko smo delali na igrišču in zunaj njega. Vsi si zaslužijo boljše kariere po odhodu iz Domžal. Čudeži se dogajajo, vse je možno. Tudi Maribor bi lahko dosegel veliko golov. Velike čestitke igralcem in vsem v klubu," je dejal strateg Domžal.

Maribor že štiri leta doma ni prejel tri gole, Domžalčani pa so šele drugič v sezoni dali več kot dva. "Že v prvem polčasu bi lahko dali pet golov, vendar prek hlebčka ne iščimo pogače, kakor pravijo v Srbiji. Veselimo se velike zmage. Kakovost in vse je na strani Maribora, vendar sta bili pogumno srce in pametna glava ključni. Veliko nogometašev je igralo do krčev. Mislim pa, da je to za njih zelo pomembna tekma, saj so spoznali, če imajo cilj in se za nekaj pripravljajo, potem je vse možno. Mislim, da je bila to prva takšna tekma v njihovih izjemnih karierah," je dejal Mojsilović.

Ne spreglejte