Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 5. 2012,
14.24

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Celje Sebastjan Gobec

Torek, 22. 5. 2012, 14.24

3 leta, 2 meseca

Že 14 dni razmišljajo le še o Mariboru

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Celja lovijo drugo pokalno lovoriko. V sredo se bodo na štadionu v Stožicah pomerili z Mariborom. ''Zavedamo se, da igramo proti najboljši ekipi,'' poudarja trener Damjan Romih.

Spomin na leto 2005, ko so se Celjani vpisali na seznam pokalnih zmagovalcev (po treh neuspešnih nastopih v finalu), je še živ. Resda so takrat celjske barve branili le nogometaši, ki jih danes ni več na Areni Petrol. Poškodba je nastop preprečila Sebastjanu Gobcu, ki je kasneje ostal zvest domačemu klubu, na sredinem finalu pa bo popeljal soigralce na zelenico s kapetanskim trakom. "Igranje v finalu je nagrada za našo ekipo, dejstvo je, da smo letos delali in trenirali v težkih pogojih. To je velik uspeh, ko si enkrat v finalu in tako daleč, je vse mogoče. Z borbeno in požrtvovalno igro in dosti sreče lahko sezono zaključimo s fenomenalnim uspehom," meni izkušeni član Celjanov, ki je zmago ''rumeno-modrih'' nad Novogoričani (1:0) pred sedmimi leti spremljal s tribun. Takrat so gledalci videli na delu ogromno nogometašev, ki so prej ali kasneje državni reprezentanci vtisnili močan pečat. Tako so barve Celjanov branili Dare Vršič, Nejc Pečnik, Sebastjan Cimerotič, Simon Sešlar in drugi, pri gostih pa so že izstopali Valter Birsa, Marko Šuler, Miran Burgič, Andrej Komac in še bi lahko naštevali.

Romih: Želimo dvigniti pokal zmagovalca

V sredo vsaj s strani Celjanov ne bo na delu reprezentantov, bodo pa štirje prisotni v vrstah Maribora. Velikonja, Handanović in Mertelj se bodo po dvoboju v Ljubljani odpravili v Avstrijo, kjer se bodo pridružili slovenski članski izbrani vrsti, Agima Ibraimija pa čaka dokazovanje v makedonski. Morda pa se nekdo izmed pomlajene celjske čete izkaže v prihodnosti. Zaradi pomanjkanja izkušenj, določeno kakovostno razliko v prid ''vijolicam'' je pokazala že razpredelnica v prvenstvu, je vloga favorita že davno oddana. A Celjani se ne mislijo kar tako predati. Na vrsti je 90 minut, ki lahko prinese ponovitev največjega klubskega uspeha. ''Motiv in želja bosta zagotovo prisotna v največji meri. Določeni igralci že zadnjih štirinajst dni razmišljajo le v tej smeri. Upam, da bomo pravi. Pokazati bo potrebno pravi karakter, ki smo ga kazali skoraj skozi celoten spomladanski del sezone. Z Mariborom smo igrali že prejšnji teden (1:2 v prvenstvu, op.p.) in rezerve zagotovo so še. Predvsem v svežini in zbranosti. Zavedamo se, da igramo proti najboljši ekipi. Fantje bodo morali drug za drugega odgarati v obrambi. To nam bi dalo možnosti za uspeh,'' razmišlja Damjan Romih, ki je v polfinalu nepričakovano težko preskočil drugoligaško oviro iz Šenčurja. Ker so si njegovi izbranci z nastopom v finalu že priigrali evropski nastop, lahko v sklepnem dejanju pokalnega tekmovanja zaigrajo sproščeno, čeprav strateg Celjanov opozarja, da to ne bo vplivalo na celjsko igro: "Svoj cilj v prvenstvu, to je bil obstanek, smo že dosegli. Zdaj smo v finalu pokala, kjer so apetiti visoki, absolutno želimo dvigniti pokal zmagovalca. Za to bo treba imeti veliko sreče, znanja in spretnosti, če bomo imeli dober dan, če bomo razpoloženi, se lahko veselimo te lovorike. Pričakovanja so visoka,'' je še dejal Romih, ki bi se lahko na seznamu trenerjev s celjskimi lovorikami pridružil dr. Marku Pocrnjiću.

Ne spreglejte