Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2013,
9.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Celje

Petek, 28. 6. 2013, 9.08

8 let

Žagar Knez v knežjem mestu, Ukrajinci padli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjski nogometaši se pripravljajo na uvodno evropsko tekmo z Norvežani. V četrtek so v Rogatcu tesno ugnali ukrajinski klub Vorskla. Edini gol je dal Andraž Žurej, Celjani pa imajo tudi novega člana.

Dvoboj v Rogatcu je v korist Celjanov odločil napad v 55. minuti, ko je Miha Zajc lepo zaposlil Andraža Žureja, slednji pa je zatresel mrežo ukrajinskega prvoligaškega kluba. Izbranci Miloša Rusa so tako sklenili ciklus pripravljalnih tekem, saj bodo prihodnji četrtek gostovali na Norveškem in si skušali v Tromsu priigrati čim boljše izhodišče pred povratnim dvobojem na celjski Areni Petrol "Zmaga na generalki pred začetkom sezone je dobra spodbuda, ker nam je nasproti stala zelo močna ekipa iz Ukrajine. Zaradi številnih poškodb znova nismo bili popolni, zato bo v zadnjem tednu potrebno delati predvsem na tem, da si poškodovani igralci opomorejo ter vrnejo nazaj. Norveška? Gostovanje je tik pred vrati in v zadnjih dneh se bomo poizkusili še dodatno pripraviti in maksimalno osredotočiti na nasprotnika. Naš cilj je, da ga v prvem krogu preskočimo. Na prvi tekmi si želimo pozitivnega rezultata. Če bomo na gostujočem igrišču dosegli gol, bo še toliko bolje," razmišlja strateg Celjanov, ki bo danes v Brdu pri Kranju izvedel tudi za imena uvodnih tekmecev v Prvi ligi Telekom Slovenije, saj bo opravljen žreb za sezono 2013/14.

Celjani so od prve minute zaigrali v postavi Kotnik, Krajcer, Verbič, Bajde, Cebara, Jugović, Gobec, Plesec, Kolman, Žitko in Žurej, v nadaljevanju so se predstavili še Mujčinović, Srdić, Korošec, Borenovič, Gaber, Zajc, Vidmajer, Ermenc in Mitja Žagar Knez, ki je tako debitiral v celjskem dresu. V prejšnji sezoni se je dokazoval pri Aluminiju, s katerim je osvojil zadnje mesto in se v pokalu prebil do polfinala. Ker bodo Kidričani v prihajajoči sezoni igrali v drugi ligi, se je odločil za selitev v knežje mesto.

Ne spreglejte