Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
1. 9. 2015,
12.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Manchester United David de Gea

Torek, 1. 9. 2015, 12.31

7 let, 12 mesecev

Zakaj je v vodo padel prestop Davida de Gee? Se je Real ustrašil navijačev?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
David de Gea bo, kot kaže, ostal v Manchestru, saj sta United in Real zamudila roke za oddajo dokumentacije za prestop. Iz minute v minute prihajajo na plan nove informacije.

V ponedeljek ob polnoči je ves nogometni svet na svoji tipkovnici pritiskal F5 in čakal, kdaj bo Real tudi uradno potrdil nakup odličnega vratarja. Kmalu zatem je španska nogometna zveza objavila novico, da so dokumenti, ki jih je bilo treba oddati do polnoči, prispeli prepozno, zato je posel med Unitedom in Realom padel v vodo.

Zakaj se je čakalo na zadnji dan?

Zadeva je sprožila salve smeha, kako tudi ne, saj sta imeli obe strani več kot tri mesece časa, da se dogovorita o vseh podrobnosti, a pogovori so padli na plodna tla šele zadnji dan, ki je bil očitno prekratek. Veliko se je govorilo, da je za vse skupaj kriv Man Utd, a je ta teorija že ovržena. Grešni kozel naj bi bil le Real. Dolgo se je v medijih pisalo, da so dokumenti na naslov La Lige prispeli pol ure prepozno, po najnovejših podatkih pa španska nogometna zveza celo trdi, da dokumentov sploh niso prejeli.

Real sploh ni poslal dokumentov

Kaj je res in kaj ne, najbrž ne bomo nikoli izvedeli, a na podlagi zadnjega stavka lahko celo sklepamo, da so si galaktiki v zadnjem trenutku premislili. Celotno ponedeljkovo popoldne so namreč krožile ankete, po rezultatih katerih si navijači Reala sploh niso želeli de Gee in nikakor niso bili zadovoljni, da se na Old Trafford seli njihov prvi vratar Keylor Navas. Je predsednik Florentino Perez podlegel pritisku in v zadnjem trenutku prestopu prižgal rdečo luč?

Podpis ali tribuna

Čeprav se je celotno jutro pisalo, da sta obe strani odločeni, da se prestop vendarle uresniči in bosta za pomoč prosili tudi Fifo in Uefo, je to po novem malo verjetno. To tudi pomeni, da bo Španec, ki je že dalj časa nesrečen in si je neizmerno želel v špansko prestolnico, ostal v Manchestru, kjer bo vsaj do zimskega prestopnega roka. Uprava rdečih vragov mu bo zagotovo vnovič ponudila dolgoročno pogodbo, če jo bo nekdanji vratar Atletica spet zavrnil, pa ga čaka v zadnjem času že njegov znanec, sedež na tribuni. Zanimivo bo spremljati, kako se bo odločil Španec, saj mu sedenje na njegovi športi poti ne bo koristilo, vprašanje pa je, koliko bo v nadaljevanju sploh še zanimiv za snubce, ki jih je bilo po koncu lanske sezone na pretek.

Ne spreglejte